PokerNews WSOP Fokus: Ivan Demidov

PokerNews WSOP Fokus: Ivan Demidov 0001

Ivan Demidov, den 27 år gamle mannen fra Moskva i Russland kastet seg inn i sin første WSOP i sommer, og spilte omtrent hver eneste event i de syv ukene. Når Main Event var klar til å starte hadde Demidov bare klart en eneste avslutning i pengene, en 11.-plass i Event #44, $1000 No-Limit Hold'em med Rebuys, og tjente $39.854. Men Demidov nådde toppformen i akkurat riktig tid, og ble en av de ni som nådde finalen som skal spilles i november. Dette er ganske imponerende for en som bare har spilt poker seriøst i to år.

Den selverklærte "halv-proffen" i poker studerte matematikk på college da han oppdaget poker og siden det har det meste av spillet hans gått online. Han har sagt at overgangen fra online til live poker var veldig vanskelig, kanskje på grunn av den rolige rytmen i livespill, eller på grunn av at de kan bli veldig langvarige. For å forberede seg til november planla Demidov å spille i et par turneringer, inkludert Zavidovo Open i Russland, WSOPE og EPT. I tillegg planla Demidov å jobbe med flere russiske proffspillere, inkludert vennen Alexander Kostritsyn.

Ved siden av å nå pengene to ganger under WSOP hadde Demidov bare to tidligere pengeplasseringer i livespill. Han kom på femteplass i 2006 Pot-Limit Omaha under Russian Poker Championships, som ble spilt i hjembyen. Året etter reiste han til Las Vegas for Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic, hvor han kom på tredje i en $1.000 NLHE-turnering og vant $21.710. Han så ut til å være på vei inn til sin første pengeplassering i WSOP under $2000 Omaha Hi/Low Split etter å ha ledet feltet på dag 1, men Demidov gikk ut like før pengene.

Demidovs reise gjennom årets WSOP Main Event startet ikke med en stor førstedag, men han hadde jevn fremgang fra dag 2 og utover. Han avsluttet dag 1b med bare 37k i chips og så firedoblet han dette på dag 2a til 172,5k. Han avsluttet dag 3 med 573k og økte videre til 974k på dag 4. En av Demidovs største utslagninger var på dag 5 da han slo ut proffspiller Hoyt Corkins, da essene holdt mot Corkins sine damer. På slutten av dagen var han oppe i 2,2 millioner og på tredjeplass i chips blant de siste 79 spillerne. På dag 6 slo han ut Terry Lade, Adam Levy, Greg Byard, tapte en stor hånd til Cristian Dragomir, og tok så en bit av Tiffany Michelle. Totalt klatret han til nesten fem millioner i chips.

Demidov startet dag 7 på 11. plass i chips av de gjenværende 27 spillerne, og begynte forsiktig med å holde seg ute av de fleste hendene. Hans beste trekk var å ha flaks når det gjaldt da Chino Rheem floppet settet på et bord med bare hjerter som ga hans {9-Hearts} den beste flushen. Sent på dagen tok han en åtte-millioners pott fra Craig Marquis da hans TT traff tress og Marquis hadde topp-par med toppkicker AQ.

Demidov går inn i finalen i november med nest mest chips, 24,4 millioner. Han har innrømt i intervju at etter dag 7 spilte han ikke sitt beste og følte han var for forsiktig og tight. Han sa han ikke gamblet nok og spilte ikke det aggressive spillet han liker før slutten av den siste dagen. To av hobbyene han ramser opp er ski og dykking, noe som er typisk assosiert med de eventyrlystne og risikosultne blant oss. Kanskje er det den Demidov vi får se i November.

På finalebordet har Demidov sjansen til å slå Alexander Kravchenkos fjerdeplass under fjorårets Main Event og sette ny rekord for Russland. Men rekorden han helst vil ha med bare to år med turneringsspill under beltet er vel å bli den første russiske vinneren av Main Event.

Her er Ivan under WSOPE med PokerNews sin Gloria Balding:

Hva synes du?

More Stories

Other Stories