WSOP 2008 starter i dag

WSOP 2008 starter i dag 0001

Da er det bare timer igjen til første World Series of Poker øvelse drar i gang i Las Vegas, USA. Denne aller første øvelsen av WSOP 2008 er en Championship øvelse. Med det menes at vinneren av denne øvelsen er 1 av 7 som kan kalles seg verdensmester i poker. Grenen er Pot Limit Holdem, og det koster $10,000 å melde seg på.

Øvelse #1

Hele pokerverden snur i disse dager fokus mot Las Vegas og WSOP 2008. Den første av i alt 55 øvelser starter i dag. Pot Limit Holdem ble i fjor vunnet av Allen Cunningham. Da han vant sin Bracelet i fjor tok han også steget opp i fint selskap med spillere som har vunnet bracelets tre år på rad. Det er kun Johnny Moss, Doyle Brunson, Gary "Bones" Berland og Erik Seidel som har gjort dette før ham. Skulle han klare å vinne i år også klatrer han opp på fire år på rad, som det er bare Doyle Brunson som har klart fra før.

Fjorårets øvelse kostet $5,000 å delta i, mens de i år har doblet prisen for å få kun de aller beste til start. 398 stilte til start i fjor, mens det i år er ventet under 200. Svaret får vi om bare noen timer.

Rekorder

Det er også mange andre spørsmål som ligger i luften foran årets WSOP.

- Vil Phil Hellmuth øke sin rekord med antall bracelets? (Han har 11 stk før årets WSOP)

- Mr. Hellmuth er også den spilleren med flest antall ganger på premieplass. Hele 63 ganger har han klart det. Vil han øke dette, eller vil Men 'The Master' Nguyen klare å innhente ham? Nguyen har 57 premieplasseringer på sin CV.

- Ingen Europeer har noen gang vunnet WSOP main event – vil det skje i år? WSOPE i 2007 fikk 3 europeiske vinnere.

Det er mange slike spørsmål som kan stille seg nå i timene og dagene før de forskjellige eventene. Men et noen ting er helt garantert:

Vi vil få 7 verdensmestere i poker (listen over de syv øvelsene kan du se nederst i denne artikkelen). Vi vil i tillegg til de syv verdensmesterne få 48 braceletvinnere. Vi vil få mange timer med spennende og bra poker de neste syv ukene. Og vi håper at vi kan få mange av de timene med norske spillere involvert i den spenningen.

Hele WSOP 2008 kan du følge her på PokerNews. Vi har folk på plass i Las Vegas og du vil bli oppdatert med alt som skjer de neste ukene.

Her er listen over Championship-øvelsene:

$10,000 World Championship of Pot-Limit Hold'Em, 30. Mai-1. Juni

$10,000 World Championship Seven-Card Stud, 7-9 Juni

$1,000 Ladies No-Limit Hold'Em World Championship, 8-10 Juni

$50,000 World Championship H.O.R.S.E., 25-29 Juni

$10,000 World Championship Heads-Up No-Limit Hold'Em, 13-15 Juni

$10,000 World Championship No-Limit Hold'Em (the main event), 3-14 Juli + 9-10 November

Hva synes du?

More Stories

Other Stories