Chris 'Jesus' Ferguson tar 2008 NBC National Heads-Up Poker Championship

Chris 'Jesus' Ferguson tar 2008 NBC National Heads-Up Poker Championship 0001

Etter å ha kommet på andreplass i 2005 og 2006 klarte Chris Ferguson endelig å vinne 2008 NBC National Heads-Up Poker Championship etter å ha vunnet en best-av-tre finale mot Andy Bloch. Bloch sa at han var årets versjon av Paul Wasicka; Wasicka kom inn i siste minutt som erstatning for Doyle Brunson som ikke kunne delta, og vant hele turneringen. I år kom Andy inn som innbytter for skuespiller/komiker Brad Garrett som måtte tilbake til jobb etter at Hollywoods skrivestreik ble avsluttet. Ferguson måtte komme fra å ligge under for å slå Blochs spådom og unngå den evige andreplassen.

Mange av årets tidligere matcher har vært preget av stor forskjell på spillerne, men i det finalerunden startet var det snarere likhetene som var slående mellom de to spillerne. Både Bloch og Ferguson er proffspillere tilknyttet Full Tilt Poker. Begge har en sterk matematisk bakgrunn, faktisk utviklet både Bloch og Ferguson uavhengig av hverandre et rankingsystem for pokerhender med samme metoder i en datasimulasjon, og begge spillerne har titler fra prestisjetunge universitet.

Match 1

I løpet av den første halvtimen tok Ferguson ledelsen. Hellet snudde da Bloch bød ut på flop {a-Clubs}{j-Diamonds}{8-Diamonds} som Ferguson callet. Ferguson gikk all in på turn {9-Diamonds} og Bloch callet. Bloch viste flush med {q-Diamonds}{2-Diamonds} mot Fergusons tress i åtte. River ga ikke noe par i bordet, og Bloch tok en solid ledelse. Et par hender senere bød Ferguson på flop {a-Hearts}{9-Diamonds}{9-Spades} og Bloch reraiset Ferguson all in. Fergusons {a-Diamonds}{k-Diamonds} var oppe mot Blochs {10-Diamonds}{9-Hearts}. Fergusons få outs slo ikke til Bloch vant den første matchen.

Match 2

"Jeg tror jeg har mye press på meg nå", sa Ferguson og smilte før starten på den andre matchen. I den første timen var det bare noen små skuddvekslinger og spillet var jevnt. Bloch fikk inn den første treffen da han raiset pre-flop og Ferguson callet. Ferguson checket og Block bød på floppen {q-Hearts}{j-Diamonds}{4-Hearts}. Ferguson checkraiset og Block reraiset all in. Ferguson kastet og ga bort en solid pott til Bloch. På hånden etter gikk Ferguson all in med {q-Diamonds}{j-Diamonds} og Bloch callet med to røde treere. Flop {q-Spades}{6-Diamonds}{5-Spades} satte Ferguson i ledelsen. {7-Clubs} på turn ga Bloch outs, men {7-Diamonds} ga potten til Ferguson. Ferguson seilte i medvind da Bloch gikk all in på flop {10-Diamonds}{5-Clubs}{4-Spades} og Ferguson callet. Blochs {7-Clubs}{6-Clubs} og et åpent straightdrag lå bak Fergusons to knekter. {6-Diamonds} på turn ga flere outs til Bloch, men {9-Clubs} på river var ikke det han trengte. Når pendelen først svinger gjør den det ordentlig, og Ferguson endte med å vinne matchen med fire damer.

Match 3

Etter de første 20 minuttene med spill hadde Ferguson jobbet seg opp en liten ledelse. Ferguson åpnet med en liten raise pre-flop og Bloch callet. Ferguson bød igjen på {10-Clubs}{7-Spades}{3-Spades} bare for å bli checkraiset av Bloch. Ferguson callet. Turn ga {7-Hearts}, Bloch bød og Ferguson gikk all in. Bloch tenkte lenge og trakk til slutt frem en mynt. "Kron så caller jeg, mynt så kaster jeg", sa han. Mynten kom ut med kronesiden opp og Bloch callet og viste {10-Spades}{4-Spades}. Ferguson viste to sorte knekter. River ga 7c og Ferguson kastet armene i været. Chris Ferguson hadde endelig brutt gjennom og vunnet NBC National Heads-Up Poker Championship etter å ha nådd finalen for tredje gang.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories