Samtale med WSOP Champion Joe Cada, del 1

WSOP ME Champion 2009 Joe Cada

Dersom du ikke har hørt det enda, må du være en huleboer totalt uten interesse for poker. Joe Cada, en PokerStars-sponset proff, er den nyeste World Series of Poker Main Event champion. PokerNews traff den nybakte verdensmesteren på Palazzo suites på Rio for å snakke om hans tanker gjennom finalen og mye mer.

Fortell oss litt om den lange pausen fra juli og til november. Du må ha spilt finalebordet tusenvis av ganger i hodet; hvordan ble det i virkeligheten i forhold til hvordan du hadde sett det for deg i tankene?
Jeg hadde håpet å øke chips-stacken min tidlig for å kunne sitte mer trygt. Jeg ville også helst spille alle mine hender fra posisjon, men ingen av disse tingene skjedde dessverre. Jeg ble sittende med tre-bet chip stack det aller meste av finalebordet, og jeg følte at jeg bare hang med i løpet av de første 10 til 12 timene – bare tre-bettet og kom i mål med det. Et par ganger, fikk jeg det på med dårlig timing, men var veldig heldig.

Ble du overrasket over hvor lang tid det tok å slå ut spillere på dette finalebordet?
Jeg ble virkelig overrasket at vi ble sittende å spille med syv spillere i rundt 10 timer. Jeg hadde på følelsen at dette ville ta tid, men at det skulle ta så lang tid...

I forberedelsene dine til finalebordet, kikket du gjennom noen av opptakene fra ESPN for å finne ut av noen av tendensene til dine motspillere?
Jeg har sett gjennom ja, men de hadde kuttet ut så mange hender. En ting jeg var klar over når jeg kom inn der, var at dette ville bli en lang dag. Det hadde gått fire måneder og jeg var klar over at flere av spillerne hadde gjort flere justeringer på spillet sitt. Noen spillere hadde læremestere, noen spillere som Phil Ivey spilte på sitt image og justerte seg enda litt i forhold til det. Så jeg justerte meg i forhold til hvordan hver av spillerne spilte på finalebordet istedenfor å ha en ferdig planlagt strategi i forhold til hver og en spiller.

For å snakke litt om "Phil Ivey faktoren." Ikke bare har du presset på deg for å skulle spille finalebordet i WSOP, men du har også kanskje den beste spilleren i verden totalt sett sittende på samme bord for å forsøke å vinne det samme gullarmbåndet som du forøker å vinne. Tok du noen spesielle hensyn eller hadde noen klare strategier i forhold til Ivey og hvordan du skulle angripe dette “monsteret” dersom du måtte gjøre dette i noen situasjon?
Ikke direkte, men han hadde heller aldri den store stacken med chips å arbeide med og hadde dermed sine begrensninger på grunn av det. Man måtte bare se på ham som hvilken som helst annen motspiller. Jeg spiller mot mange gode spillere online som har mye mer turneringserfaring. Phil Ivey er kanskje en av de aller beste spillerne i verden, men short stack spill er helt forskjellige fra deeper stack spill.

La oss snakke litt om noen spesifikke hender nå. Fortell oss om ess-knekt handen hvor du møtte Jeff Shulman's ess-kong hand som “crippled” deg.
Først av alt, jeg gikk først ut i mange hender på dette tidspunktet. Shulman hadde tre bettet meg forholdsvis mye ganske enkelt føre dette og han hadde sunket fra 20 millioner og ned til 5 millioner chips på dette tidspunktet. Normalt ville dette vært en ganske standard call, da jeg fikk 2 til | med blinds på 250K/500K, og Shulman som bare hadde igjen cirka 11 big blinds. Problemet for meg var at dersom jeg callet og tapte, ville jeg selv være helt nede i “gjørma” Jeg tenkte over dette en stund, gikk i gjennom alle de forskjellige kombinasjonene han kunne gjøre dette movet med og regnet ut forholdene, og dessverre så falt det i overvekt for å gjøre en call. Jeg var ikke glad for det som skjedde på noen måte og håpet på at han ikke skulle vise opp noen av kombinasjonene Ess-konge eller Ess-dame, men det var jo nettopp det han gjorde.

Dette fører til mitt neste spørsmål, du nevnte at Shulman tre bettet deg ganske enkelt. Var dette noe du hadde fra bildene du hadde sett på forhånd eller gjennom de siste dagenes spill før finalebordet?
De bildene jeg hadde sett, og også i noen av de hendene som ikke ble vist på TV. Jeg åpnet mange hender og forventet å få mer motstand. Shulman er en god spiller som vet om dette. Han gikk fra 20 millioner og ned til 5 millioner chips og det er ikke mange andre måter enn dette for han å få på stacken. Dersom jeg hadde kastet i denne handen ville vært sittende igjen med omtrent 7 millioner chips, men jeg callet og ble “hardt skadet” i handen.

La oss gå fremover til den store konfrontasjonen med Shulman hvor du tre bettet all inn med par i treere og ble møtt av ham med par i knekter.
Jeg hadde fortsatt masse fold equity mot Shulman på dette punktet, og jeg tror jeg hadde omtrent 18 eller 19 big blinds. Han hadde kastet til mange tre bet all inn situasjoner. Ser man tilbake på opptakene så kunne vi se blant annet en gang hvor han kastet to niere hvor Ivey gikk all inn tidlig på finalebordet, noe som var ganske sjokkerende. Det er massevis med fold equity, og den eneste hender han kommer til å calle med, er store par og ess-konge, ess-dame. Han vil ikke alltid være åpne de typer hender, og jeg hadde svært lite å jobbe med, så jeg trodde det var et godt sted å pushe. Dessverre våknet han opp med en hånd, og jeg kom dit. Jeg følte meg veldig dårlig for Shulman fordi jeg kan sette meg i hans situasjon, og jeg vet hvor tøft det må være å tape så.

Det er ingen hemmelighet at både du og Darvin Moon gikk det veldig bra for på finalebordet. Hvordan vil du forsvare deg mot de tvilerne som vil påstå at du bare var heldig og vant denne turneringen?
Yeah, vi gikk godt begge to og ingen av oss løp inn i noen bad beats. Jeg mener, jeg viste ikke mange hendene. Jeg kom meg unna med noen få fire bets bløffer som jeg håpet de ville vise. Det ville vært sunt for mmitt image, dersom jeg bestemmer meg for å spiller litt strammere i fremtiden. Når du spiller mange hender, så åpner bredde seg på hvilke starthender du spiller opp ganske mye. Jeg likker ikke å bare calle så mye, jeg er ikke redd for å gå inn med alt så lenge det er muligheter for at motstanderen kan kaste seg. Som med par i toere mot Antoine (Saout). Vi spilte tre veis, jeg åpnet opp omtrent hver hand og vi spilte med omtrent 30-40 big blinds. Jeg forventet at han tre bettet ganske ofte og jeg mener han tenkte i evigheter på å bare calle med ess-konge en gang. Antoine, han er en ganske tricky spiller. Vi så han flere ganger åpne med knekt-to offsuit, så jeg forventet at han ville tre bette for å “stjele” ganske ofte. Jeg hadde en god hand tre veis, og han fikk ikke 2 til 1 bare ved å calle i denne situasjonen. Jeg forventet at han ville kaste toere, treere, firere og femmere og så videre. Essensielt så er åttere den samme handen som toere. Når han da åpnet åttere mot min ess-konge noen hender senere, så var det omtrent samme situasjonen. Og igjen kikker han ned på damer tre veis og jeg var virkelig heldig. Jeg skal ikke si jeg ikke var heldig for det var jeg virkelig. Det er kanskje den heldigste situasjonen for meg på hele finalebordet, og at det akkurat skulle skje i main event. Jeg var virkelig heldig, men jeg var aldri misfornøyd med måten jeg spilte på.

Når du traff den toeren på floppen, må du ha tenkt at dette var situasjonen for deg til å vinne?
(ler) Yeah! Jeg tenkte faktisk hvor sykt dette var. Å treffe tress gang på gang etter hverandre som dette er helt utrolig at det går, men det er en sykt god følelse når det skjer.

Følg med de neste dagene for del to av dette intervjuet, når Joe fortsetter å prate om finalebordet med oss, også om noen av hans tanker om noen kritiske situasjoner i noen spennende heads-up hender som han spilte mot Darvin Moon.

Vil du prøve å spille mot den nybakte WSOP verdensmesteren? Registrer da en konto hos PokerStars.com og husk også å følge oss på Twitter og Facebook for de siste oppdateringene fra pokerverdenen.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories