WSOP 2018

Fjellaber om poker

Fjellaber om poker 0001

Fjellaber om poker
- en kronikk om legalisering og dobbeltmoral.

Politikerne i Norge og da spesielt de på venstresiden med regjeringspartiet Arbeiderpartiet i spissen går ut å sier at de ikke ønsker en legalisering av poker. – Det finnes nok pengespill i Norge har Gunn Karin Gjul i AP kommentert på spørsmål fra Atenposten om legaliseringa av poker.

Samtidig gikk hennes egen kulturminister Trond Giske sterkt ut og fikk lansert Keno i Norge. Keno er et pengespill som har daglige trekninger og betydlige premiesummer.

Det Gjul og de fleste som deler hennes syn på legalisering ønsker, er at Norge ikke skal ha for mange pengespill som kan føre til spillavhengighet. Samtidig ønsker Arbeiderpartiet og flere med konservativ spillpolitikk å gi et tilbud som gir oss forbrukere et konkurransedyktig tilbud. Da tenker jeg både på spill som gir oss det vi vil ha og spill som tilfredsstiller de som kanskje vil gå til mer aggressive spill for å få dekt sine behov om spill og gevinst.

På denne måten mener jeg også at poker og da spesielt turneringspoker passer fint inn i Gunn Gjul sin logikk med at Norge må passe seg for å tilby for mange ”aggressive” spill som for eksempel spilleautomater. Hvis det ville kommet en legalisert pokerklubb i hver av våre storbyer kunne denne tilby en pokerturnering om dagen slik det er både på undergrunns klubbene i dag samt slik det er ellers i europa. Med en turnering om dagen og et moderat innkjøp på 200-600kr kan ikke poker lenger nevnes i samme åndedrag som spillemaskiner sett opp imot spillavhengighet.

Verken Gunn Karin Gjul, Trond Giske, vår nye kulturminister eller noen andre skal komme til meg å si at pokertuneringer fremmer spillavhengighet. Har Trond Giske prøvd å sitte i 6-12 timer å spille poker mot andre personer som prøver alt de kan å slå deg ut? Hvis du gjør et dårlig spill vil du få høre det av dine bordkamerater. Hvordan fungerer det når en som dytter inn penger på spilleautomatene til Norsk Tipping står å taper? Vil de som venter i køen bak automatspilleren fortelle han at det han driver med er grov minusEV? Vil han vite hva EV er fornoe? Hvis du ikke vet det selv, anbefaller jeg et kjapt google søk. På et pokerbord kjemper alle slags mennesker om å skaffe seg flest mulig chips ved å spille ut sine motstandere.

Jeg mener at alle politikere burde sette seg inn i sakene de kommenterer, et ganske logisk ønske. Etter å ha lest en del kommentarer om legalisering skjønner man fort at politikere tenker mer på ”å tape gård og grunn” enn ”All-in equity og ROI”.

Dessverre lever de som har med legalisering av poker i steinalderen. Både politikere som uttaler seg samt journalistene som stiller spørsmålene. Det finnes heldigvis unntak, blant de få er Roy Kvatningen, en meget dyktig sportsjournalist i Nettavisen som skriver om poker. Han stilte spørsmål om legalisering til Thor Hansen under NM uka i Riga. Svaret fra den norske gudfaren og gambleren blir min avslutning på denne kronikken.

Før dere får lese det vil jeg avslutte med at vi ikke kan håpe på noen forandring når det kommer til legalisering av poker før politikerne har sett hva poker har blitt og ikke bare ser poker for det spillet det en gang var.

- Hvilke faremomenter ser du ved å legalisere poker i Norge?
-Det blir noen uheldige tilfeller i poker som i alt annet. Men det må jo være bedre å ha spillerne i en ordentlig klubb i stedet for at de skal gå på gata. Samme hva du gjør, om du er i næringslivet også, finner du eksempler på folk som bukker under. Dette fortalte Thor Hansen til Roy Kvatningen i Nettavisen.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories