Russisk seier i Aussie Million

Russisk seier i Aussie Million 0001

Gus Hansen reiste til Australia for å forsøke å ta hjem seieren i Aussie Million for andre året på rad. Og hans motstander heads up i 2007, Jimmy 'gobboboy' Fricke uttalte før Aussie Million 2008 at hans mål var et bedre resultat i år enn i fjor, og det utelater da bare et eneste resultat, nemlig seier. Men heller ikke han klarte å spille seg vei til finalebordet i år.

Main Event i Aussie Million 2008 samlet hele 780 spillere fra fjern og nær. Og mange store profiler var på plass for å kjempe om tittelen i den største turneringen på den sørlige halvkule. Av de 780 som starte var det 81 spillere som endte på premieplasser, men topp-premie på hele $1,650,000 AUD, og $7,500 AUD til spilleren på 81. plass.

Ikke mange norske spillere deltok i Aussie Million 2008, men 1 nordmann var fortsatt i turneringen etter at premiene begynte å bli delt ut. Bergenseren Remi Westebro spilte seg frem til 22. plass og fikk for dette $65,000 AUD eller over 310.000 norske kroner.

Da det var klart for finalebordet var det 7 spillere som satt igjen, hvor 1 spiller hadde et stort overtak i antall sjetonger. Grekeren Michael Chrisanthopoulos hadde nesten 40 % av alle sjetongene i spill. Men 1 spillere hadde mye mer erfaring og mange flere meritter å vise til enn resten av finalebordet til sammen, nemlig amerikaneren Erik Seidel. Han startet finalebordet på fjerdeplass, men var uansett plassering en farlig utfordrer til tittelen i de turneringene han spiller finalebord i. Bare for å nevne noe, så har han ikke mindre enn 8 WSOP armbånd i sin karriere. Men det skulle vise seg at det var en ung russer ved navn Alexander Kostritsyn som skulle dominere finalebordet med aggressivt og godt spill. På sin vei frem til seieren slo han ut de tre første spillerne av finalebordet og dominerte bordet helt frem til heads up spillet mot den store forhåndsfavoritten Erik Seidel begynte. Da begynte en kamp hvor den unge russeren overkjørte Seidel i flere perioder, men Erik klarte gang på gang å kjempe seg tilbake. Men til slutt måtte han «bite i gresset» og se seg slått.

Den siste og avgjørende handen – hand nummer #178 som ble spilt på finalebordet: Erik Seidel sitter på knappen, han raiser til 300,000 og Kostritsyn caller. Floppen kommer med {j-Diamonds}{8-Spades}{7-Spades}. Kostritsyn checker, Seidel better ut 550,000 og Kostritsyn går all inn og Seidel caller. Seidel viser frem {a-Spades}{q-Clubs} og Kostritsyn viser opp {j-Hearts}{9-Hearts}. Erik Seidelhar flushedrag, og Alexander har topp-par og gutshot straight drag. Turnkortet kommer med {3-Hearts}og river med {k-Hearts}. Og dermed er Alexander Kostritsyn Aussie Million 2008 Main Event Champion. Erik Seidel får med seg $1,000,000 AUD for sin andre plass.

Russisk seier i Aussie Million 101

Vinneren av Aussie Million 2008 - Alexander Kostritsyn

Plasseringene og premiene på finalebordet ble(Premiene er i Australske dollar):

1 - Alexander Kostritsyn - $1,650,000

2 - Erik Seidel - $1,000,000

3 - Michael Chrisanthopoulos - $700,000

4 - Peter Ling - $500,000

5 - Nino Marotta - $400,000

6 - Antonio Casale - $300,000

7 - Peter Mobbs - $225,000

Hva synes du?

More Stories

Other Stories