WSOP 2018

Intervju med Gullhanda vinneren, Sigurd Eskeland

Intervju med Gullhanda vinneren, Sigurd Eskeland 0001

Sigurd Eskeland har lenge vært en av Norges beste turneringsspillere, noe som beviste da han vant sitt WSOP bracelet i øvelsen #48 Mixed games i 2010.

I år er Sigurd Eskeland tildelt Gullhanda 2011, som deles ut hvert år etter en rangeringsliste som baserer seg på alle turneringsresultater Norske spillere oppnår i utlandet ved live turneringer.

Her er noen av Sigurd sine resultater i 2011:

Eskeland sine pengeplasseringer 2011

Turnering ØvelsePlassering
PokerStars EPT KøbenhavnPot Limit Omaha2
NM 2011Main Event11
EPT BarcelonaMain Event18
WPT BohemiaMain Event2
WPT PrahaMain Event5
European Masters of Poker III - DublinMain Event6
2011 Mega Stack SeriesLimit Hold'em3

HendonMob har flere av turneringsresultater til Sigurd.

Tidligere vinnere av Gullhånda siden 2005:
Annette Obrestad er den eneste spilleren som har vunnet prisen 2 ganger, først i gjennombruddsåret 2007 og i 2010, da hun innkasserte hele 12 pengeplasseringer ved live turneringer.

2005: Thor Hansen
2006: Åge Spets
2007: Anette Obrestad
2008: Johnny Lodden
2009: Dag Martin Mikkelsen
2010: Anette Obrestad
2011: Sigurd Eskeland

PokerNews tok seg en prat med Sigurd før han velfortjent får tildelt Gullhanda under Norsk Pokergalla i Oslo lørdag den 18. februar.

Intervju med Gullhanda vinneren 2011, Sigurd Eskeland

-Gullhanda deles hvert år ut til den norske pokerspilleren som har spilt til seg flest poeng ved listen til Norges Pokerrangering, i 2011 var det nettopp som klarte det. Av tidligere vinnere er Thor Hansen, Johnny Lodden og Annette Obrestad. Hva betyr en slik pris for deg?
- Det betyr ganske mye for meg. Særlig når man ser tilbake på listen av spillere som har vunnet før meg, så føler jeg meg stolt over at navnet mitt nå også er på den listen.

-Du er nettopp kommet hjem etter en ”litt” skuffende EPT Deauville hvor du endte 4. plasseringer unna pengepremie, det var vel ikke den plasseringen du ønsket å starte det nye pokeråret med?
- Det er aldri gøy å ryke ut rett før pengene, men jeg tror at man må være villig til å ta noen sjanser i denne fasen om man vil gi seg selv størst mulig sjanse til å komme på et finalebord. I WPT Praha var jeg heldig rett før pengene i en tilsvarende situasjon, denne gangen gikk det ikke min vei.

-2010 var et bra år for deg med et WSOP Bracelet og medlem av ”Live the dream” gjennom Everest Poker. Men så skjedde det noe, du fikk ikke forlenget avtalen din med Everest Poker. Mange lurte sikkert på den gangen på hvordan det er mulig og droppe en WSOP bracelet vinner?
- Everest poker ble kjøpt opp i løpet av 2010, og etter det virker det som om viljen til å satse ikke har vært like stor. I 2011 var det bare spillere fra de største landene som fikk fornyet kontrakt, og nå har det kommet meg for øret at Everest bare har igjen en sponset spiller. Så jeg får heller være fornøyd med det året jeg fikk, uten det hadde jeg ikke vært der jeg er i dag.

-Etter 2010 startet du å spille flere EPT og WPT turneringer uten en sponsor i ryggen, og allikevel klarer du å levere de resultatene som gjordet at du vant Gullhanda 2011. Var det en vanskelig beslutning etter 2010 sesongen å gå løs på en sesong uten en sponsor?
- Jeg tar egentlig ett år av gangen. Jeg synes det er utrolig gøy å reise rundt å spille disse turneringene. Heldigvis har jeg fått nok resultater til at jeg kan holde det gående litt til. På sikt må jeg nok ha en sponsor i ryggen for at dette skal kunne være mulig, om jeg ikke vinner noe veldig stort. Med skatteproblematikken i Norge er det vel nesten umulig å regne med å kunne leve på live turneringspoker, til sammenligning er det en haug med svensker og dansker på hver turnering. De skattes jo ikke før turneringer innen EU.

-Du mottar Gullhanden for 2011 under Norsk Pokergalla til helgen, når i 2011 skjønte du at Gullhanda ville bli din?
- Jeg hadde det i bakhodet under WPT Praha, og da jeg var inne i pengene regnet jeg ut at om jeg ble nr. 22 eller bedre ville jeg ta ledelsen i sammendraget. Da ingen gikk forbi meg i løpet av EPT’en der nede var det egentlig bare WPT Venezia av store turneringer igjen å bekymre seg for. Så da den turneringen var over følte jeg meg ganske sikker.

-Du har et bilde av deg på din Facebook side med en logo fra Norgesmesterskapet i online poker2012, hvor det står: ”Er ikke helt fornøyd ennå. Vil ha en Norgesmester tittel også” Ble det noen tittel på deg, eller må du vente til NM i Dublin i mars før du kan smykke deg med den NM tittel?
- Jeg endte bare opp med å spille en av Online NM turneringene, og jeg vant den ikke. Når det gjelder NM i Dublin er min deltagelse høyst tvilsom. Vi venter vårt tredje barn på den tiden, og noen ting er bare mye viktigere enn poker. Om jeg drar blir avgjørelsen i så fall tatt i siste liten.

-For noen uker siden kom den triste nyheten om at Thor Hansen har uhelbredelig kreft, Thor Hansen har betyd umåtelig mye for norske pokerspiller og norsk poker i utlandet, hva har Thor Hansen betydd for deg som pokerspiller?
- I 2008 var jeg chipleader i WSOP main event. Dessverre var jeg ikke helt moden for oppgaven, og klarte ikke utnytte situasjonen. I etterkant snakket jeg med Thor der borte om det, og han ga meg noen kloke ord. Da jeg to år etter var på finalebord i 8-game hadde jeg Thors ord i bakhodet, og denne gangen ble jo som kjent resultatet bra!

-Andreas Høivold startet en innsamlingskampanje på Donkr, er du overrasket over den gode responsen som den har fått? (Til nå er det kommet inn ca $16 000)
- Jeg synes resultatet er veldig bra så langt, men er ikke veldig overrasket. Pokermiljøet i Norge er flinke til å ta vare på sine egne, og Thor har betydd mye for mange. Jeg tror heller ikke $16 000 er det endelige tallet.

Hvilke planer har du for pokeråret 2012 når det gjelder live turneringer i utlandet, online og jakten på en sponsor?
- Planene er ikke lagt konkret. Viktigst i livet nå er barnet som kommer i mars/april. Regner det ellers som meget sannsynlig at jeg drar til WSOP og spiller i hvert fall main event. Satser på en del andre turneringer også, men ser ting litt an. Tror det blir mer reising på høsten enn nå i vår.

-Tilslutt vil jeg takke for at du tok seg tid å stille opp på intervjuet og ønsker deg en god feiring av Gullhanden 2012 neste helg.
- Bare hyggelig :-)

Her mottar Sigurd sitt WSOP bracelet i 2010

Hva synes du?

More Stories

Other Stories