PokerNews WSOP November Ni-fokus: Peter Eastgate

PokerNews WSOP November Ni-fokus: Peter Eastgate 0001

Peter Eastgate, den 22 år gamle pokerproffen fra Odense i Danmark har bare spilt poker i treår og har kun fire pengeplasseringer på CVn, alle fra europeiske turneringer. Hans beste resultat frem til nå er en 9. plass i 2007 Paddy Power Irish Open No Limit Hold'em og vant $46.714. Men Peter Eastgate har allerede tjent tjue ganger dette som en av de November Ni, og håper på å vinne enda mer. Om Eastgate tar hjem seieren vil han vinne $9 millioner og slå Phil Hellmuths rekord som den yngste til å vinne WSOP Main Event.

Eastgate var ikke et kjent navn i USA før han startet i årets WSOP, men den danske proffen er godt kjent i hjemlandet hvor han er rangert som en av de fem beste onlineproffene, og spiller primært på Ladbrokes og PokerStars. Spesialiteten er short-handed og heads-up cash games opp til $200/$400. Ord brukt om Eastgates spillestil er fryktløs og fyrrig. Kollega Jacob Rasmussen ble spurt om Peter Eastgate var den neste Gus Hansen, Danmarks mest kjente pokerspiller. Han svarte "Ikke akkurat. Det er mer som at Gus Hansen er den første Peter Eastgate."

Eastgate er mer moderat og svarte til kommentaren, "Jeg tror Gus Hansen fortsatt vil være den eneste representanten for Danmark. Jeg kan vinne hele turneringen uten at det endrer seg."

Eastgate har allerede hatt en kort opptreden foran kameraene da han spilte i Poker Million-heat på britisk TV, med andreplass i 2006 og tredjeplass i 2007. Eastgates eneste plassering i en større liveturnering utenom dette var tilbake i februar da han kom på 32. plass i EPT Scandinavian Open i København, noe som ga ham like over $16.000.

Eastgate, som er kjent under klengenavnet "Isser", studerte økonomi. Han hoppet av ganske raskt for å konsentrere seg på å spille poker på fulltid. Han startet i online pokerrom og gikk i null det første året før han begynte å vinne slik at han fikk bygd en bankroll stor nok til å vurdere poker som fulltidsjobb. Eastgate har noen ganger blitt sammenblandet med spilleren "Halfrek" fordi begge kommer fra Odense, men det ryktet har blitt avkreftet flere ganger fra danske bloggere som hevder å vite hva de snakker om.

På vei til finalebordet traff Eastgate på akkurat riktig tid. Han slo ut Brandon Cantu med {a-Diamonds}{q-Diamonds} da bordet ga ham en flush med ess på topp mot Cantus sine to niere; han dominerte Tiffany Michelles AJ med AA, og sendte så Anthony Scherer hjem da kongene hans holdt mot Scherers {a-Clubs}{8-Clubs}. Han var involvert i spill med flere større stacks gjennom turneringen.

Eastgate kjøpte seg inn til Main Event med $10.000 og etter syv tunge dager er han det yngste medlemmet i de November Ni, og ligger på fjerdeplass med 18.375.000 i chips. Hvor enn han måtte ende i november vil Eastgate befinne seg på den danske topp ti-listen over pokerspillere. Han har allerede æren av å være en av to som har kommet til WSOP Main Event-finalen, og håper å bli den første vinneren. Før det er planen å spille i WSOPE, studere videoer av de siste ni og "forberede seg mentalt for presset som kommer den 9. november. Om jeg vinner endrer det livet mitt for alltid."

PokerNews fikk tak i Eastgate og stilte noen spørsmål.

PokerNews: Peter, du er blant flere unge spillere som har vendt ryggen til, om enn for en tid, utdanning til fordel for en pokerkarriære. Kan du kommentere rundt hva som gjorde at du tok avgjørelsen?

Peter Eastgate: Jeg begynte å studere økonomi samtidig som jeg begynte å gjøre det bra, noe som distraherte meg fra studiene og fjernet all oppmuntring til å bruke tid på det, slik at poker ble min eneste prioritet. Jeg angrer ikke på denne avgjørelsen, men jeg vil definitivt ikke anbefale andre unge spillere å følge dette eksempelet, da jeg tror det er en god ide å ha andre prioriteringer og andre meningsfylte aktiviteter enn å spille kort.

PN: Rapporter fra tidlig i WSOP antydet at du spilte rollen som kaptein ved bordet og tok kommandoen tidlig. Du blandet deg også med flere større stacks på vei mot finalebordet og var blant de mest aktive av spillerne. Var den tidlige aggresjonen en planlagt taktikk eller bare utnyttet du omstendighetene du befant deg i etter hvert gjennom turneringen?

Eastgate: Dette er ikke helt sant. Noen ganger var jeg ganske aktiv og utnyttet de svake passive spillerne, men andre ganger holdt jeg meg tight da bordene var løse og aggressive. Jeg hadde ingen plan for om jeg skulle være aggressiv eller tight, men prøver å justere meg etter motstanderne. Om du ser på antallet chips jeg hadde de første fire dagene holdt jeg stacken på rundt gjennomsnittet, noe som beviser poenget mitt.

PN: Hvordan har livet endret seg siden du ble medlem av de November Ni? Har det skjedd noe som har overrasket deg?

Eastgate: Det har ikke vært noe som har overrasket meg. Jeg har hatt en del mediekontakt, men det har vært som forventet.

PN: Coaching har vært et tema blant de November Ni, hva er tankene dine rundt å leie coacher til å forberede en til finalen?

Eastgate: Jeg har vært i kontakt med et større antall proffer, både kjente og mindre kjente, for å høre hva de har av innspill i forhold til å spille finalebordet og hvordan de ville ha lagt en strategi, og vi har gått gjennom mange forskjellige scenario. Men jeg tror at hovedfokuset er det mentale presset for å spille for en så stor mengde penger, noe som ikke involverer teknisk eller håndanalyse, men å holde nervene i sjakk og hodet klart selv om ting blir vanskelig.

Her er en PokerNews-video med Peter Eastgate:

Hva synes du?

More Stories

Other Stories