888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Nord Norsk Mesterskap i Poker 2008

Nord Norsk Mesterskap i Poker 2008 0001

Etter å ha hatt en fantastisk helg på Riksgrensen Hotell på svenskesiden ut fra Narvik og Nord Norsk Mesterskap i Poker, skal man jo alltid lage en oppsummering. Hadde det ikke skulle være en hel artikkel ut av dette, så hadde det vært enkelt. Da hadde det blitt; Helt topp weekend med masse poker og tilbehør for de som ønsker det (mat og drikke). Men siden man skal skrive noe så dere lesere også får en følelse av hva som har skjedd der oppe i nord, så blir det litt vanskeligere - hmmm. Men ok skal gjengi noe av det som har skjedd.

Omaha

Allerede på torsdag når vi kom opp på Riksgrensen var det full fart bare kort tid etter ankomst. Omaha Pot Limit og High Roller turneringer skulle spilles. 40 spillere hadde funnet veien til spillesalene dagen før den egentlige dagen. Main Event av Nord Norsk Mesterskapet begynte jo ikke før på fredagen. Først ut var Omaha Pot Limit med 24 spillere. Dette var en "second" sjanse turnering, så det tok ganske lang tid før feltet begynte å skrumpe inn. Men til slutt kom de frem til finalebordet utover kvelden og til slutt heads up. Heads up ble mellom vinneren av NNM Main event 2007 Anders Ringstad Mora og svensken Mattias Nordhamn. Svenske Mattias trakk det lengste strået her og ble Nord Norsk mester i PLO.

High Roller

High roller turneringen var lagt opp slik at det skulle være rom for mye spill. De startet med 20,000 chips og en rolig blinds struktur. Det tok da selvfølgelig også her lang tid før feltet skrumpet inn. Og når de kom ned fem og fire spillere igjen så skulle det virkelig ta lang tid før vi kom inn i de 3 premieplassene. Øistein Olsen, Sondre Barlien og Ole Jan Hanssen var de tre som skulle gjøre opp om premiene. Øistein Olsen måtte takke for seg ganske raskt etter at premieplasseringene var nådd, så det ble Sondre Barlien og Ole Jan Hanssen som skulle spille heads up om seieren og førstepremien på 5600 euro.

Det skulle bli en kamp som bølget frem og tilbake ganske mye, men Sondre Barlien var den som hadde overtaket mesteparten av tiden. Og etter litt over 1 time med heads up kunne Sondre reise seg fra bordet som seiersherre.

Main Event

Hovedturneringen av Nord Norsk Mesterskap i Poker skulle starte fredag ettermiddag klokken 15:00, og hadde hele 122 spillere til start. En lett blanding av norske og svenske spillere, men selvfølgelig flest nordmenn. 20 svensker var påmeldt og 102 norske.

Som nesten alltid i store pokerturneringer, så var også NNM litt forsinket på grunn av små tekniske problemer - de aller fleste pokerturneringer opplever jo dette. Men litt over 30 minutter etter skjema kom vi igang, og det ble action nesten fra hand #1. For etter bare få minutter fikk vi se fjorårets Main event vinner, Anders "Anrimo" Ringstad Mora reise seg fra bordet og forlate turneringen som første spiller. Som trøstepremie fikk Anders med seg en gratis billett til hotellets Spa avdeling.

Spillet forsatte og etterhvert som spillere røk ut av turneringen steg praten rundt i lokalene ved siden av. Her ble det selvfølgelig servert den ene badbeat historien etter den andre og fortellinger om hvordan de røk ut av turneringen og hva de hadde opplevd siden de så hverandre live sist. Det ble selvfølgelig satt opp pokerbord også i siderommene og etterhvert foregikk det pokerspill i mange av rommene på hotellet.

Spillet fortsatte utover kvelden og i perioder forsvant de spillere ut av turneringen i ganske høyt tempo. På et tidspunkt begynt arrangøren og bli litt bekymret for at turneringen skulle gå alt for raskt. Antallet spillere igjen i turneringen sank nemlig litt for raskt etter deres smak. Og til slutt ble det bestemt at turneringen skulle stoppes for dagen da det var 45 spillere igjen. Spillerne røk nemlig ut i meget høyt tempo. Men det var hverken blindestrukturen eller noe fra arrangøren som forårsaket dette. Spillet var bare så aggressivt at resultatet ble slik. Like før midnatt nådde vi grensen med 45 spillere når det var omtrent 20 minutter igjen av level 8. Da ble det avgjort av det skulle spilles ut dette levelet så vi begynte dag 2 direkte på nytt friskt level 9. Til slutt var det 42 spillere igjen da spillet ble avsluttet for dagen.

Dag 2

På topp av chipcounten etter dag 1 så vi flere kjente spillere i NNM sammenheng. 2006 vinneren Frode Samuelsen lå på 2. plass og Glenn Olsen som endte på 2. plass i fjor lå på 3. plass. Ledet gjorde Mikal Blomlie. Det var selvfølgelig flere lokalt kjent spillere med videre til dag 2, men i tillegg til de som allerede er nevnt er vel kanskje Anders "nordicbet" Karlsen og Øyvind "8mm" Efraimsen de mest kjente på landsbasis. Men begge de to lå plassert nederst på listen over spillerne som startet dag 2. Og nettopp Øyvind Efraimsen skulle bli første spiller ut på dag 2.

Utover dagen skrumpet feltet ganske raskt sammen helt frem til det var 13 spillere igjen. Da ble det spilt med stor forsiktighet og det virket som om ingen ville ryke ut på bobla. Selv om det var utlovt en trøstepremie til den som havnet nettopp der. Men så etter over to timers spill uten at noen forsvant ut av turneringen røk Andreas Fjelltun ut i en aller siste handen før middagspausen.

Etter middagen virket det som om samtlige spillere hadde fått nye krefter i spillet. De neste 3 spillerne røk nemlig ut i løpet av få minutter etter pausen, og vi var fremme ved finalebordet i main event av Nord Norsk mesterskap i poker 2008.

Finalebord

De ni som nådde frem til finalebordet i NNM 2008 var; Mikal Blomilie, Ron Steve Paltto, Daniel Nilsen (Tromsø), Thomas Solheim, Eirik Johansen, Torstein Gårdvik, Fred Johannessen, Daniel Jonsson og Anders Karlsen. 8 nordmenn og en svenske. Det var også flere landsdeler som var representert, så et av spørsmålene rundt finalebordet var; Skulle tittelen Nord Norsk mester i poker komme tilbake til Nord Norge igjen i 2008, etter at den ble vunnet av en Oslo spiller i 2007?

Resultatlisten fra finalebordet ble seende slik ut. Ønsker du flere detaljer om hva som skjedde på finalebordet, kan du lese mange detaljer på vår live-rapportering's sider.

1. plass - Ron Steve Paltto

2. plass - Daniel Nilsen (Tromsø)

3. plass - Torstein Gårdsvik

4. plass - Eirik Johansen

5. plass - Mikal Blomlie

6. plass - Thomas Solheim

7. plass - Anders Karlsen

8. plass - Daniel Jonsson

9. plass - Fred Børre Johannessen

Alt i alt kan vi oppsummere veldig enkelt fra Nord Norsk Mesterskap i Poker 2008: Et kjempearrangement fra arrangøren, hvor vi ønsker meget sterkt at vi også får mulighet til å delta på neste års arrangement.

Hva synes du?