Ultimatebet skandalen fortsetter, nå med nye bevis

UB - UltimateBet

I løpet av siste uken i poker verden har det ny informasjon om den enorme superbrukerskandalen på UltimateBet og AP i 2007. Det var den 16. februar som Travis Makkar, et navn som lenge var knyttet til skandalen, som ringte inn til radioprogrammet DonkDown radio og ga et uventet intervju med vertskapet av programmet, Bryan Micon og Todd Wittel. Anklagene som ble lagt frem under intervjuet gikk som en sjokkbølge gjennom poker samfunnet og resulterte i en rekke reaksjoner fra kjente profesjonelle pokerspillere, og nåværende UB.com Chief Operations Officer Paul Legett. Nedenfor finner du en oppsummering av situasjonen.

For de av dere som ikke kjenner Makkar, så er han blitt assosiert med superbruker skandalen på UB, der han satt som eier av flere av de kontoene som ble benyttet under tyveriet. Hans engasjement var basert på hans arbeid med UltimateBet og en rekke kjente poker profiler som Russ Hamilton og Phil Hellmuth. Under intervjuet med Micon og Wittel, hevdet Makkar at han er i sin besittelse av fellende bevis som håndhistorie, e-post, datamaskiner og data, men at han ikke er i stand til å frigjøre materialet på grunn av en kommende rettssak. Men, som Makkar sier at disse opplysningene er tilgjengelige for allmennheten er bare toppen av isfjellet og at det er mye mer å dele.

I en del av intervjuet forklarte Makkar:
- Problemet med noen av de dokumentene jeg har i min besittelse er under føderal lov, og akkurat nå sitter de og bestemme om hvis de skulle velge å ta saken opp på føderalt nivå, og hvis det er tilfelle, så ville jeg bli tvunget til å vitne i rettssaken når Jeg sitter med bevis, hvordan disse kom inn i min besittelse. Det er mye mer enn dette som jeg ikke kan si uten å gå i detaljer, og det er noe som er mellom meg og min advokat. Men jeg ble endelig lei og gikk til advokater, snakket med dem, og viste dem hva jeg hadde. De involverte partene forlot bevisene etter seg overalt. Jeg mener, de satt folk ned i Costa Rica som blåste selskapet penger og listen bare fortsetter og fortsetter.

Store deler av intervjuet var fylt med irrelevant informasjon som Makkar og radio vertene snakket rundt i sirkler, i stor grad takket være spontanitet bak intervjuet, men likevel klarte å både Micon og WITTEL får mye interessante fakta fra Makkar.

Freddy Deeb, som enkelte hevdet var involvert i skandalen, var ikke involvert, i hvert fall ifølge Makkar:

"Nei, Deeb var ikke involvert. Det eneste han kunne ha gjort, og så sier jeg kanskje ha gjort, er at noe har blitt satt inn på hans konto, den personen spurte Feeb om en overføring til en annen spiller. Samtidig bør legges til at denne gangen var i 2005-2006, og denne type prosedyre mellom spillerne er ganske vanlig. "

  • Makkar innrømmer at han var klar på at det fantes et superbruker program, men hadde antatt at det bruktes for å hindre svindel og ikke brukes til juks.
  • Nå, ifølge beskyldningene, har en annen svindelskandale inntreffet, men som ennå ikke har nådd media. Der det var UB ansatte som skal ha brukt spillernes kontoer og så ha spilt med dem og dermed direkte stjålet fra spillerne.

Makkar hevder å sitte med lyd opptak gjort av Hamilton med noen av UltimateBet's toppledere registrert:
- Ja det er riktig, sitter jeg med opptakene og dette er virkelig en interessant del hvor jeg kan gå dit for dette. Min advokat kan ha solgt meg ut, noe jeg kan si med sikkerhet, men noe som tiden vil vise. Hamilton deltok på et møte med noen av UltimateBet's toppledere, advokater og andre personer, uten å gå inn navn, for å diskutere hvordan de skulle løse problemet forårsaket på grunn av "Brainwashdodo" har spred en håndfull dokumenter som opprinnelig ikke ville ha lekket ut. For å beskytte seg selv valgte Russ her å ta opp på møtet bånd og på den tiden jobbet jeg med ham og fortsatte jeg å jobbe av og på hans datamaskin, som ga meg muligheten til å laste ned disse innspillingene og lytte til dem. I løpet av de sekstimene med opptak ble det diskutert alt fra hva de skulle gjøre, hva de gjorde, hvem som var involvert, hvordan de kan klare å dekke over denne hendelsen og andre hendelser. "

Deretter fortsatte intervjuet inn på ”Brainwashdodo”, ble et navn Zoltan Rozsa oppgitt, og hvordan han prøvde å presse UltimateBet`s Legett. Makkar hevder at Legett Rozsa betalte $ 80 000 for ikke å avsløre dokumenter og ville være det motsatte av hva Legett har tidligere sagt, hvor han argumenterte for at forvaltningen av UB ikke prøver å skjule noe. Før møte ble avsluttet fortalte Makkar å møte Micon og vise ham de dokumenter som vil underbygge det han bare sa, og bevise at han faktisk fortalte sannheten.

Dette møtet fant sted kort tid etter møte ble gjennomført, og det var etter dette at Micon gikk ut med følgende. "Jeg kan nå bekrefte at jeg er veldig sikker på at han virkelig har en overveldende mengde bevis på svindelskandalen på UB" Micon beskriver andre deler av samtalen som han hadde med Makkar når de møttes, der Micon inkluderer Western Union kvitteringer for betaling til Rozsa, og en e-post fra Legett, som du kan lese her:

Hei Zoltan,

Sier du at du vil nå at du vil ikke lenger fortsette med utpressing, og du kommer ikke til å utgi den informasjonen du tok fra oss ... er dette er sant, er jeg svært glad for å motta denne nyheten. Det er åpenbart at verken du eller jeg stoler på hverandre, men vil du nå ta deg til å utgi informasjonen, vil jeg igjen understreke at det er konfidensiell informasjon fra UltimateBet til deg i så fall, slipper vi å bli tvunget til å involvere politiet. Nå vil jeg gjerne se at vi prøver å løse dette på noen måte, gjennom forhandlinger, før vi engang tenke tanken på å involvere tredjeparter. Jeg forstår at penger er viktig for deg mens informasjonen holdes konfidensiell er viktig for oss. Derfor er jeg villig til å planlegge en avtale med deg, å gi deg en betydelig sum penger (mye mindre enn du har bedt om), men da må du overbevise meg om at du tar med deg alle dokumenter og sende dem til meg og deg og stopper med å lage trusler og andre ulovlige aktiviteter mot vårt selskap.

Vennlig hilsen

Paul

Makkar hadde slettet e-postadressene som disse e-postene sendt fra, men Micon bekrefter at han har sett og at slike E-poster ble sendt 30. juni 2008. I tillegg gjorde Makkar det kjent at dette var bare en liten brøkdel av volumet av det han sitter på. Den 24. juli 2011, besluttet Legett å legge dette på e-post UB blogg:

"Det er ingen tvil om at Brainwashdodo prøvde og utpressing og at jeg faktisk arrangerte et møte med ham når jeg ikke ønsket å se ham legge ut konfidensiell informasjon om firmaet vårt. Jeg ønsket og prøvde å få ham arrestert for utpressing. Jeg kan huske at jeg tenkte å betale ham en sum penger for ikke å frigi opplysninger, men etter langvarig ettertanke, valgte jeg ikke å betale ham en krone. "

* For å lese hele Legetts svarene, gå til UB bloggen .

Etter intervjuet med Makkar valgte et av de største ofrene for denne skandalen, Brad Booth, å sette opp et intervju på Radio DonkDown sammen med Makkar. Booth, som mistet $ 1,5 millioner i skandalen, åpent opp rundt omstendighetene at han virkelig ble et av ofrene, samt hans tanker om UltimateBet sitt forsøk på å legge lokk på skandalen, to emner som tydelig var følelsesmessig for Booth.
Makkar, som har deltatt for andre gang i et radioshow, bekreftet at Booth har blitt ranet. Da Booth deretter presset Makkar på hvorfor han valgte å stå frem nå og hva han hadde håpet å komme ut av dette, sier Makkar at han ønsket å renvaske sitt navn, men han tok seg tid til å gå fra slik at han var sikrere at han selv ikke ble anklaget, da han gikk ut med informasjon. Etter å ha rådført seg med sine advokater, mente de at han kunne gå offentlig med informasjonen, og det er nettopp derfor han kom ut med alt akkurat nå. Makkar understreket da de tingene han hevdet helt fra start:

  • Tallrike kontoer ble brukt i varierende grad i denne svindel skandalen
  • Det var et forsøk på å legge lokk på hendelsen, som omfattet utpressing og bestikkelser, at det hele var en massiv, internasjonal handling.
  • Signifikant flere personer var involvert enn bare Russ Hamilton
  • Pengene som ble betalt tilbake var ikke engang i nærheten til det beløpet som stjålet.

Med denne nye informasjonen i superbrukerskandalen har nok en gang interessen kommet i live igjen. Flere kjente poker profiler har nå tatt steget frem og sagt sitt og vi har sikkert ikke hørt det siste av denne. PokerNews fortsetter å følge den historien som utspiller seg, og vil oppdatere når noe nytt har blitt presentert.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories