WSOP 2018

PokerNews Op-Ed: Lights, Camera, Action

PokerNews Op-Ed: Lights, Camera, Action 0001

I 2003 da Chris Moneymaker vant World Series of Poker Main Event, eksploderte pokerindustrien. Folk ble paralysert av at en revisor fra Texas kunne vinne den største pokerturneringen i verden. Moneymaker er ikke den ene og alene grunnen til at vi sitter her i dag, men hans seier skapte gnisten i flintsteinen som satte fyr på ”the poker Boom.”

Maoneymaker sin seierstale kunne ikke ha blitt hørt av millioner av husstandere hvis ikke ESPN hadde dokumentert den. Uten TV-kameraer ville det ha vært vanskelig å forstå hvilken utvikling poker har hatt de siste 10 årene. Takket være TV-kameraer som fanger opp slike øyeblikk, mikrofoner som tar opp lyden ved og på bordene og ikke minst kommentatorene Lon McEachern og Norman Chad.

Tv dekningen i seg selv har endret over de siste årene. $25,000 Heads-Up Championship, $50,000 Poker Player’s Championship, Main Event og Tournament of Champions eller Grudge Matcheser alle blitt produsert for Tv, Alt annet er blitt streamet live og det er slik utviklingen kommer å fortsette. I nesten 10 år har 411 Productions vært produsenter for WSOP, men i år overtok Mori Eskandani og POKER PROductions showet, og gav dekningen et nytt utseende og nye retninger.

Noen av Eskandani sine endringer har vært helt fantastiske, mens andre har roet ned spillet betraktelig. På en positiv måte er det produksjonsfolk overalt, enten de er assistenter, kamerafolk, lydmenn og teknikere så er de der når det skjer under en turnering. Ved Tv-bord nr 2 er det også full dekning for første gang, Tidligere har dette vært dekt av 2 kamera. Nå har PROdutions økt dette til 6 kamera bare ved det 2. Tv-bordet som dekker alt. Alt it alt er dette en bedre TV-produksjon enn tidligere.

Mens dekningen ser veldig bra ut og Eskandani sitt team lærer å fly, er det fortsatt store problemer med flyten i spillet, spesielt ved ”outer tables.” Når en hand har blitt filmet ved ikke Tv-bordene, må kamera crewet pause mye av produksjonen og benytte seg av lite hand kamera til å ta opp hele utførelsen av en spilt hand.
Dette bremser spillet mye, noe som har irritert mange av spillerne. Steve Brecher som ble nr 31 i Main Eventen klagde hele tiden til produksjonsteamet, som mente de ikke var noen vits å være på TV. Guillaume Darcourt gikk så langt at han dekte til kortene sine i protest – noe som gav han straff på å sitte ut noen hender.

Brecher har et godt poeng – uten sponsor penger er det same hvor en spiller sitter (I år kan ikke spillerne stille opp i sponsorklær). Tidligere tjente spillere penger på å gå med sponsorklær og uten sponsorpenger er det ikke spillerne like villig til å få sitte ved et TV-bord. Nå etter Black Friday har ESPN ingen interesse med å annonsere for pokersider som stengt for USA.

Det viktige her er at spillere som har betalt $10.000 og spiller om nærmere $9 millioner bør ha noe si, selv om Main Event blir filmet for dokumentasjon og produksjonsselskapet har full tilgang til hele spilleområde, så bør spillet flyte av gårde og ikke stoppes hver gang en hand skal filmes slik at spillerne forstyrres unødvendig. For å unngå dette i fremtiden bør produksjonsselskapet øke antall TV-kameraer i turneringsområdet til 3-4 stk.
Med dette sagt, så gleder vi oss til å se alle episodene fra WSOP 2011 og live sendingene har vært fantastiske. TV poker har kommet en lang vei og Eskandani sitt team fortsetter å heve lista hvert år. Forhåpentligvis kommer de til å ha en bedre dekning ved WSOP i årene som kommer og får en god flyt i spillet under turneringene.

Nå er det en herlig tid til å bli en fan av PokerNews Norge. Følg oss på Twitter og Facebook.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories