WSOP 2018

AGCC tilbakekaller lisensen til Full Tilt Poker

Full Tilt Poker

I forrige uke endret United States Department of Justice de originale tiltalene som ble utstedt den 15. april 2011, ved å navngi personer som Howard Lederer, Chris Ferguson og Rafe Furst fra Full Tilt Poker og sammenlignet Full Tilt Poker med å drive en såkalt "Ponzi scheme.

I denne uken fortsatte sagaen om Full Tilt Poker da Alderney Gaming Control Commission (AGCC) kom med en pressemelding i forbindelse med at dem tilbakekaller Full Tilt Poker sin FTP lisens.

I en annen rapport er det listet opp flere grunner til denne avgjørelsen, er blant annet at lisensinnehaveren (FTP) sin nåværende posisjon og finansielle balgrunn ikke lenger er berettiget til å inneha en eGambling lisens, og bankbeslagene som er blitt gjort av DOJ er en seriøs handling som følge av flere brudd på lovverket.

Nedenfor er hele AGCC sin pressemelding:

AGCC Commissioners, sitting as a tribunal, have today revoked the licenses of Vantage Limited, Filco Limited and Oxalic Limited, trading as Full Tilt Poker (FTP), with immediate effect. This follows the earlier suspension of the licenses on 29th June 2011.

At a hearing held in London over six days, it emerged that FTP had fundamentally misled AGCC about their operational integrity by continuously reporting as liquid funds balances that had been covertly seized or restrained by US authorities, or that were otherwise not actually available to the operator. Serious breaches of AGCC regulations include false reporting, unauthorized provision of credit, and failure to report material events.

At the commencement of these proceedings on 26th July AGCC made clear its preference to hold the hearing in public, to the benefit of players and media alike. However, the tribunal was persuaded that the hearing should be held in camera on the basis of claims by FTP that this would maximize the chance of a commercial rescue of the business for the benefit of players. For this reason an adjournment of 54 days was allowed.

It is important to note that the revocation of FTP’s licenses does not, as has been suggested, prevent a reactivation of the business under new ownership and management. Unresolved claims by players against FTP become a matter for the police and civil authorities. Now that FTP’s licenses have been revoked, AGCC no longer has jurisdiction over these companies.

The license of Orinic Limited, a recently added geographic sub-division of the FTP poker room, remains suspended.

The determination notice containing the decision of the Commissioners and reasons for it is available at GamblingControl.org.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories