Strategi: Live poker! Hvordan lese spillere?

Strategi: Live poker! Hvordan lese spillere? 0001

Mange sverger til å spille livepoker fordi det er så mange muligheter til å lese motspillerne og dermed gjøre de riktige valgene. Men er det virkelig så enkelt? Vi ser på noen såkalte "tells" og kommer med noen tips.

Før vi setter i gang må vi understreke at du skal aldri ta avgjørelser kun basert på tells. I stedet på du se på hver hånd som et sammensatt problem, der tells er en liten bit av løsningen. Det er alltid mer informasjon som må på plass. Et problem med tells er at folk stoler omtrent blindt på de og ender opp med å ta feil avgjørelser fordi de ser bort fra annen vital informasjon som budene, hva slags type motspillerne er, hvilket humør de er i og hvordan de har spilt tidligere.

Men, la oss se litt på noen tells:

Gløtte på chipsene

Dette er en av de beste. Med dette mener vi når en spiller gløtter ned på stacken sin like etter å ha fått kortene sine. Grunnen til at han gjør dette er at han har fått en god hånd, og planlegger allerede å by. Han vil finne ut hvor mye han må by for å få mest mulig ut av hånda. Dette ser man ganske ofte, hold bare øynene oppe og du vil raskt legge merke til at det skjer.

Etter å ha gløttet ned på chipbeholdningen vil en slik spiller nesten alltid høyne. Dette gir et godt innblikk i hvor gode kort han har. Herfra må du bare reflektere over hvilke hender han liker å spille og anslå hvilke hender han kan finne på å ha. Følg også med på floppen. Om det ser ut som om han har truffet et drag, følg med igjen i det turn- eller riverkortet blir snudd. Faller blikket ned i det kortet er snudd, er det gode sjanser for at det er riktig å kaste seg.

Budmønster

Denne forklarer seg selv: Følg med når motstanderne byr, hvor raskt de byr og hvor mye de byr. Du kommer til å legge merke til at mange spillere høyner starthendene sine forskjellig. Om du kan plukke opp et mønster i dette så har du full kontroll. Viser en hånd de høynet preflop, prøv alltid å huske hvor mye de høynet den.

Unnvikende blikk

Om en spiller ser bort når en stor hånd utspiller seg, er det fordi vedkommende ønsker å ikke skremme deg. De vil vise at de er svake og uinteressert i hånden, for å unngå å miste action. Vær alltid forsiktig når en spiller unngår å se på deg eller oppfører seg forsiktig i løpet av en hånd.

Stirring

Om en spiller stirrer direkte på deg, er det vanligvis en bløff og han prøver å true deg til å kaste. Ikke gå på dette trikset. Om du har en brukbar hånd bør du vurdere å calle.

Holdning

Holdningen, eller sittestilllingen, til folk er en utmerket tell. De fleste hviler seg bakover når de ikke har en hånd. Når de treffer eller får en god hånd setter de seg opp i stolen, trommer med fingrene eller tramper med føttene. Dette er fordi de har en hånd som har fått de til å våkne. Om de er tilbakelente med hendene i kryss, er det mer sannsynlig at de ikke har en god hånd. Setter de seg med ett opp og lener seg frem eller liknende, kan det hende det lønner seg å komme seg ut av potten.

Det var noen enkle tips, men husk: Det absolutt viktigste er helheten.

PokerStars spilleren Daniel Negreanu er muligens verden beste til å lese spillere rundt pokerbordene.

Strategi: Live poker! Hvordan lese spillere? 101

Hva synes du?

More Stories

Other Stories