WPT flytter til Fox Sports Network - Og hvorfor det har betydning for oss

WPT flytter til Fox Sports Network - Og hvorfor det har betydning for oss 0001

Med den gode helsen til European Poker Tour i tankene er spørsmålet hvorfor vi som europeiske pokerspillere drar nytte av dette veldig relevant. Pokerstars-sponsede EPT har vært et godt alternativ til WPT ganske lenge nå, med flere konkurransefortrinn fremfor WPT. Den lavere aldersgrensen har betydd at de under 21 år som har spilt online kan delta, og EPTs struktur har fått mye skryt. For oss på denne siden av Atlanterhavet er det også et spørsmål om nærhet.

Men, et vellykket og profilert WPT kan også være en fordel for oss. WPT har vært en nøkkelspiller for å øke oppmerksomheten rundt poker i Statene, og dette har ført til at mange flere hobbyspillere har kommet online. Det amerikanske markedet er en så stor del av den globale pokerøkonomien, at alt som påvirker det ene har utvilsomt en innflytelse på det andre.

Et godt WPT tilfører også pokerøkonomien en fordel ved at man får mer verdi ut av å sponse godt kjente spillere. Full Tilt og Pokerstars har mer å vinne på å sponse for eksempel Phil Ivey og Barry Greenstein om de har en mulighet til å nå et TV-sendt finalebord. Dette er enda mer relevant for spillere som ikke er i toppen blant kjendisene, men som er omreisende turneringsproffer. Sponsing er i mange tilfeller nøkkelen for å ha mulighet til å delta i turneringer. Og igjen, pokerøkonomien tjener på dette internasjonalt når penger reiser over grenser i onlineturneringer og cash games.

WPT er så gjenkjennelig og rotfestet som varemerke at å se de bli plukket opp av et TV-selskap som vil gi flere potensielle seere enn noe tidligere hjem de har hatt må bety noe positivt for poker. Det faktum at Fox Sports Network er eid av Rupert Murdochs News Incorporated, en organisasjon kjent for å være konservativ, sier også noe positivt om ryktet til poker som ferdighetsspill, noe som er i alles interesse.

Så må man ikke glemme da, at vi får alle se litt utmerket TV-sendt poker. WPT har gitt mange minneverdige finalebord gjennom årene, og den første sesongen på FSN vil ha et finalebord med high stakes-superstjernen David Benyamine, Tony G sin nemesis Ralph Perry, cashgame-spilleren fra vestkysten Gabe Thaler, to ganger WSOP 2008-vinner John Phan og to anerkjente onlinespillere; Luke "IWEARGOGGLES" Staudenmaier og Mike "sirwatts" Watson. Om WPT kan sees som et barometer for hvordan det går i pokerindustrien, så ser det virkelig lovende ut.

Dagens Tips:Spill sammen med stjernene hos PokerStars, og få samtidig en innskuddsbonus gjennom PokerNews!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories