10 største nyhetene fra 2009: #2, Isildur1, Lord of the Ring Games

10 største nyhetene fra 2009: #2, Isildur1, Lord of the Ring Games

I det siste kvartalet av 2009 dukket det opp en forsatt ukjent svensk spiller som kaller seg “Isildur1” på de aller høyeste nivåene hos Full Tilt Poker og raskt begynte han å trekke til seg stor oppmerksomhet. Han var aggressiv selvfølgelig, selvsikker, og elsket å overbette på river, men det var noe annet som også var ekstraordinært med ham. Fryktløshet. Gamblingen. Nesten totalt løssluppen. Og den sorten upåvirkelig utholdenhet kommer bare med ungdommelighet.

Av alle rapportene bare 19 år gammel, Isildur1 omdefinert grensene av online cash games, ved å drive pottenes størrelser større enn noen noensinne hadde sett og forårsaken multimillion-dollar svingninger på daglig basis. Det var vanlig for elektroniske railbirds å se Tom "durrrr" Dwan, Phil Ivey, Patrik Antonius og utveksle potter verdt mer enn en ny Ferrari, men fremveksten av en ukjent spiller som (i hvert fall i første omgang) plukket fra hverandre sine idoler med relativ letthet inspirert flokkevis av dem til å konvertere til "Team Isildur." Legg videre den vordende kultstatus det har blitt om hans beslutning om å holde sin identitet videre skjult.

Isildur1 dukket første gang opp på Full Tilt Poker på $25/$50 no-limit hold’em bodene helt sist i september. Etter å ha spilt i cash games en liten stund, startet han å spille heads-up matcher, hans første betydningsfulle konfrontasjon kom mot Haseeb “INTERNET POKERS” Qureshi på $50/$100 no-limit hold’em og $100/$200 pot-limit Omaha. Isildur1 vant omtrent $500,000 fra Qureshi, og deretter gikk han for å slå Harry “Ugotabanana” Kacza for nye $250,000 på $100/$200 nivået i PLO. Neste spillere ut og opp mot Isildur1 ble matcher mot Cole South og Brian Townsend, på stadig økende nivåer – nå på $200/$400 og $300/$600 både i NLHE og PLO.

Naturligvis nesten, så dukket Dwan opp og ville være med. Han kom inn i kampen og startet å spille på 6 bord mot Isildur1 på nivået $300/$600 i NLHE. Snart økte limitene ytterligere opp til $500/$1,000. Over en periode på fire dager, vant Isildur1 hele $3 millioner fra Dwan, og forlot online superstjernen tilbake med en betydelig skadet bankroll. Med Dwan ute for å “slikke sårene”, forsatte Isildur1 sin ferd videre mot nye spillere som Phil Ivey, Antonius, og Ilari ”Ziigmund” Sahamies. Isildur1 klarte seg ikke like bra mot disse spillerne. Han tapte hele $2.9 millioner til Antonius i en maraton sesjon den 16-17 november, og enda $2.1 millioner til finnen den 21. november. Ivey vant over $2 millioner fra Isildur1 og Sahamies gikk ut i pluss også. I tillegg i løpet av disse sesjonene mot Ivey og Antonius, Isildur1 var involvert i fem av de største pottene som noen gang er spilt i online poker cash games. Den største potten av dem alle, rundet hele $1.3 millioner!

Isildur1’s tragiske fall startet den 24. November, men natten etter vant han en $1.1 millioner pott fra Phil Ivey. På en enkelt natt tapte Isildur1 $1.1 millioner til Townsend og $1.5 millioner til Sahamies, som endte som en total tapsuke for ham hvor han tapte totalt $4.1 millioner. Dette etter han hadde på det aller meste vært opp $7 millioner rundt bordene på FullTilt, så var Isildur1 nå over $1.2 millioner på feil side av den magiske null grensen.

En helt utrolig “turnaround” skjedd så og vi fikk se Isildur1 ta igjen det meste av disse tapene i løpet av de neste 48 timene den 6. og 7. desember. Han hentet $1 million fra Townsend, $500,000 fra Dwan, og nesten $2 millioner fra Sahamies, men tapte igjen sinnsyke $4.2 millioner til Brian Hastings den påfølgende natten. South og Townsend vant det som var igjen på hans Full Tilt konto noen dager senere.

Men historien om Isildur1’s opptredene på Full Tilt Poker slutter ikke med dette. Hans tap på $4.2 millioner mot Hastings er nå oppe til diskusjon, da Hastings i ettertid, i et intervju med ESPN.com, har bekreftet at han hadde delt handhistorikk med i hvert fall Townsend. De hadde diskutert tendensene i spillet til Isildur1 før den omtalt rekordsesjonen Hastings spilte mot Isildur1. Townsend fikk sin status som rød proff hos Full Tilt suspendert i en måned for dette lovbruddet. Og i et eksklusivt intervju med PokerNews gjorde Isildur1 kjent at han ville levere inn en formell klage på dette til Full Tilt Poker.

Denne historien vil garantert fortsette i 2010, så følg med!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories