Pokerstars legger til Badugi til spillene sine

Pokerstars legger til Badugi til spillene sine 0001

Pokerstars.net har lagt til et av de mer uvanlige spillene til sitt reportoar denne måneden, så fra nå av kan alle Badugi elskere glede seg over også å kunne spille hos pokerstars. Det er både cash games og turneringer som er lagt inn i systemet. Det er litt vanskelig å forklare Badugi med få ord, men det er som en hybrid av Razz og Draw poker, så å starte på veldig lave nivåer er ok for da kan man teste ut dette utfordrende spillet med mye artige momenter innlagt i spillet.

Her forklarer vi hvordan Badugi spilles:

Badugi

Badugi kommer opprinnelig fra Asia, og er en variant av draw-poker. Badugi deler mange likhetstrekk med Lowball, da det er den laveste hånden som vinner. Håndrangeringen er imidlertid annerledes enn for de fleste andre pokervarianter: Den sterkeste hånden er den som har fire lave kort, en av hver sort. En slik hånd kalles en Badugi.

Hvordan spille
Blinder

Badugi spilles med tvungne bud, også kjent som blinder. Spilleren til venstre for dealeren legger ut liten blind, og spilleren til venstre for denne igjen legger ut stor blind. Liten blind utgjør vanligvis en halv stor blind.

Utdeling av kort

Hver spiller får utdelt fire kort med bildesiden ned. Første budrunde finner nå sted, og du kan syne, høyne, eller kaste. Spillerne som fortsatt befinner seg i hånden etter den første runden med bud, får muligheten til å trekke kort. Ideen her er at du får kaste de kortene du ikke ønsker å beholde, og får disse erstattet med nye kort, som forhåpentligvis vil forbedre hånden din. Klikk på kortene du ønsker å kaste, og deretter på "Kast". Dersom du ønsker, kan du kaste alle de fire kortene dine. En ny runde med bud finner nå sted, og spillerne kan by, kaste eller passe, sistnevnte kun dersom ingen har bydd ut. Idet denne runden med bud er over følger en siste runde med bud. Denne påfølges av en siste runde med utskifting av kort, og deretter igjen bud. Dersom flere enn en spiller nå befinner seg i hånden vil det bli showdown hvor spillerne må vise sine hender, og spilleren med den beste hånden, vinner potten.

Grunnleggende strategi

Målet i dette spillet er å lage en Badugi, en hånd bestående av fire lave kort av forskjellig sort. Den beste starthånden som er mulig å få utdelt er dermed hånden 4-3-2-A med fire forskjellige sorter.

Badugi-hender rangeres i henhold til det høyeste kortet – esset regnes som det laveste kortet, og straighter teller ikke. En spiller som sitter med kortene 9-8-4-3, alle i forskjellig sort, taper mot en spiller som sitter med 8-7-3-2 av forskjellig sort. Likeledes taper hånden 6-3-2-A mot 5-4-3-2.

Dersom det kommer til showdown i hånden, og ingen av spillerne har en Badugi, er det spilleren med den beste tre- eller to-kortshånden som vinner potten. For eksempel vil hånden 6h-4d-3s-Ah (kjent som en "tre kort fire" ["three card four"; 4-3-A-X]) tape mot enhver Badugi, men slå hånden 7h-5d-4d-3s (kjent som en "tre kort syv" [three card seven"; 7-4-3-X]). Sistnevnte hånd ville vinne mot hånden Ad-As-2d-2c (kjent som "to kort to" [two card deuce"; 2-A-X-X]).

Posisjon er viktig, også i dette spillet; den siste spilleren som får agere vil ha informasjon om hvilke hender motstanderen kan ha, basert på antallet kort de har kastet i løpet av hånden. Dersom spilleren før deg ikke kaster noen kort, er det sannsynlig at hun allerede sitter med en solid hånd.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories