2011 Caesars Cup: Team Amerika vant over Team Europa

2011 Caesars Cup: Team Amerika vant over Team Europa 0001

2011 Caesars Cup fant sted på onsdag ved 2011 World Series of Poker Europe i Cannes, Frankrike. Team America spilte mot Team Europe i den andre utgaven av denne spesielle turneringen. I 2009 vant Team Europe over Team America ved WSOPE i den første utgaven av Caesars Cup. I år ble det resultatet annerledes. Team America med sin kaptein og vinner av 11 WSOP bracelet Phil Hellmuth jaktet etter en revansj fra 2009. Bertrand "ElkY" Grospellier som vant sitt første WSOP bracelet i sommer i Las Vegas var kaptein for Team Europe. Begge lagene bestod av 5 spillere hver. Team Amerika stilte med Johnny Chan, Daniel Negreanu, Jason Mercier og Ben Lamb. Team Europe stilte med Tony G, Jake Cody, Gus Hansen, Max Lykov og Grospellier.

Formatet som ble spilt var underholdende og interessant, med tre forskjellige varianter. Først valgte de to kapteinene to spillere hver som skulle mot hverandre, spillerne fra hvert lag brukte de samme chipsene og samme hand, men med forskjellig spiller på flopp, turn og river som gjør avgjørelsene. For Team America var det Mercier og Lamb. For Europe var det Tony G og Cody.

Strukturen var rask og blindende økter etter 10 minutter. Mercier gav sitt lag en tidlig ledelse da han var all-in med par i Ess mot hvor Cody {k-Hearts}{8-Hearts} i en flopp som viste {j-Clubs}{9-Hearts}{4-Hearts}. Ingen hjelp for Europa på turn eller river og de ble sittende med 8 000 chips. Ved neste hand klarte Europa og doble seg opp til 16 000, men de ble eliminert i den påfølgende handen da de med {10-Hearts}{8-Hearts} ikke kunne slå Amerika med {q-Hearts}{9-Spades}.

I den andre kampen var en mellom to og to spillere som var blitt valgt ut av sine kapteiner. Disse to lagene spilte med samme chip, men med forskjellige hender. For America var det Negreanu og Hellmuth. For Europe var det Lykov og Hansen. Negreanu spilte mot Hansen og Hellmuth mot Lykov.

Team America tok en tidlig ledelse og holdt presset, men en dobling til Hansen mot Negreanu gav Europa en liten chipsledelse. Like etterpå spilte Hellmuth en hand mot Lykov hvor han satte 30 % av chipsene i spill, før han la ned handen. Ved kampens siste hand gikk Negreanu gikk all-in fra knappen med 55 000 med {k-Hearts}{8-Hearts} og Hansen synte med {a-Diamonds}{9-Spades}. Bordet viste {10-Spades}{4-Spades}{7-Clubs}{2-Spades} og Team Europe utlignet til 1-1 i kamper.

Den tredje varianten var en standard heads-up match mellom Chan og Grospellier. Chan fikk seg en tidlig ledelse, men i løpet av det andre nivået doblet Grospellier seg til en ledelse med 142 000 mot 58 000. Chan kom tilbake og overtok ledelsen med 108 mot 92 000.

Blindende økte og sakte ble gjennomsnitt stackene 12,5 store blinder. Spillerne begynte med all-in bying før flopp og det var slik kampen ble avgjort på. Chan gikk all-in fra knappen med {4-Diamonds}{4-Hearts}h og Grospellier synte fra store blind med {a-Hearts}{6-Hearts}. Team Amerika vant flippen da bordet viste {10-Hearts}{10-Diamonds}{7-Diamonds}{q-Diamonds}{4-Clubs} og tok ledelsen i antall kamper.

I den fjerde kampen tok Team Amerika ledelsen i nok en heads-up match, denne gangen var det Hellmuth mot Lykov.

I begynnelsen av matchen gikk ikke tingene veien for Hellmuth ettersom Lykov spilte veldig aggressivt og tok en tidlig ledelse. Hellmuth kjempet seg framover og doblet seg tilslutt ved det andre nivået. Med {k-Clubs}{j-Diamonds} vant Hellmuth mot Lykov sine {5-Diamonds}{5-Clubs} og plutselig var Team Amerika i ledelsen med 144 000 av de 200 000 chips som var i spill. Like etterpå fikk Team Amerika seg en dobling da Lykov synte med {a-Clubs}{5-Hearts} mot Hellmuth som hamret chipsene på før flopp med {9-Spades}{5-Diamonds} og bordet kom med {a-Spades}{10-Clubs}{3-Hearts}{7-Diamonds}.

Ved det tredje nivået av matchen fikk Hellmuth seg en dobling etter at han var all-in på turn hvor bordet viste {a-Spades}{7-Hearts}{6-Spades}{j-Clubs} og satt med {k-Spades}{7-Spades}, Lykov satt med {k-Hearts}{5-Spades} og kortene var helt uten verdi og riverkortet {4-Spades} hjalp ikke Lykov. Team Amerika doblet seg opp til 156 000 og Team Europa satt igjen med 44 000.

Etter noen hender kom avgjørelsen for Team Amerika. Hellmuth limpet fra knappen og Lykov høynet all-in fra store blind. Hellmuth synte med {q-Clubs}{10-Spades} og Lykov satt med {k-Clubs}{9-Clubs}. Flopp, turn og river kom med {q-Spades}{9-Spades}{5-Diamonds}{6-Diamonds}{2-Hearts} og Hellmuth med par i damer vant matchen og Team Amerika fikk sin revansj fra 2009 over Team Europe.

Siden Team Amerika vant denne konkurransen har hvert av lagene en seier hver i Caesars Cup. Det blir spennende å se den tredje Caesars Cup som blir spilt på hjemmebane til vinneren. Og den neste kampen blir nok spilt i Las Vegas under WSOP 2013.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories