WSOP 2018

Norsk eGaming Spin Doctor

Per Hagen

Spin Doctor definisjon; Spinn eller spin er profesjonell markedsføring av politikk og/eller menings- og idébaserte fenomener. Slikt spinn kan også kalles strategisk kommunikasjon eller medierådgivning. Uttrykket brukes generelt om de som får ting til å skje mens de selv holder seg tilbaketrukket i kulissene.

Man skulle kanskje ikke tro det, men slike ”spin doctors” fins også innen eGaming bransjen, og en av de aller største er faktisk norsk. Per Hagen har operert internasjonalt i kulissene innen bransjen i flere år nå. Han ble kåret til en av industriens 20 mest innflytelsesrike personer i 2010.

Pokernews Norge har intervjuet Per Hagen:

PN - Fortell oss litt om hvordan du kom inn i bransjen og hva du har gjort.

Per Hagen - Jeg så tidlig at eGaming bransjen kom til å bli stor på nett og lette etter områder hvor jeg kunne gjøre en innsats. Det første jeg gjorde var å starte Norges første pokermagasin (Card Player Norge), men det ble vanskelig å opprettholde på grunn av lovverket i Norge. I løpet av den korte tiden jeg hadde Card Player Norge rakk vi dog å gjøre Europas første live TV sending fra en EPT turnering (København). Dette ble svært vellykket og 6 mnd. senere startet EPT selv sine egne live TV sendinger.

Etter hvert ble det klart for meg at det manglet et system rundt sponsing av spillere. Jeg så at mange middelmådige spillere fikk sponsorkontrakter og mange gode spillere stod uten noen ting. I tillegg var det ganske opplagt at sponsorene ikke hadde noen konkrete planer på hvordan de skulle få best mulig verdi tilbake for sine sponsorpenger.

Jeg etablerte selskapet Poker Icons med sikte på å representere de beste europeiske og internasjonale online spillerne. Det var helt bevisst at jeg satset på online spillere da jeg mente at de etter hvert ville overta live spillet også. Dette har seg i etterkant vist seg å være en riktig avgjørelse og jeg har vel forhandlet ca. 150 langvarige sponsorkontrakter. Jobben var ikke ferdig når sponsorkontrakten var i boks, da startet arbeidet med å gi sponsoren best mulig verdi tilbake og under tiden har jeg vel iscenesatt over 1000 intervjuer på vegne av spillerne og sponsorene med alle typer media.
Jeg var så heldig å bli kåret til en av bransjens 20 mest innflytelsesrike personer, og siden det er industriens 100 største aktører som avgir sine stemmer satte jeg stor pris på dette. Jeg har etter hvert knyttet god kontakt med flere av de andre på denne topp 20 listen.

Jeg har nylig solgt meg ut av Poker Icons, men det har vært tilfredsstillende å se oss vokse og underveis ha møtt og jobbet med stort sett alle de største spillerne og personligheter (mange bra historier der!). Noen av spillerne/personene jeg har jobbet med er; Annette Obrestad, Doyle Brunson, Howard Lederer, TonyG, Mori Eskandani, Tom Dwan, Ray Bitar, Joe Sebok, Viktor Blom, Daniel ”Jungleman12” Cates, Arnaud Mattern, Michael Tureniec, Sami Kelopuro, William Thorsson, Sam Trickett, Jesper Hougaard, Chris Moorman, Alex Kamberis, Juha Helppi, Søren Kongsgaard og mange flere..

PN – Du har også vært involvert i flere andre konsepter innen bransjen?

Per Hagen – Ja, jeg har både vært initiativtaker og delaktig i flere konsept utenom poker innen eGaming bransjen og jeg var også så heldig å bli invitert som en av foredragsholderne på en messe for affiliates som ble arrangert i Barcelona. Affiliates er viktig for bransjen og her mener jeg det er mange spennende tiltak man kan gjøre for å lykkes som en affiliate. Samtidig mener jeg at eGaming operatørene kan utnytte partnerskapet mellom dem og affiliatene på ny og interessant måte.

PN – Hvordan forklarer du din mildt sagt spesielle jobb og posisjon til venner og familie?

Per Hagen – Godt spørsmål! Som du sier er hverdagen min mildt sagt spesiell, og ytterst få kan kjenne seg igjen i den! I Norge er det jo dessuten noen fordommer mot industrien, så jeg toner ned min egen innflytelse på den og det er vanskelig å spesifikt forklare hva jeg gjør til en tante jeg treffer 1 gang i året over koldtbordet. Forhåpentligvis vil lovene/holdningene endre seg i Norge snart, men jeg trives også godt i kulissene og har ikke behov for å stikke hodet frem - det er til syvende sist resultatene som teller…

PN – Hvor går ferden videre nå?

Per Hagen – Jeg vurderer i disse dager noen tilbud jeg har fått, og jeg kommer garantert til å bli i bransjen, men da i kulissene så det er ikke sikkert du ser meg :)

PokerNews takker Per Hagen for intervjuet og ønsker Per lykke til videre.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories