Fem tanker om WSOP November Nine 2011

Fem tanker om WSOP November Nine 2011 0001

For en uke siden og etter åtte lange dager med poker, ble det offisielle finalebordet ved 2011 World Series of Poker Main Event klart. Martin Staszko er den som leder med hele 40.175.000 og er 7 millioner i chips foran sin nærmeste konkurrent; Eoghan O’Dea (33 925 000). For første gang blant spillerne i November Nine er det spillere fra syv forskjellige land inkludert USA (3), Tsjekkia, Irland, Ukraina, Belize, England og Tyskland. Det var en mulighet for 9 nasjoner, men Khoa Nguyen (11. plass) og John Hewitt (10. plass) fra henholdsvis Canada og Costa Rica maktet ikke å bli blant de 9 og slå ut 2 av de 3 amerikanske spillerne.

Slik ser finalebordet ut:

SeteSpillerLandChips
1Matt GiannettiUSA24.750.000
2Badih BounahraBelize19700.000
3Eoghan O'DeaIrland33.925.000
4Phil CollinsUSA23.875.000
5Anton MakiievskyiUkraina13.825.000
6Samuel HoldenEngland12.375.000
7Pius HeinzTyskland16.425.000
8Ben LambUSA20.875.000
9Martin StaszkoTsjekkia40.175.000

Etter med (nesten) daglige live oppdatering fra 2011 Main Event og etter dag 8 har vår skribent Rich Ryan hatt mange tanker om Main Event og her deler han fem om Main Event.

1. John Hewitt blew it

Jeg hater å skrive negativt om spillere, men når man ender på finalebordsboblen (plassen før) i den viktigiske turneringen i verden, er det nok unødvendig å hele salt i såret. John Hewitt gjordet et av sine verst syn når de var 10 spillere igjen. Med blindende 250.000/500.000/50.000, Hewitt åpnet til 1,1 millioner og fikk kast fram til Badih Bounahra (som var den strammeste spilleren ved bordet) som gikk all-in for 9,3 millioner. Hewitt synte uten å tenke seg om (han satt igjen med kun 8 store blinde) og viste opp {k-Clubs}{q-Spades}. Han var selvfølgelig knust av Bounahra sine {k-Hearts}{k-Spades}, og tapte potten.

På den tiden var Bounahra den eneste spiller som var under 10 millioner i chips og Samuel Holden, Anton Makiievskyi og Pius Heinz hadde alle stacker som var omtrent like (25-30 store blinde) Det var ikke noen grunn til at Hewitt måtte syne 70 % av sin stack i den posisjonen, spesielt hvis du tar hensyn til Independent Chip Model (ICM) prinsippet. Verdien av å bli med i November Nine er kanskje blitt redusert etter Black Friday og mye mindre sponsing fra online pokersider, men det er fortsatt mye ære og heder med å komme på finalebordet, men det er ikke godt nok å risikere turneringen i den posisjonen. Omvendt av Hewitt var Matt Giannetti tålmodig, og er nå nr 3 i chips. Han var veldig heldig og fikk utdelt 2 store par som stod, men hans tålmodighet betalte seg.

2. Martin Staszko er en ukjent og stille utfordrer

Martin Staszko startet dag 8 med 6 millioner i chips og var nede i 4 millioner før han plutselig bygde seg opp til 40 millioner og endte som chipleder av November Nine.
“Yesterday, good cards and good flops,” fortalte Staszko vår egen Sarah Grant dagen etter at finalebordet var klart.

Selv med chipledelse så har vi hørt veldig lite om eller uttaleser fra Staszko. Med nesten $800.000 garantert i lommene sine, har tsjekkeren klart sin beste prestasjon til nå med å komme på finalebordet og som chipleder. Staszko har før WSOP en 11. plass fra EPT Deauville Main Event og $49,547. Staszko (35), som sammen med Badih Bounahra (49) er de eldste ved finalebordet, men det gjør at han ikke er passiv ved bordet. Når han startet å bygge sin stack ved det andre TV-bordet på den siste dagen, han gjorde tre-bets og spilte veldig aggressivt før flopp.

Staszko er fortsatt et mysterium og det blir spennende å se hvordan de andre spillerne forbereder seg for han i November. Han har posisjon på Ben Lamb som leder WSOP Player of the Year, men Matt Giannetti har posisjon på han igjen. Og med sin stack kan han være mer aggressiv. Kan Staszko vinne med den chipsledelsen som Jonathan Duhamel gjorde i fjor, eller vil han falle igjennom som mange andre har gjort før han?

3. Ingen solbriller, ingen problem?

Hvis du ser gjennom de fantastiske bildene som er tatt av vårt team av fotografer, vil du se at ingen av finalistene bruker solbriller. Du ser at Anton Makiievskyi hadde et par Ray Bands på sitt hode, men de ble aldri brukt under spillet. Vi tenkte at det var interessant, så vi tok en titt på hvor populært bruken av solbriller har vært siden Main Event finalebordene siden 2003.

ÅrAntall spillere med solbriller
20035*
20045*
20055*
20063
20075*
20083
20093
20105
2011?

* Vinneren brukte solbriller.

Jerry Yang var den siste spiller som brukte solbriller i 2007, dersom Makiievskyi ikke bruker sine solbriller i november vil trenden fortsette med finalebord uten solbriller. Man bruker solbriller for å se kule ut, men du ser ikke kul ut ved Main Event finalebordet.

4. Oh yeah, Benba er fortsatt en god spiller

Ben “Benba” Lamb utkonkurrerte Michael Mizrachi i år med sine resultater ved WSOP. Han som Mizrachi kom på finalebordet ved Poker Player’s Championship og Main Event, men ulikt Mizrachi kom han på topp 12 ved 3 andre WSOP øvelser. Selv om Lamb har hatt en dårlig WSOPE så er han favoritt til å vinne Player of the Year fordi han kan vinne et tonn med poeng i november.

Med å vinne Main Event vil Lamb vise den største utførelsen av en spiller i WSOP sin historie. Det har selvsagt vært vinnere med flere armbånd tidligere, men Lamb sin suksess kom ved den mest populære WSOP noensinne. Han har kjempet seg gjennom et enormt felt ved Main Event til finalebordet , og de beste spillerne (Phil Ivey deltok ikke) ved Poker Player’s Championship og ble den yngste og mest aggressive spilleren ved $10.000 Pot-Limit Omaha Championship øvelsen og ved $10.000 Six-Handed Championship øvelsen.

Lamb var veldig aggressiv da vi nærmet oss November Nine, men overdrev det aldri. Han er blant de som ligger midt på treet i chips med ca 21 millioner. Og er en av favorittene til vinne alt sammen.

5. La oss møte November Nine

PokerNews sitt video team gjorde en serie med spillerne dagen etter at November Nine var endelig. Her er en med chipleder Martin Staszko, og linker til de andre finner du nedenfor den.

Du kan forsikre deg at PokerNews vil være tilstede ved Rio i November for å gi deg all action fra Penn and Teller Theater. Fram til da, følg oss på Twitter for de seneste nyheter.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories