WSOP 2018

Joe Cada vinner World Series of Poker Main Event

Joe Cada - WSOP 2009 mestere

Med den ledelsen som PokerStars sponsede Joe Cada hadde over sin erkerival, Darvin Moon, trodde mange at det skulle bli en enkel match for 21 åringen fra USA å ta hjem tittelen i årets World Series of Poker Main Event, men det var så langt fra sannheten som det omtrent er mulig å komme!

Etter en gratulasjonssermoni av de syv øvrige “November Nine” spillerne og en “Shuffel up and deal” av Motley Crues frontfigur, Vince Neil, startet heads-up spillet rundt 10:30 tiden Pacific Standard Time. Det skulle bare ta en eneste hand før vi fikk se fyrverkeri mellom disse to spillerne. Med {3-Spades}{K-Spades}{2-Diamonds} på bordet og {A-Diamonds} på turn, checket Cada over til Darvin Moon som betet ut 10 millioner, samtidig som det gikk et gjennom publikum. Cada synte forholdsvis raskt. Denne callen fikk begge spillerne til å ta det litt roligere og når det kom {K-Clubs} på rivern checket begge spillerne. Moon viste opp pocket damer, som var godt nok mot Cadas par i niere.

Moon benyttet seg av drivkraften fra den første handen og arbeidet seg sakte men sikkert opp i ledelsen, mens det så ut som om Cada satt i en ubekvem situasjon mot en så hyperaggressiv spiller som Moon. Etter en kort pause på 20 minutter fikk vi se Moon vinne 14 av 21 spilte hender. I en fase av spillet var det Moon som hadde en god ledelse på Cada med nesten 150 millioner chips mot i overkant av 50 millioner.

Cada visste at han ikke kunne la Moon fortsette å kjøre over ham på denne måten og at han var tvunget til å ta igjen med ham, noe han til slutt gjorde. Cada, som satt på knappen, høynet opp til 3 millioner, som Moon callet. Floppen kom med {10-Clubs}{5-Diamonds}{9-Hearts} og begge spillerne checket. {10-Diamonds} kom på turn og Moon checker også denne gangen. Cada hadde da bestemt seg for å sjekket forholdene, og betet ut med 3 millioner, bare for å se at Moon reraiset ham all inn. Cada hadde nå et av sitt livs viktigste beslutninger å ta, det dreide seg om å overleve i World Series of Poker Main Event, og etter en kort tenkepause besluttet han seg for å calle samtidig som han snudde opp kortene {J-Hearts}{9-Diamonds}. Moon snudde opp {7-Spades}{8-Spades} og trengte en knekt eller en sekser for å ta hjem tittelen, men det kom en {3-Hearts} på river, og dermed doblet Cada seg opp og tok samtid over ledelsen med 108 millioner chips.

Cada fortsatte etter dette å øke sin ledelse og ikke lenge etter den omtalte handen hadde han jobbet seg opp til 120 millioner chips kontra Moon’s 74.7 millioner. Så etter 364 spilte hender på finalebordet og bare 8 hender etter at han doblet opp seg kom avgjørelsen og han sikret tittelen!

Igjen satt Cada på knappen og høynet til 3 millioner. Moon svarte med et 3-bet opp til 8 millioner, som fikk Cada til å gå all inn over Moon igjen etter å ha kontrollert sine kort. Nå var det Moons tur til å ta en livsviktig avgjørelse for sitt turneringsliv, og også han dobbeltsjekket kortene sine både to og tre ganger før han bestemte seg for å calle. Cada, viste ironisk nok opp {9-Clubs}{9-Diamonds}, samme handen han hadde når heads-up spillet startet. Moon, som den gangen hadde to damer, satt denne gangen med {Q-Diamonds}{J-Diamonds} og det var klart for et race.

Floppen kom med:{8-Clubs}{2-Clubs}{7-Spades}

En perfekt flopp for Cada, som nå bare var to kort i fra seiere. Med {K-Hearts} på turn gikk det et sus gjennom publikum. Nå var det kun en ”suck-out” på river som kunne hindre Cada fra å vinne Everest Poker World Series of Poker Main Event 2009. Og med {7-Clubs} på river var Cadas seier et faktum! Et øredøvende skrik gikk gjennom lokalet samtidig som Cada’s venner kom løpende frem til ham for å gratulere ham. Moon ristet på hodet, samtidig som han sakte gikk fra bordet. Cada var raskt over hos Darvin og tok ham i handen og takket for gamet. Cada hadde ikke bare vunnet tittelen, men og førstepremien på $8,5 millioner. Darvin Moon er heller ikke fattig etter denne turneringen, men han måtte nøye seg med andreplassen og premien der på $5,1 millioner.

World Series of Poker kommisjonæren Jeffrey Pollack kom nå opp på scenen og gratulerte Davin Moon første med en spektakulær prestasjon, før han snudde seg til Joe Cada for å overrekke ham hans etterlengtede gullforgylte WSOP ME armbånd. En tårevåt World Series of Poker mester viste stolt frem sitt armbånd samtidig som han takket alle sine supportere og fans og hedret sin motstander, Darvin Moon.

Intervju med WSOP 2009 mesteren – Joseph Cada

Intervju med WSOP toeren - Darvin Moon

Hva synes du?

More Stories

Other Stories