10 største nyhetene fra 2009: #4, PartyGaming kjøper World Poker Tour

PartyGaming kjøper World Poker Tour

PartyGaming´s avgjørelse om å kjøpe World Poker Tour har posisjonert selskapet slik at de mye enklere kan komme seg tilbake inn på det amerikanske markedet igjen straks “Unlawful Internet Gambling Enforcement Act” har blitt opphevet.

Ansett som en av de aller beste historiene fra 2009 av mange av medias medlemmer, dette unike samarbeidet bringer sammen to tidligere giganter innen industrien som begge ser etter muligheter til å posisjonere seg enda bedre for å kunne gå videre inn i fremtiden.

I følge en melding fra PartyGaming, så var kjøpet en god ting for dem da det styrker Party Pokers merkenavn og vil hjelpe dem inn på markedet for live turnerings serier som en frontfigur i industrien og hjelpe dem til å posisjonere seg med en stor prosentandel utenfor internett verdenen.

Uansett hvordan du ser på dette, PartyPoker som en aktør for en tour gjør de mer komplette til å konkurrere med andre tour-dedikerte operatører som PokerStars, og World Series of Poker, som er veldig viktig dersom de ønsker å overleve i det lange løp.

Denne handlingen er forståelig på mange fronter, men uten tvil så er det viktigste resultatet av denne handlingen at Party får fotfeste i Amerika. Etter å ha forlatt det amerikanske markedet straks UIGEA ble satt i kraft, så er Party den største non-U.S. siden som ser etter muligheter til å gjøre sitt comeback, i denne så meget profitable delen av pokerindustrien i verden.

Legge til den internasjonale WPT vil hjelpe Party langt på vei til å komme inn på det amerikanske markedet igjen. Dersom en online poker site ønsker å overleve i dagens konsoliderende marked, må den ha en landbasert tilstedeværelse som vil bidra til spillere og inntekter til siden. WPT fyller denne rollen for PartyGaming.

Party beslutning om å gå i samarbeid med WPT gir også selskapet en ny reklame plattform som vil bidra til å tiltrekke nye og beholde eksisterende spillerne på siden. Med tanke på at andre nettsteder fremmer landbasert turneringer via satellitt-turneringene på deres websider, trenger Party å kjøpe en gren som ville la den gjøre det samme om de ville være konkurransedyktige. Med andre ord, Party vil bruke sin merkevarebyggings makt til å styrke WPT på samme måte som PokerStars gjør for sine mange tourer
.
Den tredje grunnen til at Party kjøpte WPT har sin mening i at WPT er en etablert enhet med TV-avtaler på plass. Det ville ha tatt Party lang tid å starte sin egen tur hvis det ikke hadde plukket opp WPT, og i dette tøffe økonomiske klima er det ingen garanti for at noe annet ville ha fungert. WPT er en velkjent merkevare og selv om det kanskje har slitt de siste årene, kan det lett returnere til seriens tidligere prestisje nivåer hvis Party igjen kan tiltrekke spillere til eventene, som igjen vil øke størrelsen på premiepottene og bringe sårt tiltrengt oppmerksomhet til selskapet og idretten.

Til slutt er Party’s kjøp av WPT et monster trekk som posisjoner verdens fjerde største poker site å ta på de store gutta så snart de tillates å gå inn igjen på det amerikanske markedet. Tatt i betraktning hvor vellykket siden var før UIGEA, bør Party Poker ikke ha noen problemer med å finne spillere som kan være med å styrke WPT og igjen på den måten gi selskapet et flaggskip merke som skal bidra til styrke deres finansielle verdi i årene som kommer.

Følg oss på Twitter for de aller siste nyhetene og husk å bli vår venn på Facebook.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories