WSOP 2018

EPT Tallinn dag 5: Ronny Kaiser vant, norsk 6. plass

Ronny Kaiser

Ronnie Kaiser ble den første pokerspiller fra Sveits til å vinne en PokerStars.com European Poker Tour turnering etter at han dominerte finalebordet i EPT Tallinn. Kaiser vant tilslutt heads-up kampen mot Grzegorz Cichocki i en relativ kortvarig kamp.

I den siste handen høynet Cichocki til 60.000 før Ronny Kaiser gikk til 165.000. Cichocki hadde rundt 1 million i chips som han etter en liten stund fikk inn i midten. Kaiser hoppet nærmest av stolen sin og annonserte et syn.
Cichocki viste opp {8-Diamonds}{6-Diamonds} mot Kaiser sine{a-Clubs}{9-Spades} og klarte ikke å forbedre sin hand da bordet viste {5-Diamonds}{k-Spades}{a-Hearts}{10-Spades}{9-Diamonds}.

Cichocki startet heads-upen veldig bra og tok ledelsen ved de første pottene, men dette endret seg raskt. Kaiser er en veldig talentfull spiller og spilte som en gammel ringrev i bransjen, og ble tilslutt ustoppelig. Han fikk bløffet all-in med åtte høy, fikk maksimalt ut av par i ess og to par. Før han viste ordet av det ledet han med 7 millioner mot 1.5 millioner i chips. Cichocki begynte å føle presset og gjordet klarte ikke å unngå syn fra Kaiser i den siste handen.

Cichocki måtte slite for å komme seg heads-up på finalebordet etter at nettopp Kaiser overtok chipledelsen fra han, Kaiser slo ut Arvi Vainionkulma på plass nr 8.

Vainionkulma var på den freeroll etter at han vant Skrill (Official Payment Provider Sponsor for EPT Season 8) Last Longer konkurransen på fredag, som gav han hele innkjøpet tilbake til sin [B[Moneybookers[/B[ konto. Mot Kaiser sitt par i fire, maktet ikke hans {a-Spades}{k-Hearts} å overleve sin siste hand i turneringen.

Neste spiller som fikk kjørt seg mot Kaiser var Sami Kelopuro som prøvde seg på en bløff på river med ess høy. Uheldigvis for han hadde Kaiser truffet straight på synte bløffen hans.

Erlend Melsom endte på en 6. Plass
Stuart Fox endte på en 5. plass etter at han tapte mot Jani Sointula ({a-Hearts}{q-Diamonds} mot {k-Clubs}{k-Spades}) . [/B]Erlend Melsom[/B] og eneste norske på finalebordet var uheldig med ess-konge mot ess-dame og endte på en hederlig 6. plass.

Cichocki og Kasier hadde nå hvert sitt berg av chips, Cichocki vant mesteparten av sine chips mot Sointula i en 1.7 millioners pot. Han floppet en straight og fikk med seg finnen til river, hvor Sointula kastet handen sin. Finnen var nå short og fikk resten av chipsene på mot Kaiser som med {7-Hearts}{7-Spades} vant for Sointula sine {a-Spades}{k-Diamonds}.
I den neste handen var det den lokale spilleren Raigo Aasmaa sin tur til å forlate turneringen. Han tre-bettet all-in fra store blinde med {k-Hearts}{10-Hearts}, men ble møtt med {a-Hearts}{a-Diamonds} fra Cichocki. Handen var over på turn da Cichocki gjorde flush.

På under fire timer var EPT Tallinn finalebordet blitt spilt ned til heads-up som Kaiser vant, Her er hva Kaiser hadde å si om sin seier:

"It's very nice to win. I've been the chip leader for three days but I've got deep before and always finished 20th. This time I thought, 'I should win this."

Om hvordan det var å ha Cichocki til venstre for seg i ved de siste to dagene:

"It was funny. We were next to each other for two days but the first big pot that we played was when were heads up. It wasn't deliberate, we just busted all the other guys. It wasn't a conscious decision to avoid him, I wasn't scared."

"I said that I'll be the first EPT winner from Switzerland. I'll be playing EPT Barcelona for sure." Maybe first EPT double winner?

Da var European Poker Tour over i Tallinn for i år, i løpet av noen få uker reiser vårt Live Reporting Team til Barcelona. Ikke glem at du kan kvalifisere deg til ETP Barcelona gjennom PokerStars.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories