WSOP 2018

Andreas Høivold blogg: Ikke akkurat helt som planlagt

Andreas Høivold blogg: Ikke akkurat helt som planlagt 0001

Noen ganger går ting på skinner. Men ikke alltid!

Kristiansand (Nei, ikke Las Vegas), 1. februar 2011

Først får jeg begynne med å ønske alle et godt nytt år da dette er min første blogg for i år. Det har blitt veldig lite (ingen) poker i år, og det var veldig lite i desember, så det har blitt en pause i bloggingen. Jeg kan med en gang si at det vil bli lite av poker også de neste månedene...

Denne bloggen vil ikke engang handle om poker, så hvis du er på jakt etter analyse av hender og pokersnakk, så kan du slutte å lese nå! Faktisk vil ikke denne bloggen inneholde så mye mer enn en statusrapport for en viss Andreas Høivold.

Som de fleste kanskje har fått med seg så reiste jeg for å spille High Stakes Poker 3. november 2009. Det gikk ikke så bra, men jeg endte opp med å finne den berømte/beryktede kjærligheten. Jeg giftet meg alt, alt for fort og begynte å planlegge fremtiden i Las Vegas. Jeg kjøpte leilighet, bil og alt mulig annet man trenger for å etablere seg og sendte inn søknad om oppholdstillatelse. Jeg tenkte at alt skulle gå i orden. Jeg er jo en relativt ufarlig og snill person som ikke vil gjøre noe galt i USA, eller andre steder for den saks skyld. Men det skulle ikke være så enkelt.

I april 1994 kjørte jeg fra Vennesla mot Kristiansand. Klokken var rundt ett på natten. Det var da jeg pleide å kjøre hjem fra Vennesla, så det var ikke noe uvanlig med det. Det som skjedde på slettene ved Sødal skulle forandre livet mitt. Jeg frontkolliderte med en annen bil og begge bilene holdt mellom 70 og 80 km/t i kollisjonsøyeblikket. Det ble fatalt for kvinnen i den andre bilen. For meg ble det bare nesten. Jeg knuste kroppen totalt.

For å ta kortversjonen: Venste arm var helt knust, både underarm, overarm og ledd. Høyre ben gikk opp og knuste ribbena på høyre side og punkterte lungen der. Ansiktet traff rattet på bilen og bøyde det. Jeg hadde flere brudd i kraniet og ansiktet hadde flere kutt på 3-5 cm. Men alt dette merket jeg ikke noe særlig til annet enn at det var grisete. Venstre kne ble slått inn mot meg og gjennom hofteskåla. På veien traff det venstre testikkel som var blåsvart i en måned etterpå. Lårbeinet gikk opp i ryggen og påførte den et par brudd. Smerten i hofta var helt uutholdelig. Jeg var helt sikker på at jeg kom til å dø og ønsket å bli skutt på stedet.

3 måneder tilbrakte jeg på sykehus. Ytterligere 6 måneder i rullestol før jeg kunne bevege meg rundt ved hjelp av krykker. Jeg var gikk fortsatt på krykker i mai 1995 da var det klart for rettsak etter ulykken. Jeg ble dømt for å ha kjørt for fort med den konsekvens at sjåføren i den andre bilen omkom. Jeg ble dømt for uaktsomt drap. Jeg skulle etter planen starte på politiskole, men endte i fengsel i stedet. Et dårlig bytte!

Dommen fra 1995 gjør at jeg ikke i dag får oppholdstillatelse i USA. Jeg kunne oppholde meg i USA under søkeprosessen. Jeg fikk avslag i november. Jeg anket og jeg kunne fortsatt holde meg i USA. Men jeg har fortsatt veldig mye galt med kroppen og måtte reise hjem for å dra inn på sykehuset her. Dessverre så var tilstanden så gal at de ikke turde å gjøre noe. Så jeg har reist til Norge uten mulighet til å reise tilbake til USA der jeg har både kone, bolig og alt annet. Litt slitsomt, faktisk!

I påvente av svaret på anken så har jeg bestemt meg for å ta en liten pause fra pokeren. Ikke fordi jeg ikke vil spille, men jeg skal gjøre noe jeg kanskje aldri får sjansen til igjen: Bryllupsreise rundt jorden en god stund. Hvor lenge vet jeg ikke helt, men trolig rundt 3 måneder. Reisemål er heller ikke bestemt. Men vi møtes trolig på Bahamas og tar det derfra. Jeg kommer muligens til å blogge noe fra turen. Jeg vet ikke om pokerspillere er interessert i å høre om lange bryllupsreiser. Er dere det?

Noen lurer sikkert på hvordan det går mellom Vicki og meg. Vi hadde bryllupsdag 29. november og ting går bedre enn noen gang. Jeg må innrømme at det ikke hele tiden har vært en dans på roser. Men hvem kan med hånden på hjertet si at de aldri har hatt problemer i sitt ekteskap? Vi tok en sjanse og giftet oss etter svært kort tid. Galskap: JA!!! Men jeg er særdeles fornøyd med at jeg tok sjansen. Jeg har en fantastisk kone som jeg ser veldig frem til å reise på tur med!

Til sist vil jeg bare anbefale Roy Kvatningen bok «Thor Hansen: Usensurert» til de som ikke har lest den (er det noen?). En flott bok om en enda flottere person. Thor Hansen er en supermann uten sidestykke. Og historien om livet hans er et must å lese, både for pokerspillere og for alle andre!

Andreas Høivold

Hva synes du?

More Stories

Other Stories