WSOPE - J.P Kelly vinner Englands første WSOPE armbånd

WSOPE - J.P Kelly vinner Englands første WSOPE armbånd 0001

Engelske J.P Kelly vant i går det første eventet av World Series of Poker Europe Event #1, en £1000 No Limit turnering med 608 startende. Seieren i dette eventet gjorde han historisk i England som første vinner av et WSOP-E gull armbånd. For Kelly selv betød denne seieren at han sikret seg sitt andre wsop-armbånd i år. Tidligere i sommer vant han nemlig i en $1500 Pot Limit Hold´em turnering i World Series of Poker i Las Vegas. Den gevinsten, på $194 434, sammen med premien fra dette eventet, som tilsvarer $222 398, gjør at Kelly har spilt inn over $400 000 i løpet av 2009 års WSOP-evenemanger.

På spørsmål om hans seier tidligere i år i WSOP hadde noen påvirkning på hans spill ved finalebordet svarte Kelly følgende:

– Jeg tror den erfaringen var meget viktig for meg i dette eventet. Tålmodighet og enda mer tålmodighet var det som krevdes i denne finalen. Jeg vant ikke en eneste hand i løpet av de første 40 minuttene av finalebordet. Da lente jeg meg tilbake og bare ventet på mine sjanser og samtidig sørget for å ikke gjøre noe forhastet.

Videre i intervjuet ble Kelly spurt om hvilken seier han rangerte høyest, den i Las Vegas eller denne, på hjemmebane?

– Jag må nok svare den i Las Vegas tross alt. Den kom først og har derfor en spesiell betydning for meg som pokerspiller. Men selvfølgelig rangerer jeg denne seieren her i London og meget høyt. Det var to helt forskjellige turneringer og med mange av mine venner spillende i denne turneringen, for deretter å stå på railen og heie på meg, ser jeg virkelig frem til å feire denne seieren sammen med dem.

I heads-up matchen ble det en kamp mellom Kelly og franskmannen Fabian Dunlop som hadde en 3 mot 1 ledelse i chips over engelskmannen da dette startet. Men like inn i matchen lykkes Kelly å doble seg opp og samtidig ta over ledelsen i turneringen.

Avgjørelsen kom i en hand hvor det lå Q-9-8 i bordet og Dunlop gikk all-in med A-3. Kelly tenkte ikke et sekund engang før han callet franskmannens all inn, da han satt med J-10 og nuts på handen. Kort etter denne potten var det hele over etter at begge spillerne hadde truffet flush, men hvor engelskmannen hadde konge høy mot franskmannens knekt høy.

WSOPE – Resultat Event #1

1. – J.P. (John-Paul) Kelly, England - £136 803

2. – Fabien Dunlop , Frankrike - £84 512

3. – Adnan "Eddy" Alshamah , Syrien - £55 468

4. – Richard Allen , England - £38 499

5. – Anthony Roux , England - £28 181

6. – Neil Suarez , England - £21 700

7. – William Martin, England - £17 535

8. – Thor Drexel, Danmark - £14 835

9. – James Tomlin, England - £13 115

Nå er det WSOPE Event #2, PL Hold´em/PL Omaha £2500 event som spilles i London. Startende i dette eventet gjorde 158 spillere, hvorav 22 av disse gjenstår. Leder eventet gjøre kanadieren Erik Cajelias med 144 900 chips. Videre er også Christer Björin, Men "The Master" Nguyen, Vitaly Lunkin, Howard Lederer og Hoyt Corkins.

Du kan følge alt som skjer i Event #2 direkte via vår engelske WSOPE live-rapportering.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories