WSOP 2018

Rolf Galåsen - Norgesmester i Pot Limit Omaha 2008.

Rolf Galåsen - Norgesmester i Pot Limit Omaha 2008. 0001

Den andre øvelsen i Norgesmesterskapet i Poker 2008 var Pot Limit Omaha, men dette var en åpen øvelse for alle som var interesserte i å spille her ved Dusk till Dawn i Nottingham. Vinneren av turneringen ble engelskmannen David Penly og dermed var den beste nordmann på listen som fikk tittelen Norgesmester.

Pot Limit Omaha stod på programmet for andre året på rad i NM, og Kenneth Strandli forsvarende mester fra 2007 hang med helt inn på finalebordet men måtte gi tapt på syvendeplass. Rolf 'Ragnarokk' Galåsen heter den nye Norgesmesteren i Pot Limit Omaha, selv om han 'bare' kom på annen plass i turneringen. Det samme skjedde for øvrig i fjor også da Kenneth ble Norgesmester. I år var det engelskmannen David Penly som stakk av med seieren og topp-premien på £13,125. Rolf fikk £7,500 for sin plassering, samt all heder og ære som følger med tittelen Norgesmester.

Mesteren

Vi fikk en prat med Rolf 'Ragnarokk' Galåsen etter at seieren og seiersfesten var unnagjort og vi stilte han noen spørsmål for å bli bedre kjent med den nybakte norgesmesteren.

PokerNews: Gratulerer med seieren og Norgesmester-tittelen. Fortell oss litt om deg selv og hva du spiller i poker?

"Hjertlig Tusen takk. Jeg er en helt vanlig mann fra Oslo med stor interesse for Poker", sier Rolf Galåsen. "Jeg er turnerings-spiller og spiller daglig online. Det blir noe live også, men det er online som får mest tid."

PokerNews:Hva har du av tidligere meritter i livepoker før sieren i NM denne uken?

- Annen plass i månedsfinalen av Nordic Poker King er vel det eneste resultatet jeg har fra tidligere som er noe å snakke om. Spilte NM i Gøteborg i fjor, men ble uplassert der dessverre.

PokerNews: Fortell oss litt om noen hovedsituasjoner fra Pot Limit Omaha turneringen i NM 2008?

- Den første og meste kritiske situasjonen for meg kom da det var 3-4 bord igjen. Jeg er da all inn og taper handen, men har 1600 chips mer enn motstanderen. Dette skjedde på blindslevel 100-200. Men bare 30 minutter etter denne kritiske situasjonen er jeg oppe på 45.000 chips!

- På level 1500-3000 var jeg nede i bare 9000 chips igjen. Her hadde jeg egentlig bare flaks som overlevde. 'FeiteFrank' - Kenneth Strandli, fjorårets norgesmester i Omaha øvelsen, gjorde en feil og bettet med feil sjetonger, og jeg kom meg unna ved å kaste etter floppen. Men, heldigvis triplet jeg i handen etter jeg var nede i 9k og doblet igjen handen etter det – så dermed var jeg igjen tilbake i spillet. Dette skjedde like før finalebordet med bare 11 spillere igjen. Inn på finalebordet kom jeg som nest minste stack med cirka 45 k.

- På finalebordet fikk jeg en tidlig dobling, og det svingte en del opp og ned. Men da jeg en periode lå på cirka 60 k fikk jeg en tripling igjen og deretterklarte jeg å holde meg jevnt oppe helt inn til norgesmestertittelen var et faktum.

PokerNews: Det er ikke alle som spiller Omaha, da det er et spill som krever mye større poerkunnskaper enn Texas Holdem. Hvor lenge har du spilt Pot Limit Omaha?

- Jeg har egentlig ikke spilt så mye Omaha, men jeg liker å "kose" meg litt meg Omaha dersom jeg ikke føler for timeslange sessioner med Texas Holdem.

PokerNews: Hvor treffer vi på 'Ragnarokk' neste gang nå etter NM er over?

- Jeg skal gjerne spille flere liveturneringer i tiden fremover, men de aller fleste er for dyre i innkjøp. Så jeg vil forsøke å kvalifisere meg via freerollene på PokerNews sidene for eksempel, så får bare tiden vise hvordan det går.

Vi gratulerer nok en gang med seieren i PLO under NM 2008 og ønsker at vi kan intervjue deg flere ganger i tiden fremover.

Foto: Suited Magazine

Hva synes du?

More Stories

Other Stories