Stig Rune Kveen Norgesmester i Poker

Stig Rune Kveen Norgesmester i Poker 0001

Stig Rune Kveen (27) er norsk mester i langrenn og har deltatt i verdenscuprenn. Nå er han også norsk mester i poker.

Det ble han i Nottingham sent mandag kveld på pokerklubben Dusk till Dawn hvor norgesmesterskapet i poker har blitt spilt den siste uken. Gutten fra Meråker stakk i vei med en feit premiepott i kamp med like over 500 andre spillere.

- Helt sykt! Jeg våknet med et stort glis i morges. Det skal bli sabla artig å komme hjem til Norge igjen, sa Kveen til NTB.

Kveen er ingen hvem som helst i langrennsmiljøet. Sammen med blant annet kameraten Petter Northug ble han norsk stafettmester for Strindheim både i Kongsberg 2006 og Meråker 2007. Så sent som i vinter tok han medalje i sprintstafett sammen med Northug i Trondheim.

Northug var også med i poker-NM. Det endte med at han ble slått ut tidlig.

- Det er flere likhetstrekk mellom poker og idrett. Når hjertet pumper ut adrenalin skjer det noe helt spesielt. Den følelsen kan alle få i poker uansett hvor godt trent du er, mener Kveen, som er samboer med tidligere landslagsløper i langrenn, Kine Beate Bjørnås.

Rock

I langrennsløypa, og spesielt i sprint, er Kveen kjent som en «rock'n roll-løper» som det ofte skjer noe rundt, slik var det ikke da han ble pokermester.

- Jeg var tålmodig og iskald og jobbet meg sakte, men sikkert oppover. En stund første spilledag hadde jeg bare 2000 chips, men jeg avsluttet dagen med 25.000 chips. Etter dag to hadde jeg jobbet meg opp til 125.000 chips. På den siste dagen gikk det meste min vei.

To ganger måtte han booke om flyreisen hjem til Norge fordi han stadig kjempet seg kontrollert videre mot NM-tittelen.

Finalebordet

På finalebordet så vi 7 nordmenn, en svenske og en engelskmann. Engelskmannen Ian Frazer

Kjempet en hard kamp, men måtte forlate bordet på 6. plass. Svensken Marcus Pettersson holdt lenger og ble den som satt igjen og spilte headsup mot Stig Rune Kveen om seieren. Resten av plasseringene på finalebordet og premiene ble;

1. Stig Rune Kveen - £70,363

2. Marcus Pettersson - £39,836

3. Kjetil Skau - £24,898

4. Øyvind Efraimsen - £17,320

5. Sondre Barlien - £14,073

6. Ian Frazer - £9,743

7. Erik Borkvik - £7,578

8. Tage Almark - £5,413

9. Svein Arnesen - £4,330

Deler av artikkelen er hentet fra vg.no

Hva synes du?

More Stories

Other Stories