2012 WSOP October Nine: Andras Koroknai sin kontroversielle ferd til finalebordet

Andras Koroknai

Andras Koroknai, 30 år, entrer finalebordet ved
2012 World Series of Poker Main Event som nummer 2 i antall sjetonger med 29 375 000. Mannen fra Ungarn er en proff pokerspiller som tidligere har vunnet $29 375 ved WSOP og to pengeplasseringer hvor en 339. plassering fra WSOP Main Event 2010 som beste plassering.

I 2010 vant Koroknai World Poker Tour L.A. Poker Classic og fikk en førstepremie på $1 788 040. Med minimum en 9. plass ved Main Event vil Koroknai ha nærmere 2,6 millioner dollar i totalt innspilte pengepremier. Han er nummer 1 ved rangeringslistene i Ungarn foran Denes Tamas Kalo og Richard Toth og skulle han vinne vil ha komme seg inn blant de 20 beste i verden.

Før han ble en proff pokerspiller var han en selvstendignæringsdrivende som en dataingeniør med sin onkel. Etter en mopedulykke i Hellas bestemte Koroknai for å starte med pokerspillingen sin på heltid.

I et intervju med WSOP.com, ble Koroknai spurt om hvilke tanker han hadde med at han nå var en av Octo-Nine. Han svarte med følgene: “When I registered for the event, I felt like I was going to make it.”

Ved dag 5 spilte Koroknai og Gaelle Baumann som røk ut plassen før finalebordet i en av dem rareste spilte hender i WSOP historien. Etter at Baumann hadde høynet fra tidlig posisjon trodde Koroknai at det var kast til han i lilleblinde og gikk all-in for å ta potten fra Gavin Smith. Smith kastet seg og Koroknai kastet hånden sin. Når han oppdaget feilen han nettopp hadde gjort, tok han tilbake sine kort. Turneringsledelsen gav beskjed at han var nødt til å gi opp sin all-in og bare syne Bauman for å kunne være med i turneringen.

Baumann satt med to konger som senere fortalte til Timothy Adams at det var grunnen til at hun ikke synte.

ESPN dokumenterte den nevnte handen.

Noen mener at Koroknai skulle ha vært all-in uten kunne spille sine kort som han tok tilbake og dermed ute av Main Event, andre er enige om reglene. Koroknai fortalte til WSOP.com at han følte at verden skulle rase sammen.

PokerNews vil blogge fra October Nine finalebordet som du kan følge i vår Live Reporting Seksjon.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories