Intervju - Morten Klein

Intervju - Morten Klein 0001

Morten Klein - en tenkende mann...

Morten Klein har hatt stor suksess med nettsiden NorgesAutomaten.com etter at den ble lansert sommeren 2006. Men han har nå også vist suksess med sine egne poker ferdigheter i live turneringer.. Jeg møtte Klein under Norgesmesterskapet i poker 2010 og tok en prat med han om hans fremtidige planer, hvordan han selv er som pokerspiller og ser på pokeren.

Han mente selv det var synd at alt for mange norske pokerspillere ikke får muligheten til å vise seg internasjonalt i de større turneringene. Dette kommer naturlig nok av at disse turneringene ofte koster 50,000kr eller mer. Og lettere blir det ikke å skape muligheter innenfor de norske grenser slik poker politikken er i dag. Selv har han vært så heldig å få den muligheten økonomisk - noe han ikke har misbrukt.

I fjor høst spilte han EPT Barcelona. Her gjorde han en meget god prestasjon og kom inn i pengene. Desverre skulle det ikke bli noe finalebord for Klein, noe han skulle få til senere, men han fikk uansett en meget respektabel 52. plass og skapte fort et ansikt i miljøet utenom hva han allerede hadde.

Så kom turneringen hvor han virkelig viste styrke og kom dypt. Det var klart for EPT København i midten av Februar i år. Klein endte til slutt opp med en utrolig imponerende 3. plass hvor han også stakk av med $255,510 for plasseringen. Jeg ville altså vite litt om hvordan han selv kunne forklare seg som spiller.

Morten er en meget tålmodig spiller. Han kan komme i situasjoner hvor mange fort ville fått på pengene og risikere turneringen, hvor han selv finner et kast fordi han kan utnytte andre situasjoner bedre. Morten Klein er altså en tenkende mann, og er hele tiden klar over hva han gjør. Jeg tror dette er en av hans mange styrker ved pokerbordet. Når jeg spurte han om hva han selv mente var sin styrke som spiller, svarte han evnen å tilpasse informasjon. Det å kunne vite hva andre tenker om deg forså å bruke dette imaget de har av deg imot dem selv. Hele denne prosessen kan virke slitsom for mange - som da kan være av de som vil få på pengene med enten AK eller QQ uansett situasjon. Men det at Morten er klar over hele denne prosessen og bruker tid til å vurdere hver situasjon, gjør han en meget farlig spiller - selvom det kan se ut i enkelte situasjoner som han kan virke litt passiv. For det å kunne tilpasse denne informasjonen til en hver tid kan være nok til å hente inn det tapte andre steder.

Jeg spurte han også om fremtidige turnerings planer; EPT, WPT, WSOP, osv. Han regnet med å spille EPT Monte Carlo, som er den siste stoppen i EPT sirkuset hver sesong. Vi håper å se han der, og ønsker han lykke til. Når det gjelder WSOP til sommeren var han ikke sikker. Han mente det var nok med noen større turneringer i året, men for mange tror han bare vil ødelegge interessen og fokusen når du først er der å spiller. Han spilte i Berlin etter København, og fortalte om hvor umotivert han da var. Det å hoppe rett inn i Dag 1, et stort felt, og mange potensielle timer og dager forann deg, etter å ha nettopp vært gjennom det samme kjøret få dager tidligere, gjorde det hele vanskelig. Det å kunne lade opp batteriene ordentlig etter hver major event er altså viktig, mente Klein. I tillegg har han fortsatt poker som en hobby. Familie og jobb kommer først i køen, så det er viktig å ikke bli oppslukt i pokeren.

Jeg takket for praten med Klein og måtte ønske han lykke til videre under årets NM samt i fremtiden. Vi håper å se han lykkes igjen og da kanskje kunne ta en ny prat med denne fasinerende mannen, Morten Klein.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories