Daniel Hersvik Norgesmester i Fixed Limit Holdem

Daniel Hersvik Norgesmester i Fixed Limit Holdem 0001

Årets Norgesmesterskap i poker åpnet med øvelsen Fixed Limit Holdem på Dusk till Dawn i Nottingham på mandag forrige uke og vi så 85 spillere til start. Dette var en ren norsk øvelse hvor det ikke var mulighet for andre enn nordmenn å delta, selv om det blir spilt i utlandet. Dette var planlagt som en endags øvelse, men før vinneren kunne bli kåret måtte dag 2 tas i bruk. 3 spillere fortsatte på dag 2 for å kåre årets norske mester i Fixed Limit Holdem.

Dag 2 så vi tre spillere, Sverre Krogh Sundbø, Daniel Hersvik og Ivar Borthen komme tilbake for å gjøre opp om topp tre plasseringene. Ivar Borthen trakk det korteste strået og måtte forlate bordet først. Deretter var det klart for heads up finalen mellom Daniel og Sverre. Og til slutt var det Daniel som satt igjen og var årets første norgesmester i poker 2008.

Vi tok en prat med Daniel et par dager etter at seieren var sikret.

PokerNews: Gratulerer som Norgesmester i Fixed Limit Holdem 2008, Daniel. Fortell oss litt om deg selv og hvor i landet du kommer fra?

Daniel: Takk for det. Litt om meg selv – jeg kommer fra Bergen og ha spilt poker aktivt siden 2003. I fjor tidlig på vinteren bestemte jeg meg for å gjøre dette til jobb og trives godt med det.

PN: Det har ikke vært mye å se til deg i livepoker, så jeg antar at det er online du spiller for det meste?

Daniel: Blir for det meste online jeg spiller ja. Men jeg spiller noe live og da er det først og fremst cash games det går i. Vi er en gjeng som gjerne reiser på langweekender til Tallin eller Riga for å få spilt livepoker, men det blir selvfølgelig også mye festing på slike turer. Pokercruisene som arrangeres mellom Bergen og Newcastle for eksempel er også artige å ære med på.

PN: Heltid med poker høres jo ut som en artig jobb å ha, hvordan har det gått siden du begynte i fjor?

Daniel: Jeg har bra reultater online. Jeg var beste nordmann på PokerStars sitt leaderboard i 2006, men 2007 har dessverre ikke gått like bra turneringsmessig, så det har blitt mye mer cash spill nå og da er det headsup cash som er favoritten min.

PN: Du vant som sagt Fixed Limit øvelse her i Nottingham, men du klarte deg meget bra i Omaha øvelsen også?

Daniel: Ja spillet mitt satt godt begge de dagene også og jeg klarte å komme meg inn på finalebordet, men røk dessverre på 9. plassen. Men jeg er kjempefornøyd med resultatet i begge de øvelsene. Det er jo ingen av de to som jeg regner som mine spesialfelt i poker, det er No Limit Holdem. Fixed og PLO er bare kosespill for min del, som jeg spiller når jeg ønsker litt mer action enn i NLHE.

PN: Fortell oss litt om hendelsene gjennom Fixed Limit turneringen. Var det noen situasjoner du husker spesiellt eller situasjoner det var kritisk for deg?

Daniel: Jeg lå helt greit an gjennom hele turneringen uten å måtte ta de helt store avgjørelsene før vi var godt inne på finalebordet. Der var det mye frem og tilbake, og Sverre dominerte store deler av spillet hele veien. For meg var det noen kritiske situasjoner når vi var fem spillere igjen mot Siegel og Ivar Borthen. Men, jeg klarte meg og når jeg slo ut Ivar på 3. Plass så var det meste greit frem til seieren var et faktum.

PN Seier i fixed og finalebord i Omaha i NM 2008. Hvordan er det med tidligere resultater i live og hva kommer vi til å se av Daniel Hersvik i tiden fremover?

Daniel: Jeg vant en Omaha turnering i Tallin i 2006. Det er vel det eneste resultatet jeg har som er noe å snakke om. Jeg har spilt to NM tidligere uten de store resultatene, og en EPT hvor jeg røk på dag 1.

Fremover håper jeg å få spilt mer live, og jeg har veldig lyst til WSOP men det får vente frem til 2009 minimum. Hva annet som skjer får vi se an tiden utover året.

PN: Takk for praten Daniel og igjen Gratulerer med et meget sterkt NM. Vi håper vi får se mye til deg i tiden fremover igjen og at vi kan gjøre mange nye intervjuer med deg. Lykke til.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories