Aaron Gustavson vinner PokerStars EPT London over Peter Eastgate

Aaron Gustavson vinner PokerStars EPT London over Peter Eastgate 0001

Det ble til slutt amerikaneren Aaron Gustavson som tok hjem seieren i årets PokerStars.net EPT London Main Event, etter å ha slått ut ingen mindre enn Peter Eastgate heads-up. Seieren ga amerikaneren en premiesjekk på hele £850 000. For andreplassen innkasserte Peter Eastgate £530 000. Etter seieren kom Gustavson med følgende kommentar:

– Jag er helt målløs. Vet ikke helt hva jeg skal si, men at jeg er meget lykkelig over det som nettopp har skjedd er det ingen tvil om. Det kommer nok til å ta et par dager før det riktig går opp for meg. Jeg har nettopp vunnet denne tittelen – det er en drøm som har gått i oppfyllelse!

Finalebordets andre skandinav, norges Martin Gudvangen, endte til slutt på en sterk fjerdeplass, £227 000 rikere fra dette underholdende finalebordet. I løpet av finalebordet fikk vi se alt som et finalebord i en stor turnering skal inneholde. Svingninger i stacker, suckouts, godt spill og ja kort sagt alt som poker kan by på. Martin sitt finalebord ble nesten over da han tapte en 5 millioner pott mot tyskeren Senninger, som til slutt endte på tredjeplass. Med {k-Clubs}{q-Diamonds}{k-Hearts} på bordet, {4-Spades} på turn og {5-Clubs} på river, forsvant resten av tyskerens chips inn i potten og ble callet av Martin. Til sin forskrekkelse fikk Martin se tyskewren snudde opp {q-Hearts}{q-Spades} for å ha floppet fullt hus. Martins {q-Clubs}{j-Clubs} gikk direkte i mucken og tyskeren kunne stable opp 5 millioner i chips foran seg. Nå satt Martin igjen med rundt 1,4 millioner chips, og de forsvant inn i potten ikke så lang tid etter den store potten.

Portugiseren i EPT London finalen, Rui Milhomes, gjorde en vågal call for å overleve i turneringen. Peter Eastgate hadde gått all-inn med A-10, som portugiseren callet med 8-8 på handen. Pocket paret stod hele veien frem til river, men da kom kortet Peter trengte for å ta hjem potten, nemlig en tier! Dermed forsvant Milhomes ut av turneringen på sjetteplassen.

Aaron Gistavson og Peter Eastgate i head-up så ut til å kunne bli et virkelig fyrverkeri, da det dro seg til med en kjempepott allerede i den første handen. Peter Eastgate rasier opp fra knappen og Aaron Gustavson caller. Floppen kommer med {q-Clubs}{5-Spades}{2-Spades}. Gustavson check-caller Eastgates bet på 370k. Turn kommer med {k-Clubs}. Gustavson check-caller igjen bettet fra Peter som denne gangen var på 725k. River {5-Hearts}. Gustavson checker for tredje gang og Eastgate fyrer ut med 1,135,000 chips. Denne gangen gikk Aaron litt i tenkeboksen før han raiser opp til 3,3 millioner. Nå virket Eastgate noe forvierret og gikk inn i tenkeboksen for en ganske lang stund – han hadde allerede omtrent halv stacken sin inne i potten. Men til slutt kastet han kortene etter en ganske tøff avgjørelse for ham etter hans grimaser å dømme. "Nice bluff" var det eneste han sa til Gustavson og satte seg tilbakelent i stolen. Gustavson bare smilte.

Etter dette var stillingen i chips;

Gustavson - 16,580,000

Eastgate - 5,360,000.

Etter dette gikk det ikke mer enn drøye 10 minutter før igjen det ble en stor pott, og denne gangen den avgjørende potten. Eastgate raiser opp til 350,000 og Gustavson reraiser til 900,000. Eastgate går da over the top og all inn, som Gustavson caller direkte! De sitter da med følgende kort på handen:

Eastgate: {a-Hearts}{9-Diamonds}

Gustavson: {a-Spades}{q-Diamonds}

Bordet kommer med {3-Spades}{5-Diamonds}{6-Hearts}{k-Clubs}{j-Hearts} som gjør at regjerende verdensmester fra 2008 blir henvist til andreplass i denne EPT turneringen i London. Aaron Gustavson er vinneren.

I en kommentar etter finalen hadde Peter Eastgate følgende å si:

– Det har vært en utrolig reise. Jeg lykkes å ta meg helt frem til en andreplass, som er en mye bedre plassering en hva jeg kunne håpe på før turneringen. Jeg vil gi Aaron en stor applaus for hans seier, en seier som han virkelig fortjener. Jeg er selvfølgelig litt skuffet nå rett etter å ha tapt heads-up matchen om tittelen, men i morgen er jeg kjempeglad igjen over å ha kommet så langt, avslutter Eastgate.

Resultatene og premiene fra EPT London

1 - Aaron Gustavson - USA - £850,000

2 - Peter Eastgate - Danmark - £530,000

3 - Nikolai Senninger - Tyskland - £285,000

4 - Martin Gudvangen - Norge - £227,000

5 - Dominic Cullen - England - £173,000

6 - Rui Milhomens - Portugal - £124,000

7 - Raymond Wu - Taiwan - £87,000

8 - Karim Bennani Smires - Frankrike/Marocko - £50,100

Neste ut på PokerStars European Poker Tour er nå EPT i den polske hovedstaden Warsawa som skal spilles den 20-25 oktober. Satellitter til EPT Warzaw finnes allerede tilgjengelige for dette eventet i klienten hos PokerStars. Det finnes også nå satellitter til det kommende PokerStars Caribbean Adventure (PCA) som spilles like etter nyttår.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories