Ulovlig pokerklubb avslørt i Bodø

Ulovlig pokerklubb avslørt i Bodø 0001

Her er et av rommene ved lokalet til den illegale pokerklubben, som Avisa Nordland mener at det foregår ulovlig gambling med penger og omsetning av alkohol. - Bilde: Facebook

Avisa Nordland i Bodø har på sin førsteside i dag en avsløring av en ulovlig pokerklubb som har tilholdssted noen kilometer utenfor Bodø sentrum. Etter et tips har en fotograf stilt seg opp noen hundre meter unna med telelinse og fotografert de angivelige pokerspillerne på tur inn i lokale for å gamble om tusenvis av kroner.

I saken vises et sladdet bilde som Avisa Nordland mener er hovedmannen bak den illegale pokerklubben som står og teller penger helt åpenlyst, mens andre deltagere tar seg røyk utenfor lokalet. I følge den antatte hovedmannen som benekter for at det spilles om penger, sier til Avisa Nordland at dette er en ren kortklubb for medlemmer hvor det spilles om sponset premier og at han aldri har sett penger på pokerbordene så lenge han har vært tilstedet.

Ulovlig omsetning av alkohol

I følge kilden som AN har vært i kontakt med har det blitt solgt alkohol til deltagerne og hovedmannen av kortklubben forteller at de har mineralvann og Tuborg tilgjengelig, men etter mye svinn tar de nå penger som medlemmene kan legge i en kasse. Pengene som klubben tar inn går direkte til utgifter i forbindelse med husleie og at klubben er startet opp for personer med felles interrese kan møtes, ikke for å tjene penger det.

Strafferamme på opp til 3 års fengsel

Ifølge politiet var de helt uvitende om denne illegale pokerklubben før Avisa Nordland snakket med dem, og politiet sier at de må kontrollere slike ulovlige klubber. Strafferammen på ulovlig pengespill er bøter/ fengsel opp til 3 måneder . I grove tilfeller kan strafferammen være opp mot 1 års fengsel, i følge lovdata.

En kilde sier til PokerNews at media er med på å kriminalisere et ferdighetsspill som i er fult lovlig i andre land og på internett, og mener at media bør heller skrive mer om norske pokerspillere som er i verdenstoppen i idretten som nettopp har avsluttet sitt verdensmesterskap i Las Vegas (World Series of Poker), hvor norske spillere hevdet seg bra. Men skjønner at dette er noe media skriver om og avslutter med at det er latterlig at Bingo er et lovlig spill i Norge, hvor det ikke finnes noen elementer av ferdighet i spillet, mens poker som virkelig er et ferdighetsspill er ulovlig.

Les mer om saken hos Avisa Nordland

Kilde og bilde: Avisa Nordland

Bilde av dagens utgave av Avisa Nordland.
Bilde av dagens utgave av Avisa Nordland.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories