WSOP 2018

Intervju med Sigurd Eskeland om bla poker livet etter WSOP tittelen i sommeren

Intervju med Sigurd Eskeland om bla poker livet etter WSOP tittelen i sommeren 0001

PN: Hvordan har tiden etter WSOP seieren vært for deg som poker spiller, har du merket noen forskjell blant folk?
Sigurd: Jeg merker jo først og fremst at livet som heltidspokerspiller er ganske annerledes enn det å jobbe som lærer. Og det er ingen tvil om at jeg synes det er fantastisk slik jeg har det nå.
Når det gjelder reaksjoner fra kjente og ukjente har de utelukkende vært positive. Folk er veldig nysgjerrige på poker og alt rundt det. Det er også hyggelig å bli gjenkjent blant pokerspillere når jeg spiller i utlandet, men jeg tror ikke det er så stor forskjell på hvordan folk spiller mot meg.

WSOP event vinner Sigurd Eskeland
WSOP event vinner Sigurd Eskeland

PN: Du nevnte i et tidligere intervju at din familie støtter deg 100 % og at de liker å feriere i Las Vegas, hva når du reiser Europa rundt, er de med deg eller reiser du alene?
Og kan du beskrive hvordan det er og reise rundt som poker proff med en sponsor i ryggen?
Sigurd: Familien har ikke vært med i Europa foreløpig. Min kone jobber jo, så da må hun først ta fri. Men vi har lyst til å finne en fin turnering til våren som er et varmt sted, slik at vi kan kombinere poker å ferie igjen.
Det å reise rundt å spille store turneringer internasjonalt uten en sponsor er jo nesten umulig. Jeg føler meg utrolig privilegert og stolt av å representere Everest poker, og jeg må virkelig si at det er en drøm som har gått i oppfyllelse.

PN: Du vant 1 år med sponsing hos Everest poker, du kunne ikke ha gitt dem bedre reklame med WSOP seieren, hva skjer videre med Everest Poker?
Får du forlenget avtalen eller har andre sponsorer vært på deg?
Sigurd: Hva som skjer med ny kontrakt vet jeg ikke. Det blir så vidt jeg vet ikke diskutert før på nyåret. Jeg håper selvfølgelig på ny kontrakt, men om jeg ikke får det så har jeg uansett hatt et fantastisk år. Egentlig bekymrer jeg meg ikke så mye om hva som skjer til neste år, men tar det litt som det kommer.

Live the dream team fra Everest Poker
Live the dream team fra Everest Poker

PN: Du nevner i bloggen din at du har vært i Cannes og spilt Partouche poker tour final.
Hvordan gikk det der?
Sigurd: Jeg røk dessverre ut på dag to. Jeg floppet et stort drag som ble enda bedre på turn, men bommet. Det var surt som vanlig å ryke ut, men jeg tror jeg lærte noe av denne turneringen. Og det føler jeg egentlig at jeg gjør hver gang jeg spiller. Håper å komme sterkt tilbake snart!

PN: Hvem er Sigurd Eskeland?
Sigurd: Jeg ble født i 1973 og vokste opp i Bærum. Utdannet meg til lærer og jobbet på en skole i Oslo i 8 år. Gjennom hele livet har jeg hatt spill som hobby, og jeg har alltid hatt som mål å bli så flink som mulig i de spillene jeg spiller. I mange år har poker vært spillet mitt. Jeg har jobbet hardt med det, og er nå heldig som kan høste fruktene av det arbeidet.
Ved siden av pokeren er jeg familiefar, og det er klart at familie betyr uendelig mye for meg. Jeg synes også det er veldig viktig at pokeren kommer familien til gode. Slik det er nå har jeg mer tid til barna, og er mindre sliten om ettermiddagene. Målet fremover er å gjøre det så godt i poker at min kone kan trappe ned på jobbingen.

WSOP event vinner Sigurd Eskeland
WSOP event vinner Sigurd Eskeland

PN: Anders Berg vant en WCOOP turnering nylig på Stars, Anders har i likhet med deg vært en av gamle gutta lenge i Norge, hvordan vil du karaktisere han som spiller og når vil han få en større anerkjennelse internasjonalt?
Sigurd: Anders har jo lenge vært en toppspiller på nett, og jeg tror det er ganske tilfeldig at han ikke har så mange store resultater live. I likhet med meg har han spilt mye limitpoker og derfor er det gjerne turneringene under WSOP som passer oss best, fordi der er utvalget i ”rare” spill størst. Jeg tror Anders er anerkjent internasjonalt som en ganske gal spiller på nett som likevel vinner. Jeg tipper han kommer til å gjøre en bra figur i neste WSOP om han reiser.

Anders "Donald" Berg
Anders "Donald" Berg

PN: Det har vært mye "støy" i media om Petter Northug som pokerspiller, hvordan vil du beskriive han som poker spiller?
Sigurd: Mitt inntrykk etter å ha sett på ham i Vegas og snakket med han der er at han er meget kapabel. Han spiller veldig aggressivt, setter mye press på motstanderne og spiller med relativt høy risiko. Han er flink til å angripe de rette spillerne på bordet, og det virker som han er et stort talent. Jeg ble veldig overrasket over hvor god han var, og med mer erfaring kan han bli så bra han bare vil. Jeg er overbevist om at han har det som skal til for å bli en toppspiller om han bestemmer seg for det. Han har jo også med seg unik erfaring fra toppidretten, og er nok villig til å gjøre det som skal til for å bli best den dagen han legger skiene på hylla.

Sigurd og Petter i Las Vegas
Sigurd og Petter i Las Vegas

PN: Når du startet med poker, hvilke norske spillere imponerte deg da og som enda gjør det?
Sigurd: Jan Olav Sjåvik var den første norske spilleren jeg hørte om, han var god da og er fortsatt god. Og vi har med tiden blitt godt kjent. På nett husker jeg jo legenden Lagerborg som spilte de høyeste kursene på den tiden. Det er ganske stille rundt ham nå, men han er fortsatt en utrolig pokerspiller.

NM mester i Fixed Limit Holden 2010
Jan Olav Sjåvik
NM mester i Fixed Limit Holden 2010 Jan Olav Sjåvik

PN: Johnny Lodden ble beste norske under WSOP Main med en 27.plass, og nylig en 5.plass i Sunday milion på Stars, når skal denne mannen dinge det store?
Sigurd: Det er ikke så lett å spå dette. Men så lenge han spiller sitt A-spill, og fortsetter å spille store turneringer vil nok hans tid komme.

PN: Noen vil kanskje si at Loddens storhet tid er over, mens andre mener den har ikke startet enda? Noen kommentarer på det?
Sigurd: Han er jo fortsatt ung, og jeg ser ingen grunn til at hans storhetstid er over. Men det blir spennende å se hvordan han takler rollen som pokerspiller og pappa. Jeg håper for hans del at det går bedre med han enn det gikk med meg da jeg fikk min første datter. Jeg gikk vel gjennom min dårligste tid som pokerspiller da.

Johnny Lodden
Johnny Lodden

PN: Hvorfor valgte du å ikke stille i årets WSOPE i London?
Sigurd: For det første er turneringen veldig dyr, og for det andre er den utrolig tøff med tanke på motstanden man møter der. Så jeg valgte heller å bruke de pengene på andre turneringer. I morgen reiser jeg derimot til EPT Wien. Jeg gleder meg som vanlig utrolig mye, og det beste med det hele er at de skal ha en sideturnering i 8-game som jeg spiller hvis jeg blir slått ut av EPT-en!

PN: Hvilke tips og råd vil du gi til nye spillere og spillere som har spilt poker lenge, som ikke klarer å vinne, men storts sett taper og taper?
Sigurd: Diskuter poker med andre, les bøker, se coachingvideor og ta det seriøst. Det er veldig få som bare vinner av seg selv. Men om man har riktig innstilling til det er det mulig å bli vinnende for mange.

PN: Det spirer og gror innen Norsk Poker for tiden, med bla Kevin Stani sin EPT Tallin seier,
Hvem tror du er neste Norske som har talent og viljen til å bli blant de store?
Sigurd: Det er vannvittig mange gode unge pokerspillere i Norge, og jeg har ikke oversikten over nesten noen av dem. Så jeg må dessverre melde pass på dette spørsmålet. Men jeg er helt sikker på at det dukker opp noen nye navn i løpet av det neste året!

PokerNews takker for at Sigurd tok seg tid til et lite intervju i forkant EPT turneringen i Wien.
Følg hvordan det går med Sigurd under EPT Wien på hans blogg eller følg EPT oppdateringen hos PokerNews.
PokerNews ønker Sigurd lykke til under EPT Wien.

Bilde kilder:
Pokernews.com
Johnnylodden.com
Nettavsien.no
wsop.com
everstpoker.com

Hva synes du?

More Stories

Other Stories