Giske vil demme opp for gambling på nett

Giske vil demme opp for gambling på nett 0001

Kulturminister Trond Giske (Ap) ønsker å bremse den galopperende utviklingen i spilling på internett og vil forby banker å formidle betaling for pengespill som er ulovlige i Norge.

Giske er skremt over kynismen og de aggressive spillene som spillselskapene på internett lanserer. Etter at spilleautomatene ble fjernet for halvannet år siden, er det økningen i spill på internett kulturministeren ønsker å gjøre noe med.

7 milliarder

– Anslagsvis antar vi at nordmenn vil spille for 7 milliarder kroner på utenlandske spillselskaper i 2008. Til sammenligning har Norsk Tipping en omsetning på rundt 10 milliarder kroner, sier Giske.

Han påpeker at mange av spillene som tilbys på internett er ulovlige i Norge, og at selskapene ikke har godkjenning. Selv om lovforslaget han nå vil presentere for Stortinget ikke vil være vanntett, håper Giske at skjerpingen vil hindre rekruttering av nye spillere.

Bankene vil da bli forhindret fra å betale videre penger som går fra norske spillere til utenlandske spillselskaper. Spillerne vil måtte ta aktive skritt og eventuelt opprette bankkonto i utlandet dersom de fortsatt ønsker å spille.

– Ingen konsekvenser

Markedssjef Frank Hansen i spilleselskapet Centrebet tror ikke den nye loven vil få noe store konsekvenser for deres virksomhet. Selskapet har de siste dagene vært i søkelyset som ett av to spilleselskaper som den bedragerisiktede Bjarte Baasland har spilt bort nærmere 70 millioner kroner hos.

– Loven vil trolig føre til en liten nedgang i omsetningen i begynnelsen, fram til spillselskapene finner alternativer. Loven vil ikke få noen langsiktige konsekvenser for oss, sier Frank Hansen.

Han forteller at selskapet nylig hjalp de danske spillekundene med å omgå et lovforbud der med å opprette bankkonto på Færøyene. Centrebet har kontoer i en rekke europeiske land som norske kunder kan overføre penger til.

– Vi er i en upopulær bransje blant norske myndigheter, men blant norske kunder er vi en populær bransje, sier Hansen.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories