Daniel Alaei vinner WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

Daniel Alaei vinner WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

Daniel Alaei navigerte seg gjennom et tøfft finalebord for å ta hjem seieren i den nylig avsluttede World Poker Tour Doyle Brunson Five Diamond Classic. Seieren ga Alaei en førstepremie på 1.4 millioner dollar.

Veien til finalebordet var langt fra enkel som alltid. Til start på dag 1 kom det 292 spillere, men siden regitreringen er åpen helt til halvveis inn i dag to så endte deltakerantallet på 329 spillere. De som meldt seg på og startet ut på dag 2 gjorde det mens over 40 % av det opprinnelige startfeltet allerede var slått ut av turneringen.

Blant dem som registrerte seg til turneringen i løpet av dag 2 fant vi spillere som Doyle & Todd Brunson, Eli Elezra, Andy Bloch, Howard Lederer, Mike Matusow, Vivek Rajkumar, Tom "durrrr" Dwan, Chris "Jesus" Ferguson, Freddy Deeb, Hoyt Corkins, Joe Cassidy, Nenad Medic, John Phan, Alec Torelli, hvorav Elezra, Deeb, Medic, Torelli ikke klarte å overleve og avansere videre fra dag 2. Bedre gikk det for Doyle Brunson, som turneringen er oppkalt etter. Han endte dagen med en god stack foran seg på bordet.

Til slutt ble det ingen av de spillerne vi nevnte over som tok seg helt frem til finalebordet i dette eventet. I steden fikk vi se Josh Arieh, Daniel Alaei, Scotty Nguyen, Faraz Jaka, og WPT vinnaren Shawn Buchanan og Steve O’Dwyer ta seg frem til finalebordet og skulle gjøre opp om de største premiene og tittelen.

O’Dwyer ble den første spilleren som måtte forlate finalebordet, etterfulgt av Nguyen, Buchanan og Faraz. Til slutt var det klart for heads-up mellom Jos Arieh og Daniel Alaei, hvor Arieh startet med dobbelt så mye chips som Alaei. Selv med dette gode forspranget skulle det ikke gå mer enn 32 hender inn i heads-up før avgjørelsen kom. Med {10-Diamonds}{5-Diamonds}{2-Spades} på floppen havnet begge sppillerne all-in, med Alaei sittende med {10-Hearts}{8-Diamonds} på handen. Alaei hadde floppet topp par, mens Arieh som viste opp {7-Spades}{7-Hearts}. Med blank turn og river gikk tittelen til Alaei, som dermed kunne innkassere førstepremien på hele $1 428 230 og en plass i WPT Championship i apri 2010 til en verdi av $25 000. Sist men ikke minst fikk han også ta i mot en Rolex klokke i gave fra vertshotellet for eventet, Bellagio.

Resultene av WPT Doyle Brunson Five Diamond Classic

PlasseringNavnPremie
1Daniel Alaei$1,428,430
2Josh Arieh$952,290
3Faraz Jaka$571,374
4Shawn Buchanan$333,302
5Scotty Nguyen$249,976
6Steve O'Dwyer$202,362

Neste stopp på WPT-touren er Southern Poker Championship i Biloxi, et event som er satt opp til å spilles 24-27 januar neste år. Dermed er det jul og nyttårsferie for WPT i litt over 1 måned.

Arrangørene av WPT benytter sjansen til å ønske alle en riktig God Jul og et godt nyttår!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories