888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Norsk vinner av WCOOP event #4

Norsk vinner av WCOOP event #4 0001

WCOOP eller World Championship of Online Poker er i gang på PokerStars og Norge har fått sin første vinner. Event #4 som er Limit Triple Draw 2-7 Lowball ble i år som i fjor vunnet av en nordmann. I år var det 'playitsafe' som tok hjem seieren etter nesten 15 timer med spill. I fjor var det 'Donald' som vant denne øvelsen, første gangen Pokerstars hadde den på programmet. To år på rad med norsk vinner i denne litt uvanlige formen av poker.

Øvelse #4 av WCOOP startet lørdag kveld med 734 spillere som enten hadde betalt $200+$15 eller vunnet et sete for å spille denne øvelsen. Og hele 4 norske spillere var igjen når det var 15 mann igjen av spillet; 'playitsafe', 'gudfaren', 'Morteler' og 'RiskStar'. De to siste forsvant dessverre ut på 15. og 14. plass og fikk med seg nesten $1200 hver seg for sitt spill. Oslospilleren 'Gudfaren' holdt ut til 6. plass og fikk med seg $5,505 for sine timer online i natt. Men altså 'playitsafe', også fra Oslo, satt igjen og spilte headsup mot spilleren med nicket 'mardene'(downey). Dersom PokerNews er riktig informert så er det den tidligere norsemen-spilleren Torstein Iversen som skjuler seg bak nicket 'playitsafe' som altså til slutt vant event #4 av WCOOP og fikk med seg $24,809 for å spille poker online i natt.

Vinneren i fjor var hans kollega fra det nedlagte pokerteamet norsemen, 'Donald' aka Anders Høyer Berg.

For de som ikke kjenner til spillet Limit Triple Draw 2-7 Lowball, så legger vi her ved en enkel forklaring på hvordan dette spillet spilles:

Deuce to 7 Triple Draw Regler

I 2 til 7 "draw" poker er det den laveste fem korts handen som vinner. Det er fire omganger som det kan satses og tre omganger hvor man kan bytte kort. Etter hver budrunde så velger spillerne og kaste/bytte alt fra null til fem kort. "Dealeren" deler deretter ut det samme antall kort som spilleren valgte å bytte ut. Etter den tredje runden med bytting av kort så er det en fjerde og siste runde med bud. Knappen ( "Dealer button") bestemmer i hvilken bud og bytte av kort skal gjøres.

Hvordan de forskjellige hendene rangeres

I "triple draw" poker så skal spillerne forsøke å få den laveste fem korts kombinasjonen som er mulig. Her regnes Esset som høyeste kort og toeren som det laveste. Straight og flush er ikke gode kort kombinasjoner. Så en straight fra 2 til 6 er en dårligere hand enn en hand som inneholder A-K-Q-J-9.

Den aller beste handen du kan ha i dette spillet er 2-3-4-5-7 som ikke er ens farget ( flush). Denne kort kombinasjonen kalles for "The Wheel". Den nest beste handen du kan få er 2-3-4-6-7 også om den ikke er ens farget, da kalt for nummer 2 ( "Number 2"). Nummer 3 ("number 3")er da selvfølgelig 2-3-5-6-7.

I og med at Esset bare regnet som høyeste kort så regnes ikke 2-3-4-5-A som en straight. Dette er da den laveste kombinasjonen du kan ha med et Ess på handen - kalt for "the Nut A". Handen 2-3-4-5-8 kalles for "the Nut 8" og så videre oppover. Den aller svakeste handen uten å ha par er da A-K-Q-J-9 i og med at det er den laveste handen man spiller for å få i dette spillet. Etter denne handen er det 2-2-3-4-5 som er rangert som den laveste handen med ett par. Tress blir da en dårligere hand, og til sist straight, flush og straight flush. Så rangeringen er motsatt av alle normale spill som for eksempel Texas Hold'em.

PokerNews Norge gratulerer Torstein Iversen med seieren i WCOOP #4 og benytter samtidig anledningen til å ønske alle nordmenn som har planer om å spille et eller flere eventer av WCOOP hos PokerStars de neste ukene lykke til!

Hva synes du?