PokerNews strategi - Hvordan lese spillere online

PokerNews strategi - Hvordan lese spillere online 0001

Om man skal lese en motspiller ser man gjerne etter såkalte "tells", tegn spillere avgir som kan vise om de har sterke eller svake hender. Mange slike tells kommer helt ubevisst og er dermed mål for tolkning av motstanderne. Mange spillere viser likedane tells, så det er et mål i seg selv å lære seg å lese seg å skille mellom hva en tell betyr for de enkelte spillerne.

Rundt et vanlig pokerbord sier spillerne forskjellige ting, oppfører seg på bestemte måter, spiller svakt når de er sterke, kaster inn chips, ser bort, stirrer på deg, og så videre. Alt dette kan si noe om hvor sterke de er. Hvordan kan du plukke opp disse tingene online? Det enkle svaret er at det kan du ikke. Men det er en sannhet med modifikasjoner. Det er noen får tells som kan ha betydning når du spiller online.

Tells når man spiller online er nesten alltid knyttet til hvor raskt en motspiller reagerer. For eksempel er det mulig å trykke for hva du skal gjøre utenfor din runde, eller du kan vente til det er din tur med å trykke på den ønskede knappen. Om man bruker valgene utenfor sin runde er det check/fold eller bet/raise som er valgene. Det er et klart skille i fart mellom disse to måtene å spille på og i enkelte situasjoner kan du få fordelaktig informasjon ut av det:

Umiddelbar call etter budet ditt

De fleste spillere som caller umiddelbart har en svak hånd å calle med. De vil at du skal tro at du har en sterkere hånd, og håper at du ikke vil by igjen.

Forsinket check

De fleste som bruker lenger tid enn vanlig for å checke vil ikke at du skal by. De prøver å vise styrke fordi de vil se det neste kortet gratis.

Forsinket bud

Når en motstander venter lenge og så byr har de vanligvis en sterk hånd. De vil at du skal tro de er svake slik at du vil calle eller høyne.

Umiddelbart bud eller høyning på river

Spilleren som gjør dette har vanligvis en veldig sterk hånd. Ved å by eller raise så raskt vil de at du skal tro de bløffer. Dette kan også brukes på turn og vanligvis, men ikke like ofte, vil det da også bety styrke.

Umiddelbar check

En spiller som sitter i sen posisjon og har krysset av for check/fold-knappen er vanligvis svak. Ofte spiller de på flere bord og håper å spare tid ved å bruke valgene man får utenfor sin egen tur.

Bud på turn

Om en spiller har check-callet på floppen og så byr på turn, betyr det vanligvis svakhet. Denne typen bud betyr vanligvis at de har truffet et drag eller at de semi-bløffer med et drag de fikk på floppen. Vurder sterkt å raise selv om du bløffer selv.

Det er selvsagt ingen fasitsvar når det gjelder dette, og det er også utvilsomt mye vanskeligere å lese spillere online, enn i et livespill, men vi håper at disse tipsene kan gi om ikke annet en liten fordel rundt pokerbordet i ditt favoritt pokerrom.

Du finner alle de største pokerrommene og de beste tilbudene hos Pokernews.

Lykke til!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories