PokerNews Strategi - Smallball Poker

PokerNews Strategi - Smallball Poker 0001

Du har sikkert hørt dette uttrykket før: smallball poker. Men hva eksakt betyr og er smallball poker og hva er fordelene?

Dersom du nettopp har startet med poker lærer du deg ganske kjapt å spille dine marginale hender svært aggressivt. Dette øker størrelsen på pottene du spiller og resulterer ofte at du ender all inn med bare et par. Sammenlign dette med baseball; din strategi er å slå så mange homeruns som mulig. Og dersom du slår en over gjerdet, kan du ganske komfortabelt bare rusle rundt banen. Du trenger ikke engang å springe fordi du har slått et 100 % sikkert slag og ingen kan "skade" deg på runden din.

Smallball er nøyaktig det motsatte: Du bare så vidt berører ballen og plasserer den mellom han som er catcher og han som er pitcher, og gir deg selv akkurat tid nok til å komme til første base. Som du da sikkert skjønner, smallball poker krever mye mer ferdighet enn longball.

Når du spiller smallball poker, raiser du mange hender, men du bare raiser med små beløp, som for eksempel 2,5 x big blinds. Ofte er 3 smallball raiser det same som 2 longball raiser. Du bruker posisjonen din til din fordel og raiser med et stort antall forskjellige hender selv når du er i posisjon.

Du håper selvfølgelig på at alle motstandere skal kaste kortene sine, men selv om det ikke skjer og du får en call fra blinds så bekymrer ikke det deg spesielt. Du har fortsatt to måter å vinne denne potten på: du treffer i floppen eller du utnytter din posisjon.

{5-Clubs}{6-Clubs}

{j-Hearts}{9-Hearts}

{a-Diamonds}{5-Spades}

{k-Spades}{10-Hearts}

Forestill deg at du sitter i big blind og på din høyre side har du en helt opplagt Smallball spillere som raiser nesten hver eneste hand i sen posisjon. Du vet at han kan ikke alltid ha {a-Diamonds}{k-Diamonds}, men dine{q-Hearts}{j-Spades} er ikke akkurat en monsterhand heller. Du kan bestemme deg for å calle og det kommer en flopp som {a-Spades}{4-Spades}{7-Hearts}. Du bommet totalt på floppen, og bestemmer deg for å checke. Smallball spilleren gjør et moderat continuation bet og du kaster kortene. Han har kanskje ingenting, men hvorfor skal du risikere det.

Dette er hvordan smallballspilleren vinner sine chips. Han er som oftest ikke interessert i å spille frem til noen showdown. Slik han spiller vil han avslutte handen pre-flopp eller postflopp og i noen få tilfeller spiller han med videre til turn og river. Alle disse små pottene sikrer at hans stack øker sakte men sikkert, mens han tar kun minimale risikoer. Det å folde postflopp (etter floppen) er et enkelt verktøy i hans spill. Dersom du gir ham motstand, vil han som oftest gi opp handen og vente på et bedre tidspunkt (eller en motstander som passer ham bedre).

I cashgames kan du spille smallball poker hele tiden, mens I turneringer kommer du til et punkt hvor dette ikke lenger er lønnsomt. Du kan kun benytte denne strategien på tidlige stadier mens blinds er små. Det kommer nivåer hvor blinds er relativt høye sammeliknet mot gjennomsnittet, og da må du gå over til å spille longball poker, enten du liker de teller ikke. Mange potter blir nå så raskt store og det forekommer oftere all inn enn på de tidlige stadiene.

Smallball strategien passer ikke nødvendigvis for enhver spiller, da du er nødt til å spille et stort antall hender med stor variasjon av starthender. Du må også ha stor erfaring i å spille etter at floppen har kommet opp, for å kunne holde deg unna problemer. Avgjørelsene som skal tas er ofte mye hardere enn hva som skal gjøres med topp par dersom du har {a-Spades}{k-Hearts} på handen. Du må ofte ta avgjørelsen om du skal fortsette å spille dine {7-Hearts}{9-Hearts} på et bord som kommer med {q-Spades}{9-Diamonds}{3-Clubs} på floppen. Dette er også årsaken til hvorfor smallballpoker stort sett blir spilt av spillere i posisjon.

Selvfølgelig vil også smallball spillere gå all inn nå og da, men det var allerede da bestemt før handen startet. Smallballspilleren vil veldig ofte vise frem 'nuts' dersom handen kommer så langt som til showdown.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories