Pokeråret 2008: Januar

Pokeråret 2008: Januar 0001

Med alt fra en stor pott "down under" til forretningsavtaler og internasjonale handler var januar 2008 en budbringer for hva resten av året skulle bringe. Alexander Kostritsyn tok årets første million-dollar-tittel ved å slå Erik Seidel under Aussie Millions, samtidig som oppkjøpet av Harrah's ble ferdigstilt. Her er noen av de mest viktige sakene fra den første måneden i 2008:

Alexander Kostritsyn vinner Aussie Millions Main Event 2008

Aussie Millions er årlig den største pokersamlingen på den sørlige halvkule, og vinneren av AUD $10.000+500 Main Event gjør at man umiddelbart når de øvre rekker av pokereliten. I 2008 gikk æren til russiske Alexander Kostritsyn som smilte fra øre til øre etter å ha slått den amerikanske stjernen Erik Seidel for å vinne tittelen. Kostritsyns triumf over et tøft finalebord var verdt AUD $1.650.000. seidel vant $1 million for andreplassen.

Harrah's-salg avsluttet

Blant de forretningsavtalene som påvirket pokerverdenen var det få som kunne anses for å være mer viktige enn oppkjøpet av Harrah's Entertainment Inc. Harrah's har vært en kjempe i bransjen, og ble kjøpt opp av Apollo Management og TPG Capital. Harrah's eier WSOP, den største pokerserien i bransjen. Oppkjøpet som ble forhandlet frem i desember 2006 ble ikke avsluttet før den 28. januar 2008 på grunn av prosessuelle regler. Avtalen innebar at firmaene måtte betale $17,1 milliarder og overta $10,7 milliarder i eksisterende gjeld. Oppkjøpet skulle vise seg å være vanskelig å håndtere da 2008 ga en finanskrise og økonomisk nedgang.

Kahnawake slipper rapport om Absolute Poker-skandalen

Avdekkingen av juks i 2007 hos Absolute Poker skapte ringvirkninger som fremdeles påvirker industrien. Tidlig i 2008 leverte Kahnawake Gaming Commission, med base nør Montreal, en formell rapport om Absolute Poker-situasjonen. Uten å navngi vedkommende som var hovedmann ga rapporten navnet på syv forskjellige kontoer brukt i juks og ga en bot på $500.000 til Absolute. Cash-game-spillere fikk tilbake omtrent $1,6 millioner etter at tyveriet ble avslørt.

Bart Tichelman vinner WSOP-Circuit Tunica

WSOP-Circuits finalebord varierer fra å være fylt med ukjente til å ha opp til flere stjerner. Januars stopp i Tunica hørte til i den siste kategorien, med en finale som inkluderte regjerende WSOP Player of the Year Tom "Donkey Bomber" Schneider, pluss veteraner som Ryan Young, Jordan Rich og Mark Gardner. På tross av at det var mange stjerner til stede var det Atlantas Bart Tichelman som kjempet seg gjennom og vant $482.210. Donald Nicholson kom på andreplass, og Giovanni Marcacci på tredje.

EU etterforsker Tyskland og Sverige

Kampene over onlinegambling har også utspilt seg her i Europa. Europakommisjonen ga formelle advarsler til medlemslandene Tyskland og Sverige på grunn av spillmonopol. I begge landene var det statlige monopol som drev gamblingtjenester, og forbudet mot private aktører er ikke tillatt under EU-reglene. Tyskland og Sverige er blant rundt et dusin EU-land som har problemer med disse frihandelsreglene og forhandlingene fortsetter, fremtiden vil vise når og hvordan dette blir håndtert.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories