Yevgeniy Timoshenko vinner WPT-Championship

Yevgeniy Timoshenko vinner WPT-Championship 0001

Avslutningen av den sjunde World Poker Tour sesongen er nå klar når finalebordet av WPT-Championship ble ferdigspilt tidlig søndag morgen. Det ble til siste russeren Yevgeniy Timoshenko som tok hjem seieren etter å ha slått Ran Azor heads-up. For dene seieren kunne Timoshenko innkassere førstepremien på hele $2,15 millioner, tilsvarende cirka 14.2 millioner kroner. På finalebordet klarte han å bekjempe noe virkelig tøffe utfordringer som blant annet Scotty Nguyen, Christian Harder, Bertrand Grospellier, Shannon Shorr og den som endte på andreplass, Ran Azor.

Først ut til å forlate finalen ble Scotty Nguyen etter å ha tapt med pocket seksere mot pocket tiere og deretter gått all inn med A-4 og fikk syn av A-9. Begge spillerne fikk tress i ess, men med nier som kicker mot Nguyens firer ble det Scotty som måtte reise seg å gå fra finalebordet med en premie på $285 985.

Selv om Shannon Shorr var den som slo ut Scotty og fikk bygd seg opp litt i stack igjen, ble det han som ble neste spiller til å reise seg og forlate finalebordet etter å ha gått all inn fra lilleblind med 7-6 og fikk syn av Timoshenkos 4-4. Firerne stod og femteplassen og $408 550 var ett faktum.

Det som hendte deretter forundrer kanskje mange. Det er nemlig ikke ofte vi får se dobbeltutlagninger på dette nivået, men det var nettopp det som skjedde etter at Harder hadde gått all inn fra knappen, Azor synte fra lilleblind bare for å se at "ElkY" kom over ham igjen også all inn som da Azor også callet. Spillerne viste opp A-8 för Harder, A-J for Grospellier og A-7 for Azor. Bordet kom K-7-3-Q-2 og selv om det var Azor som hadde den svakeste handen får kortene kom i bordet så så scoopet han inn potten og slo ut Harder på fjerdeplass og Grospellier på tredjeplass. Men selv om det ble "bare" tredjeplass på "ElkY" så sikret han seg med denne plasseringen også tittelen WPT Player of the Year for denne sjuende sesongen.

Selv med et massivt overtak med 23.4 millioner mot 10.4 for Timoshenko skulle heads-up matchen pågå i over tre og en halv time før til slutt Timoshenko kunne sikre seieren. I den avgjørende handen satt Timoshenko med over 30 millioner chips og begge spillerne var all inn preflop med A-3 for russeren og Q-10 for Azor. Floppen kom Q-J-7 og ga Azor ledelsen i handen. Men med K på turn kunne Timoshenko nå kun vinne handen om det kom en tier på river, og det var nettopp det dealeren hadde å tildele som siste kort. Han klarte å treffe en 3-outer for å ta hjem seieren og de $2,15 millioner som var førstepremien!

Resultat finalbord WPT-Championship

1 - Yevgeniy Timoshenko - $2 149 960

2 - Ran Azor - $1 446 265

3 - Bertrand "ElkY" Grospellier - $776 245

4 - Christian Harder - $571 965

5 - Shannon Shorr - $408 550

6 - Scotty Nguyen - $285 985

Hva synes du?

More Stories

Other Stories