Fantastiske pokernyheter for live poker i Sverige!

Fantastiske pokernyheter for live poker i Sverige! 0001

I går kunngjorde det svenske Court of Appeals i Gøteborg dommen i "Grebbestadmålet" saken der fire personer var anklaget for å ha ulovlig arrangert en live poker turnering 2007 i Grebbestad. To var anklaget for å ha organisert denne turneringen og de to andre anklaget for å ha støttet og sponset turneringen. Den svenske retten kom fram til at alle var skyldige og de alle ble dømt til fengsel straff. Nå har imidlertid retten i Sverige endret på disse dommene.

I sin avgjørelse, fant det svenske appell domstolen at å organisere en live turnering som strekker seg over en lengre periode, reduserer sjansefaktoren i spillet og overlater mer rom for hver enkelt spillers kompetanse og dyktighet som igjen gjør at denne form for turneringer skal betraktes som et spill av dyktighet, og derfor ikke faller inn under svensk lotterilov, som forbyr andre enn den svenske regjeringen å arrangere poker innenfor svenske grenser. Domstolen fant seg imidlertid enig i District Court sin avgjørelse om cash spill som ble holdt i forbindelse med denne live turnering.

Cash spill holder ikke på like lenge som en turnering og sjansefaktoren er derfor meget større og må da tas i betraktning. Derfor vil slike penger spill havne under den svenske lotteri lov, dermed ulovlig å arrangere. To av de fire mennene ble frikjent fra alle anklagelser mens de to andre fikk sine tidligere dommer omgjort til prøve tid og bøter. De to ble funnet skyldig å ha organisert disse cash spillene.

Hvis dette betyr at det er åpent for alle og faktisk arrangere pokerturneringer i Sverige, om ikke så har i hvert fall alle advokater over hele landet kaste seg hodestups i saken for å finne noe helt konkret ut av denne dommen. Fram til da kan vi vente og se og selvfølgelig krysse våre tær og fingre i håpet. Uansett så er dette en fin dag for poker i Sverige. Blir det fritt for hvem som helst og organiserer poker turneringer i Sverige blir det ikke lenge til vi ser den første EPT-eventen hold i Stockholm eller Gøteborg.

Lars Kolling, President of Poker Icons, den største poker agency i Europa kom med følgene kommenter til denne dommen:

"Dette er selvfølgelig en seier for poker og oss i selskapet. Visst vi forstår denne dommen riktig kan vi nå organisere poker turneringer innenfor Sveriges grenser helt lovlig. Før i tiden har vi organisert blant annet, Pokerfinnkampen en poker turnering mellom Svenske og Finske poker spillere i Tallinn, Estonia da det var ulovlig å arrangere i både Sverige og Finland", sa Lars.

"Så det er andre forhold som må løses før noe virkelig kan settes i bevegelse. Blant annet dette med skattingen. Skal poker gevinster nå også bli utsatt for svensk skatt og hvem som skulle få ansvaret for håndheve slike juridiske problemer? Våre advokater er for tiden og ser over denne kjennelsen og all informasjonen tilgjengelig vil bli gledelig mottatt. Jeg vil understreke at jeg fortsatt ikke vil si at det er åpent markedet før jeg har fått en uttalelse fra våre advokater", sier Kolling i sin siste kommentar.

Uansett hva utfallet blir, er dette virkelig et gjennombrudd for poker i Sverige. Nå er vi ett skritt nærmere å åpne markedet for andre enn den svenske regjeringen. Jeg håper I hvert fall at dette bare er begynnelsen og at Sverige snart vil være en styrke å regne med i live turnering scenen i Europa. Vi i PokerNews vil holde godt øye med utviklinger i denne saken og vil bringe oppdateringer fortkommende.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories