WSOP 2018

Daniel Negreanu forbereder seg til PokerStars WCOOP

Daniel Negreanu

På søndag 4. September starter det PokerStars 10. World Championship of Online Poker (WCOOP). I løpet av tre uker vil det avholdes 62 øvelser, årets WCOOP har en total garantert premiepott på 30 millioner dollar, og er den største online poker serien i år. Fakta er at etter Black Friday har flere amerikanske spillere eller spiller som bor i USA har flyttet på seg for å kunne spille i årets WCOOP, inkludert spillere som Adam “Roothlus” Levy ,Brian Hastings og Daniel Cates for å nevne noen av dem.

Mens WCOOP vil tiltrekke seg en rekke proffer er kanskje ingen så spents om Team PokerStars Pro Daniel Negreanu. Det er ingen hemmlighet at Negreanu er jobber med sitt online spill de siste årene, og en WCOOP tittel vil garantert belønne hans harde innsats ved online poker. Negreanu er født og oppvokst i Kanada og har hatt litt suksess det siste året med en 11. Plass i Event #61 $10,000 8-Game for $28 595. Denne turneringen hadde 133 deltagere og tiltrakte seg noen av de største navnene inkludert, Scott “BigRiskky” Clements (nr 18 - $17 290), Allen “albari” Bari (nr 17 - $17 290), David “WhooooKidd” Baker (nr 16 - $17 290) og Andrew “good2cu” Robl (nr 15- $17 290).

Mens Negreanu kom lengre enn de nevnte spillerne, klarte han ikke finalebordet hvor følgene spillere klarte, Brett “get crunk” Richey (nr 8 - $43 225), Pat “Pat Pezzin” Pezzin (nr 7 - $43 225), Jon “PearlJammer” Turner (nr 5 - $86 450), Jose “nachobarbero” Barbero (nr 3 - $172 900) og vinneren Alexander “Kravchenko” Kravchenko (nr 1 - $345 800). Med en nylig deltagelse ved European Poker Tour Barcelona.

PokerNews.com tok seg en prat med Negreanu og snakket om den kommende WCOOP, hvor mange øvelser han skal spille, forberedelser og hvilken planer han har for spillet sitt.
(Intervjuet er på engelsk)

What sorts of things are you doing to prepare for the WCOOP?

Well, me personally, last night I actually was grinding some $400/$800 mixed games because it’s just not hold’em; it’s a wide variety of games and everyday is a different mix. So just getting sharp and my feet wet. Again, it’s been a long time since Black Friday and since I’ve had a chance to play.

I’m actually super stoked about it. I’ve always kind of liked the WCOOP and wanted to try, but I feel like I’m going to try even harder. Also, the biggest thing is time zone, and I’m going to be in Europe for the whole time, so I won’t have any issues with that.

*WCOOP Events are scheduled on EDT time

Being on the road and away from home, what is your “grind station” going to be like?

You know, when I was multi-tabling, when I was four tabling “Isildur1” heads up, I needed a grind station, but to play WCOOPs, the most that I’ll be playing is three at a time, I can handle that these days because I’m such an online guru now. I’m going to be in a hotel in Montenegro, and then I’ll be in Budapest, so that’s where I’ll be grinding from.

What WCOOP event are you looking forward to the most?

For me, it’s always going to be the 8-game. I think it’s $10K and the same day as the Main Event, so that’s going to be quite a bit, playing both of those. I’ve got my eyes on those two.

That was the same event you finished 11th in last year, correct?

I think I did. I had like four cashes, I really didn’t have much luck late, but I did come in 11th in that. Felt like I should have done better.

What is it about the WCOOP 8-Game mix that you like so much?

*Krisztina Polgár er Negreanu sin nye kjæreste. Bortsett fra å spille litt poker, ble hun i 2008 Miss Ungarn, Ikke imnponert? Sjekk ut hennes bilde som er hentet fra Outofaces.com.
*Krisztina Polgár er Negreanu sin nye kjæreste. Bortsett fra å spille litt poker, ble hun i 2008 Miss Ungarn, Ikke imnponert? Sjekk ut hennes bilde som er hentet fra Outofaces.com.

First of all, I always pride myself on being an all-around player, I don’t just play hold’em, I play everything. That’s how I built my bankroll originally, before tournaments, so I love it. I think a lot of new players are starting to see how fun it is. It breaks up the monotony of playing the same game over and over, and it’s just a good value for me and an opportunity for me to win because I don’t really have a weak game in the mix.

What’s your daily schedule like during the events?

Unfortunately, that’s an issue. I will be doing a little bit of travel like I said. I’m going to be on the beach in Montenegro, just in a hotel room. Krisztina* has an event, I won’t be playing that, and then I’ll just be in Budapest hanging out probably at her apartment. I’m just praying that the Internet connection is good in Montenegro and Budapest.

But, yeah, I don’t really have a set schedule like during the afternoon. I could exercise, you know I always say I will, but will I? Hmmmm.

Do you have any superstitions for the WCOOP, or online poker in general?

I wouldn’t say superstitions, but I’ll never forget being really, really deep in it, I don’t remember which event it was, and there was this sick hand. I was laying on my couch, have my little mouse trigger finger, and I was top three in chips with like 70 left. A guy raised under the gun, I call with {3-Clubs}{4-Clubs} on the button, small blind reraises, I get up off my couch to like move and go to the bathroom [and misclick], and before I know it I see all my chips in the middle. Both of them went all-in, and so I ended up getting in a shitload of chips with {3-Clubs}{4-Clubs} and losing that pot to the only guy at the table who could put a dent in my stack.

I guess if anything, I’m super, super careful now with my mouse, and making sure I’m folded correctly. It’s not a superstition, it’s just going to be a force of habit.

This year there are 62 events, how many of those do you expect to play?

Well I’m going to try to play every day, except for [when] I have to travel from Barcelona to Montenegro, then Montenegro to Budapest. Then I have an event I’m doing in Budapest one day, so those will be the only three days I plan on missing. I actually have something special planned. I plan on playing, I would say, well over 50 percent of the events.

As far as poker titles go, where would a WCOOP bracelet rank for you?

I’ll be completely honest, two years go if you asked that question I’d have been like ‘Who cares?’ Now, it’s really cool, I really like that the PokerStars Blog tweets out these kind of stats, and I’m a stats geek, total stats geek. It’s becoming more special. Unlike the FTOPS which are like up to FTOPS 880, or something like that, [the WCOOP] is very, very special because it’s once a year. So it’s similar to the World Series of Poker in that sense, and really for online poker it’s essentially the world championship, and I love that.

It would mean a lot to me, specifically, because I have never had a lot of success online and that’s like a new frontier for me that I want to break through.

What can you tell us about the WCOOP Radio?

It’s going to be kind of fun. From Sept. 7 to 27, Joe Stapleton, who everyone loves from the Big Game, and Nick Wealthall are going to do a radio show every single night. They’re going to recap the action from the day, they’re going to go over some of the sicker hands, they’re going to focus in on some of the sicker tables and what not, and they’ll have guests throughout the whole thing breaking down hands and stuff like that. So it’ll probably be like a 30-minute lesson, and they’re going to have that running through the entire WCOOP. So tune in!

*Visit WCOOP Radio here

Hold deg oppdatert på alt som skjer ved WCOOP og følg oss på Twitter og liker oss på Facebook!På stedet hvil i pokertrafikken.

WCOOP - 1 dag igjen

Daniel Negreanu forbereder seg til PokerStars WCOOP 101

 • WCOOP 2011 er årets viktigste onlinepokerserie. Der er 62 eventer og mer enn $30M garantert.
 • Den første WCOOP-eventen som noensinne ble avholdt var en $109 Limit Hold'em-turnering. Vinneren var ‘fingaz’ fra USA, som sikret godt over $15 000 for 1. plassen.
 • Hva gjelder gevinster, er #1 WCOOP-spiller noensinne Tyson ‘POTTERPOKER’ Marks. Han vant fjorårets Main Event, og cashet i tre andre eventer i 2010. Han tjente godt over $2 285 000.
 • Etter allerede å ha vunnet så godt som samtlige store pokertitler verden har å tilby, vant Jason Mercier i fjor sitt første WCOOP-armbånd.
 • Andre medlemmer av Team PokerStars Pros med ett WCOOP-armbånd er Chad Brown, David Williams, George Danzer og Alex Kravchenko.
 • Tolv land har cashet for mer enn $1M i fjorårets WCOOP.
 • Fem land tok sitt første og eneste WCOOP-armbånd under mesterskapet i 2010. De var Bulgaria, De nederlandske Antillene, Luxembourg, Ukraina og Uruguay.
 • Bahrain, Kroatia, Island, Marokko, Filippinene og Colombia har alle hver sin finalebordopptreden i WCOOP.
 • Av totalt 416 095 WCOOP-deltagere, hard et kun vært en fra hver av disse landene: Botswana, Mali, Malawi, Tanzania og Gambia. Dessverre nådde ingen av dem pengene.
 • Blant land som kun har nådd pengene en gang i WCOOP, finner vi Pakistan, Kuwait, El Salvador, Madagaskar og Isle of Man.
 • Du kan kvalifisere deg til WCOOP-eventer fra kun $1. Turborebuy-satellitten finner sted ett minutt over hver hele time, hele dagen.
 • Dette året vil vi for første gang treffe Viktor ‘Isildur1’ Blom i WCOOP. Han er en tøff motstander uansett hvor du måtte treffe ham, men han er nok på sitt farligste i Event 41$10K No Limit Hold’em Heads-Up.
 • I WCOOP 2011 er det ni eventer hvor garantiene overgår $1M.
 • Event 1 starter i morgen kl 16.00 CET, med $215 No Limit Hold’em 6-Max turnering.
 • Main Event i årets serie garanterer $1M til førsteplassen. Du kan kvalifisere deg til denne turneringen fra kun $11.

Akkurat nå har PokerNews en glimrende kampanje for nåværende spillere nye spillere som laster ned PokerStars gjennom PokerNews i dag:

$20 000 i PokerStars freeroll turneringer i september

PokerStars $20 000 freeroll serie

Freeroll #1: $5 500
26. september, kl 13:30 EDT (18:30 BST)
Freeroll #2: $6,500
2 september, kl 13:30 EDT (18:30 BST)
Freeroll #3: $8 000
30 september kl 13:30 EDT (1830 BST)

Hva synes du?

More Stories

Other Stories