WSOP 2018

"Amarillo Slim" Preston (1928-2012)

Thomas Austin Preston, Jr., bedre kjent for pokerverden som “Amarillo Slim,” døde tidlig søndagsmorgen i en alder av 83. World Series of Poker bekreftet nyheten og Preston sin familie kunngjorde følgene uttalelse:

"We hope everyone will remember our beloved Amarillo Slim for all the positive things he did for poker and to popularize his favorite game — Texas hold'em.

Preston ble født 31. desember. 1928, i Johnson, Arkansas. Preston ble kjent for sin utagerte og underholdende spillestil og enormt gode ferdigheter som en profesjonell pokerspiller. Han tilbrakte mye tid med Doyle Brunson og Sailor Roberts i «gamle dager» før Texas Hold`em ble populært i Las Vegas, hvor de reiste USA rundt og spilte poker ved mange spilleklubber.
For 40 år siden vant han 1972 World Series of Poker Main Event den første av totalt fire bracelets. Hans andre kom i 1974 ved en $1 000 N-Limit Hold'em øvelse, i 1985 ved den $5 000 pot-limit Omaha turnering og den siste i 1990 ved en $5 000 pot limit Omaha turnering.

Etter sin seier ved WSOP Main Event i 1972, var Preston er stor bidragsyter til å gjøre poker stort i USA med å få poker på nasjonale TV-stasjoner, han deltok på TV-show som The Tonight Show, Good Morning America, 60 Minutes og fikk en liten rolle i filmen California Split.

(Venstre til høyre) Johnny Moss, Chill Willis, Amarillo Slim, Jack Binion & Puggy Pearson. *Bilde fra UNLV.
(Venstre til høyre) Johnny Moss, Chill Willis, Amarillo Slim, Jack Binion & Puggy Pearson. *Bilde fra UNLV.

PÅ 80-tallet hadde Preston sin egen pokerturnering, Annual Poker Classic, som er bedre kjent som Super Bowl of Poker og var den neste prestigetunge turneringen etter WSOP i verden. Turneringen ble siste gang spilt i 1991.

Preston fortsatte å spille poker helt fram til sine siste leveår, og hans beste plassering i de senere årene kom i 2000, da han ende på en 2. plass ved 31. Annual World Series of Poker $2 500 PLO hvor han tapte mot Phil Ivey, noe som ble et symbolsk skifte mellom gammel og ung generasjonen.

Preston ble i 2002 innlemmet i Poker Hall of Fame.
For uten om pokeren var Preston også en veletablert forfatter. I 1973 og med Bill G. Cox, skrev Preston Play Poker to Win, som senere ble utgitt og relansert av HarperCollins som Amarillo Slim’s Play Poker to Win.
I 2003 kom biografien av Preston ut med tittelen Amarillo Slim in a World Full of Fat People. Mens dette verket handlet mest om fakta og pokerhistorier, er denne en av dem beste ikke-strategi pokerbøker som er på markedet i dag.

Amarillo Slim Preston
Amarillo Slim Preston

Willie Nelson sier følgene om Preston’s biografien:

“Every one of Slim’s tall tales about his gambling exploits had me in stiches—except, of course, the time that country cowboy took me for a pretty penny playing dominoes. I would never make another bet with Slim, but I’d bet everything that Slim’s memoir is the best I’ve ever read.”

Preston vil bli husket som en av de originale innen poker som har hjulpet pokeren til nye generasjoner i løpet av WSOP historie, og han er en virkelig legende i spillet.

“If there’s anything I’ll argue about, I’ll either bet on it or shut up. And since it’s not very becoming for a cowboy to be arguing, I’ve made a few wagers in my day. But in my humble opinion, I’m no ordinary hustler. You see, neighbor, I never go looking for a sucker. I look for a champion and make a sucker out of him.”– Amarillo Slim Preston

Se dokumentaren "Anything to win!"om Amarillo Slim" (4 deler)

*Bilde courtesy of UNLV.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories