John Juanda vinner WSOPE finalen 2008

John Juanda vinner WSOPE finalen 2008 0001

Da var årets utgave av World Series of Poker Europas Main Event finalebord avklart, med beste norske spiller like utenfor – Johnny Lodden på 11. plass. Beste skandinav ble Bengt Sonnert fra Sverige som endte på fjerdeplass. Finalen startet igår klokken 14:00 norsk tid, med ni sultne spillere, alle på jakt etter førstepremien, det etterlengtede gullarmbåndet og tittelen og alt som dette medfører i etterkant. Alle husker vi selvfølgelig hvem som har vært regjerende mester fra i fjor – ja nettopp våre egen Annette Obrestad som vant sin første store tittel bare 18 år gammel i London første WSOPE i fjor.

Flere kjendiser og store navn var igjen blant disse ni som startet å spille i går. Helt i toppen fant vi John Juanda og Daniel Negreanu på første og tredjeplass. Og det skulle vise seg at det var nettopp den indonesiskfødte amerikaneren som skulle trekke det lengste strået på dette finalebordet. Men det "strået" var langt å trekke til seg denne gangen! Nesten et helt døgn eller nærmere bestemt 22 timer kjempet de før Juanda satt igjen alene med alle chipsene i turneringen! Da hadde de spile 484 hender som også er WSOP rekord. Bare heads up kampen kjempet de i over 7 timer Russeren Stanislav Alekhin og John Juanda.

Den første som forlot finalebordet var Chris Elliott – han røk ut allerede i den syvende handen av finalebordet. Etter dette røk de ut en etter en i jevnt tempo til det gjenstod tre spillere, John Juanda, Ivan Demidov, og Stanislav Alekhin. Før disse tre satt igjen alene røk Daniel Negreanu ut i hand #138 og Bengt Sonnert i hand #160. Og det var nå det begynte å vise seg at dette ville ta tid. Ivan Demidov røk ut etter #242 spilte hender og for de som husker hva vi skrev tidligere i artikkelen så ble det spilt #484 totalt på finalebordet – altså #242 heads up kamp mellom Juanda og Alekhin!

I denne kampen svingte det flere ganger frem og tilbake og begge spillerne ledet med ganske god margin flere ganger, men ingen klarte å sette nådestøtet på den andre spilleren. Først da etter over 7 timers spill og ganske nøyaktig 22 timers spill totalt kom støtet. Den siste handen var slik – da hadde Alekhin fått et hardt slag fem hender tidligere og var meget shortstacked. John Juanda hadde da et overtak på over 10-1 i sjetonger:

Hand #484

Stanislav Alekhin sitter på knappen. Han går all inn og Juanda caller. Alekhin viser opp Ac – 9s og Juanda Ks – 6c. Floppen kommer med 6d-6s-2d og Juanda flopper tress. Turn kommer med Qc og Alekhin's hand er allerede her "død". Men bare for å vise hvem som er mesteren så legger dealeren opp 6h på river og John Juanda vinner dermed Main Event av WSOPE 2008 med fire seksere! Han vinner dermed sin fjerde WSOP bracelet og kan tilføye £868,800 til sin fra før fyldige CV med turneringsgevinster.

Stanislav Alekhin kjempet utrolig bra , men måtte gi tapt til slutt. Han fikk med seg småpene £533,950 for sine dager i London.

Her er sluttresultatene fra finalebordet av Main Event WSOPE 2008:

1 - £868 800 - John Juanda

2 - £533 950 - Stanislav Alekhin

3 - £334 850 - Ivan Demidov

4 - £271 500 - Bengt Sonnert

5 - £217 200 - Daniel Negreanu

6 - £171 950 - Scott Fischman

7 - £135 750 - Robin Keston

8 - £108 600 - Toni Hiltunen

9 - £81 450 - Chris Elliott

Hva synes du?

More Stories

Other Stories