WSOP 2018

Intervju med Thor Stang - Nr 6 i EPT Barcelona

Intervju med Thor Stang - Nr 6 i EPT Barcelona 0001

Thor Stang samler chipsene inn etter en pott i EPT Barcelona

I løpet av en sesong av PokerStars EPT og andre større turneringer, så dukker det opp nye og ukjente Norske spillere som gjør det veldig bra og noen vinner noen turneringer. Thor Stang er ikke noe unntak som ble for en uke sie nr 6 i EPT Barcelona.

Mitt første møte med Thor Stang var for 2 år siden, var da noen venner av meg hadde kjørt i gang en freeroll serie ved en uteplass i Bodø. Det å sitte å spille gratisturneringer er ikke det samme som å spille med innsats, men dog disse gratisturneringene var utrolig sosiale med øl i baren og mye folk.

Han var den eneste vestlendingen i lokalet og ble lett lagt merke til, og etter noen uker hadde vi spilt såpass mye ved ved samme bord at jeg tidlig skjønte at Thor kunne det med å spille poker.

Så når navnet til Thor Stang dukket opp i chips counten på PokerNews fra EPT Barcelona, var det bare å send sms til Thor og ønske han lykke til videre og forventet å se han på finalebordet. Endelig kunne en spiller som elsker spillet og har en enorm spilleforståelse få bevise hva han egentlig står for.

Vel hjemme i Bodø tok jeg en liten prat med Thor om EPT turneringen og hvordan han havnet i Bodø.

Thor Stang - 6.plass i EPT Barcelona

PN: Gratulerer med en flott 6.plass i din EPT deby, hvordan var det å spille blant proffer som Johnny Lodden og Daniel Negreanu for å nevne noen kjente spillere?
TS: Takk. Er veldig fokusert på hva jeg selv skal gjøre under turneringer generellt og la dermed ikke så mye merke til hvem folk var med unntak om de spilte bra.

PN: Før EPT Barcelona var det veldig få innen poker Norge som kjente til deg, nå etter Barcelona har du bevist at du er i toppen av poker Norge, hva har gjort til at du ”plutselige” flesker til med en 6.plass i EPT?
TS: I toppen av poker Norge blir å ta litt hardt i, vi snakker her om en turnering. Det er viktig for meg å ikke være så resultatorientert, ihvertfall i så store felt. 2010 har vært ett bra år for meg på mange måter, har fått god helse igjen etter langvarig sykdom pluss andre ting har falt på plass. Hvis jeg må svare med ett ord, så sier jeg flaks.

PN: Du er født i Bergen, men bor og studerer ved Universitetet i Bodø, hva fikk deg nord over?
TS: Etter min siste periode i Bergen, trengte jeg og min kjære å gjøre noe nytt før vi grodde fast i livet i Bergen, og hun foreslo Bodø av alle steder.
Vi trives begge kjempegodt i Bodø og Bodø er en veldig bra student by.

PN: Bodø som poker by er veldig stor i Norge, hva viste om poker spillere i Bodø og hvordan ble du mottatt?
TS: Jeg visste om at det var mange gode spillere, NM-resultatene (6 stk - 5 i Fixed og 1 i H2H ) taler for seg selv og hadde jo hørt om onlinelegendene som JarleAA og MaxMuller. Jeg ble godt mottatt, har lært mye og fått gode venner ut av det miljøet.

PN: Undertegnede ble kjent med deg gjennom en freeroll serie på en uteplass, hva synes du om at en by som Bodø ikke minst har en stor organisert poker klubb?
TS: Slik som regelverket i Norge er pr. dags dato tror jeg det ville være vanskelig å få driften til å gå rundt. Hvem skal betale hva osv. Men jeg skulle ønske at man hadde en organisert pokerklubb i Bodø. Da mener jeg mest for det sosiale, billige småturneringer hvor folk kan pleie hobbyen sin.

PN: Oppsummer dagene dine under EPT Barcelona?
TS:Dag 1a; Kom på ett veldig bra bord. Fjorårsvinneren Carter Phillips, Giuseppe Pantaleo(kom på femteplass), Jani Rasinen(kom på 14. plass), samt Jasper Wetemans og Alexandre Gomes som begge cashet, startet på bordet. Der klarte jeg ca å doble startstacken min, og da jeg ble flyttet til ett annet bord sent på dagen var nivået mye dårligere. Sluttet dagen med 140K.

Dag2; Kom tidlig til ett bord hvor også Bryn Kenney satt. Floppet i løpet av dagen mitt eneste sett i turnering; 33 på floppen KQ3, tapte 65% av stacken da turn og river kom KK og villain hadde AQ! Når pengene nærmet seg tightet de andre skikkelig opp, og det føltes som det kun var Bryn Kenney foruten meg selv som spilte for noe annet enn kun å cashe. Endte på 380K.

Dag3;Hadde omgangssyke om natten og sov nesten ikke. Husker lite, red bull og øl fikk meg igjennom på autopilot. Hadde 1,3 mill etter den dagen tredjemann med 24 igjen.

Dag 4: Tredje hånden for dagen syner jeg Jani Rasinens Allin med QQ og han viser opp KK, ingen suckouts og resten av dagen ligger jeg rundt 20BB.

Dag 5; starter med 1,3 Mill og får bustet tysk amatør på syvende plass da jeg syner hans all in med jacks. Bustout-hånden er standard synes jeg: shower KQo på button med 16bb får syn av 55 i BB av Kent Lundmark. Tipper han har 54% mot min showingrange der, så bra syn. Forøvrig en verdig vinner synes jeg.

PN: Hadde du forventet et finalebord i din første EPT?
TS: Forventet nei, men ambisjoner ja. Å forvente å bli topp 1 % i noe som helst første gangen man gjør det, tror jeg leder til mye skuffelse i livet.

PN: Hvilke poker spillere har inspirert deg gjennom den tid du har spilt poker?
TS: Ingen kommentar

PN: Hva er planene dine fremover innen poker?
TS: Fortsette å ha det gøy hver gang jeg spiller.

PN: Kommer du til å stille opp i PokerStars Caribbean Adventure (PCA) i Januar?
TS: Kommer litt an på, har lyst til å ha en lang juleferie med min kjære og skal på minst en filmfestival i januar. Så kanskje.

PN: Er målet ditt å kunne leve av pokeren og ha en sponsor med på laget?
TS: Det kommer an på tilbudet, omfanget og tidsrammen. Trives med studiene mine nå, og ønsker å ha flere bein å stå på.

PN: : Hva gjør Thor når han ikke studerer eller spiller poker?
TS: Reiser, ser film, leser bøker, trener, spiller; sjakk, backgammon, scrabble, andre kortspill. Bruker mye tid på å prøve ut nye matretter og gode drikkevarer.

PN: Hva er ditt sterkeste spill av NL og PLO?
TS: Turneringsformat NL. Tror jeg må si PLO cash.

PN: Hvilke nett sider spiller du på og hva er online nicket ditt?
TS: Ingen kommentar

Hva synes du?

More Stories

Other Stories