Eksklusivt intervju med Isildur1 om $4 mill tapet mot Hastings

Eksklusivt intervju med Isildur1

"Isildur1" har vært helt stille rundt sin anonymitet siden han slo gjennom på Full Tilt Poker high stakes bord i oktober. Hans reise kan beskrives som ganske vill tur med berg og dalbane. Vi railbirds har i denne tiden fulgt denne svenske spilleren og fått se millioner av dollar bytte eiere, med den største potten på $1.2 millioner!

For to uker siden fikk vi se enda en historisk hendelse, når Brian Hastings klarte å vinne den største gevinsten i historien i løpet av en sesjon. Han gikk vekk fra bordene med over $4 millioner økning på kontoen, og alt vunnet fra Isildur1. Denne sesjonen har nå skapt enorm debatt på nettet da det viser seg at Hastings har tatt i mot råd og fått overlevert handhistorikk fra Brian Townsend fra hans sesjoner mot Isildur1, og dette er et klart brudd på FullTilts regler og vilkår.

Gjennom mange forskjellige kilder klarte vi hos PokerNews å komme i kontakt med Isildur1 som gikk med på å la oss intervjue ham og snakke om det som hadde skjedd mot Brian Hastings. Under vår intervju avslørte han aldri sin identitet, noe han heller ikke har til hensikt å gjøre, i hvert fall ikke i nærmeste fremtid. Selv om dette intervjuet handler kun om det som skjedde mot Hastings, så har Isildur1 lovet å gi PokerNews ytterligere tid fremover, for da å snakke om seg selv og sitt spill på disse høye nivåene på FullTiltPoker.

PokerNews: Det har skapt stor oppstandelse i media, på forum og i de fleste pokerkretser etter din sesjon mot Brian Hastings. Var du klar over, før du leste det på ESPN, at Hastings hadde analysert handhistorikken fra tidligere sesjoner som du hadde spilt mot andre spillere?

Isildur1 – Jag var helt uvitende, spesielt siden jeg ikke har engasjert meg i å følge med på hva som skrives på de forskjellige forumene rundt omkring på nettet. Et par venner fortalte meg om det og da besluttet jeg meg for å logge på og lese om det selv.

PokerNews: Hadde du spilt mot Brian Hastings før denne massive 4 millioner dollar sesjonen?

Isildur1 – Jag hadde spilt mot ham tidligere, men da hadde vi for det meste spilt No Limit Hold´em, og svært lite Pot Limit Omaha. Men det skal legges til at vi ikke spilte veldig mye, alt for lite til å rekke å skape seg en skikkelig oppfatning.

PokerNews: Etter denne marerittsesjonen kan vi mer enn godt forstå at du har tenkt tilbake på hva som egentlig skjedde. Var det noe som skjedde i løpet av sesjonen som gjør eller gjorde deg mistenksom nå når du tenker tilbake på det som har skjedd?

Isildur1 – I dagene før denne sesjonen mot Hastings hadde jag spilt mot både Brian Townsend og Cole South, en hel del. De satt alltid og ventet på meg. I den sesjonen jeg spilte mot Hastings, da han vant denne enorme summen, var det et eller annet som føltes helt feil. Samtidig hadde jeg virkelig ikke flaksen på min side. Alt som kunne gå galt, gikk galt. Men så alt for ofte, når jeg forsøkte å bløffe så var det nøyaktig som om han visste hva jeg holdt på med og slo tilbake. Først trodde jeg at han hadde utrolig flaks, men nå når alle vet sannheten så ser jeg på saken fra en helt annen synsvinkel og alt blir mer forståelig for meg. Det føltes som om Hastings, og også South og Townsend på slutten hadde et overtak på meg som jeg ikke kunne forklare, men nå forstår jo alle hva som var årsaken.

PokerNews: Siden denne sesjonen mot Hastings, har du snakket noe med ham?

Isildur1 – Nei, ingenting

PokerNews: Har du forsøkt å komme i kontakt med Full Tilt Poker i det hele tatt?

Isildur1 – Nei jeg har ikke forsøkt det enda.

PokerNews: Var du klar over at Full Tilt Pokers regler sier: “Bruk av delt handhistorikk gir detaljert informasjon om en motstander, som en spiller aldri har møtt, så det ansees å være et urettferdig overtak for spilleren og er av den grunn ikke tillatt. Dersom en spiller mot denne policyen kan følgene for spilleren bli maksimal straff for regelbrudd og bruk av forbudt programvare”?

Isildur1 – Jag var ikke klar over den eksakte regelen du nettopp nevnte, men nå når jeg ser at det virkelig er en regel hos Full Tilt, tror jeg at jeg kommer til å levere inn en formell klage hos Full Tilt. Jag mener at dette, med at de har delt handhistorikk absolutt har påvirket spillet til Brian Hastings fordel i denne sesjonen.

PokerNews: Nå når Brian Townsend har skrevet i sin blogg og innrømmet at han har opprettet en database med drøye 50 000 hender som han og andre spillere har spilt mot deg, for å analysere ditt spill, anser du da at du burde få deler eller hele beløpet tilbake fra denne sesjonen?

Isildur1 – Ja, jeg føler at jeg fortjener å få igjen i hvert fall deler av det totale beløpet. Min mening er at Hastings hadde et overtak på meg, et overtak han hadde skaffet seg på uærlig vis, men tanke på denne databasen. De har dissekert mitt spill ned i minste detalj og analysert det så nøyaktig at det var umulig for meg å anpasse meg mot hans spill. Jeg skjønte jo ikke engang hva som foregikk.

Selv om informasjonen ikke finnes der, da de innrømmet å ha delt handhistorikk med hverandre, hvordan kan jeg være sikker på at ikke alle tre var involvert i selve spillet?

PokerNews: Har du noen gang diskutert handhistorikk med dine venner eller andre spillere, om en spiller du har spilt mot på Full Tilt eller om en annen spiller hos en annen operatør?

Isildur1 – Jag har aldri analysert eller gått igjennom handhistorikk tidligere. Jeg har heller ikke lest noen bøker, sett på videoer eller liknende. Jeg har bare spilt poker, spilt på mine følelser og utviklet mitt spill på den måten. Jeg har spilt mot alt og alle som har villet spille mot meg. Helt ærlig så har jeg ikke engang studert min egen handhistorikk.

PokerNews: Hva er det neste som skjer for Isildur1? Har du noen planer om å kaste deg inn i denne blodige actionen igjen?

Isildur1 – Jeg kommer til å avvente en stund før jeg spiller igjen. Jeg har som nevnt planer om å levere inn en formell klage, og før jeg tar mitt standpunkt om hva jeg skal gjøre videre, så avventer jeg for å se hva svaret fra Full Tilt Poker blir på denne klagen.

PokerNews: Vi vil takke deg Isildur1, for at du tok deg tid til å prate med oss her hos PokerNews. Vi ser frem til å kunne prate mer med deg i løpet av de neste dagene for å få et innblikk i din verden og hvordan det er å spille de største spillene som finnes på internett i dag.

---
Som nevnt tidligere har vi her hos PokerNews forsøkt å komme i kontakt med noen av medlemmene i CardRunners for å få noen kommentarer eller intervjuer. Men vi har blitt kontaktet av noen av deres representanter og fått beskjed om at det vil ikke komme noen uttalelse eller bli gitt noen intervjuer om det som har skjedd.

I tillegg til kommende intervjuer med Isildur1 kommer selvfølgelig til å holde deg oppdatert i denne historien de kommende dagene. Du kan også lese vår sjefsredaktørs blogg, hvor han informerer om denne prosessen.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories