Everest Poker WSOP Main Event 2009 – Moon vs Cada heads-up

WSOP ME 2009 heads-up - Moon vs Cada

Det å overvåke og følge World Series of Poker Main Event og finalebordet er ingen enkel sak. Dette er noe vi hos PokerNews fått erfare. Det å spille inn et event for så å sende det på TV senere, det er en helt annen historie for seg selv. ESPN, som har overvåket årets WSOP reiste nylig tilbake til Las Vegas for å filme den første av de to finalebordsdagene og det som krevdes for å få dette gjort, var blant annet:

  • 1.4 tonn tv-utrustning
  • totalt 192 arbeidsdager, inklusive forarbeidet og finalebordet
  • 40 HD-kameraer
  • 100-talls medarbeidere

Alt dette arbeidet kommer etter hvert til å ende opp i 26 timer med TV sendinger fra årets WSOP.

Ivey fikk aldri fotfeste

Når finalebordet endelig kom i gang var både ESPN og PokerNews på plass for å følge den første finaledagen på nært hold, og hvilken dag det ble! Det tok like under 18 timers spill før de siste ni spillere hadde blitt redusert til de siste to spillerne. Alle (nesten alle) firmaer og pokerfantaster sin forhåndsfavoritts, Phil Ivey, lykkes ikke å holde seg gjenværende i finalen lenger enn til en syvendeplass. Han kunne se at James Akenhead og Kevin Schaffel forlate bordet før det ble hans tur. Like etter middagspausen røk nemlig Phil Ivey ut på uflaks. Ja vi kaller det uflaks da han endte all inn med {A-Clubs}{K-Spades} på handen mot motstanderens {A-Diamonds}{Q-Hearts}. Motstanderen i dette tilfellet var ingen mindre enn Darvin Moon. Med en dame på floppen og ingen konge på hverken turn eller river, ja da var finalebordet over for Phil Ivey.

Moon derimot, han klarte å holde fast på sitt favorittstempel, som chipleader før starten av finalen, og er nå en av de to siste som skal spille heads up finalen senere i dag mot Joe Cada. Veien frem til denne heads-up matchen har inneholdt både opp og nedganger for Moon. Vi kan nevne en hand hvor Moon raiser opp fra 5 millioner chips til 15 millioner etter floppen mot Begleiter som deretter gikk all inn med sine totalt 21 millioner. Nå ville det kostet Moon ytterligere kun 6 millioner for å calle og han hadde alle verdens odds med seg for å calle denne handen. Men til alles overraskelse så gjorde han ikke det, han kastet kortene i mucken. OM han hadde callet denne handen og tapt så hadde han selvfølgelig doblet opp Begleiter, men han hadde fortsatt hatt rundt 30 millioner chips igjen foran seg på bordet – så ingen krise altså. I en fase av spillet var han faktisk nede og snuste på omtrent dette antallet sjetonger i stacken, men han har klart å bygge seg opp igjen og skal starte heads up med like under 60 millioner chips.

Klart for avgjørende heads-up

Nå er det ikke Moon som er chipleader foran den avgjørende heads up matchen i Everest Poker WSOP ME, men derimot Joe Cada som sitter med over dobbelt så mye chips som sin motstander. Disse to herrene kommer tilbake i morgen for å gjøre opp om de to største premiesjekkene på henholdsvis $8,5 respektive $5.1 millioner. Disse to herrene har garantert sovnet inn med veldig blandete følelser i natt. De er sikkert opprømte over å vite at de er sikret over 5 millioner dollar i premie, samtidig som de burde være nervøse for hvordan dette skal ende. Å vinne WSOP ME betyr ikke bare en stor premiesjekk for en pokerspiller, men også utrolig mange tilbud og hendelser i tiden som kommer fremover. De har allerede spilt omtrent 18 timers finalespill og vil du vite mer om hvordan denne finalen ender – ja da må du følge med her hos oss på PokerNews.

Resultater WSOP Finalebord dag 1

3 - $3,479,670 - Antoine Saout
4 - $2,502,890 - Eric Buchman
5 - $1,953,452 - Jeff Shulman
6 - $1,587,160 - Steven Begleiter
7 - $1,404,014 - Phil Ivey
8 - $1,300,231 - Kevin Schaffel
9 - $1,263,602 - James Akenhead

Stillingen foran heads-up

Joseph Cada – 135 950 000
Darvin Moon - 58 850 000

Ønsker du å følge med minutt for minutt på de siste avgjørende minuttene eller timene av World Series of Poker 2009, ja da klikker du deg inn til World Series of Poker 2009, og følger med på vår engelske WSOP live-rapportering. Våre bloggere er på plass som alltid under WSOP og serverer deg de siste nyhetene og hendelsene i spillet direkte fra turneringsgulvet. Alt er dermed klart for heads-up matchen mellom de to siste gjenværende November nine spillerne.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories