888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Demidov vant mer enn Eastgate i WSOP 2008

Demidov vant mer enn Eastgate i WSOP 2008 0001

Vi husker alle sammen at det var Peter Eastgate som ble vinneren av main event WSOP 2008 tidligere denne måneden. Men når alt kommer til alt så var det Ivan Demidov som satt igjen med den største premien etter at alt var oppgjort. Nå lurer du sikkert på hvordan dette er mulig, da Peter Eastgate vant bracelet og like over 9 milioner dollar mens Demidov kvitterte ut i overkant av 5 millioner dollar.

Vi som er vant med skatter og avgifter får ganske sikkert blandede følelser og sender Peter Eastgate en tanke når vi får høre summene de to spillerne må betale i skatt til sine hjemland. Den danske staten er enda hadere enn den norske staten når det kommer til store gevinster i poker. Peter Eastgate måtte nemlig betale 72,77 % skatt på en slik stor premie og sitter dermed igjen med i underkant av 3 millioner. Mens den russiske staten som har godkjent poker som en sport, tar kun en flat rate på 13 % i russisk skatt og dermed sitter Ivan Demidov igjen med en større sum på sluttlinjen enn hva Peter Eastgate gjør!

OUCH

Den kanskje beste plassen å bo for en pokerspiller i Europa er England. Der betaler nemlig en pokerspiller 0 % i skatt på sine pokergevinster. Ryktene sier at Peter Eastgate forsøkte å flytte til nettopp England i perioden mellom hovedturneringen og finalebordet i WSOP, men han fikk avslag på noen søknader og klarte i hvert fall ikke å flytte i tide før han vant WSOP 2008. Hva han gjør fremover vites ikke, men dette bør kanskje være et STORT OBS også til norske spillere som spiller ute i Europa og verden, og har muligheten til hente hjem givnster av monsterstørrelser!

Hva synes du?