Pokeråret 2007 - mars

Pokeråret 2007 - mars 0001

Etter en hard måned for pokerverdenen i februar ble det lysere tider i mars. Våren kom med flere positive pokernyheter og det ble spilt mer poker enn i de foregående månedene. Her er en oversikt over de viktigste nyhetene i mars 2007:

WTO offentliggjør dom i saken mellom Antigua og USA - USA gjorde alt for å få omgjort dommen som WTO avsa i saken mellom Antigua og USA - noe de fortsatt gjør. I mars måned nådde man dog en viktig milepæl. Mot månedens slutt offentliggjorde WTO en 51 sider lang rapport som forklarte at ISA ikke kunne holde fast ved restriksjonene mot Antigua da det stred mot de internasjonale handelsreglene. Over de neste månedene ville saken dog utvikle seg ytterligere.

D'Amato utnevnes som formann for PPA - Den tidligere senatoren i New York, Alfonse D'Amato, blir utnevnt som formann for Poker Players Alliance, en grasrotbevegelse som driver lobbyarbeid for pokerspillet. Selve utnevnelsen hadde vært på ryktebørsen en tid før offentliggjøringen den 4. mars. D'Amato har selv spilt poker i mange år, og gikk straks i gang med å arbeide i korridorene i Washington D.C. Utnevnelsen av D'Amato ga PPA et kjempeløft og fra å ha 160.000 medlemmer før har foreningen i skrivende stund omtrent 850.000 medlemmer.

Herschler vinner LA Poker Classic - En av fjorårets største pokerbegivenheter er LA Poker Classic, som spilles over flere uker fra starten av februar. 791 spillere var med under Main Event og det ble en ukjent sørafrikaner, Eric Herschler, som vant førstepremien på $2.429.970. Selve finalebordet hadde flere kjente navn, blant annet J.C. Tran (2. plass), Paul Wasicka (4. plass) og Chau Giang (5. plass).

NETeller annonserer plan for utbetalig av penger - Problemer med den online betalingssiden NETeller gjorde at firmaet var i overskriftene gjennom hele starten av året. Etter at grunnleggerne Stephen Lawrence og John David Lefebvre ble arrestert i januar, kom det frem at det var overførsler for mellom $55 og $60 millioner i karantene, mens det var ytterligere $90 millioner frosset på forskjellige konti. I mars kom man frem til en løsning slik at forbrukerne skulle kunne få adgang til pengene, men det tok allikevel en tid før det ble en realitet.

Stars økte garantisummen i Sunday Million - Sunday Million hos PokerStars har vært den største faste turneringen siden PartyPoker gikk ut av det amerikanske markedet. PokerStars Sunday Million har som regel større pengepremier enn den millionen som er garantert, men da turneringen hadde jubileum i mars ble garantisummen økt til $1,5 millioner. Det endte med å bli en premiepott på $2.101.600 på grunn av den store påmeldingen. Det var uten sammenlikning den største Sunday Million i PokerStars historie. De siste fem spillerne delte førsteplassen og fikk dermed hver over $100.000. "Zeddor" ble den offisielle seierherren og fikk $131.972, men det var "nickym998" som fikk mest penger da han hadde flest chips da pengene ble delt. Han endte med $160.950.

Harrah's inngår medieavtale - Det ble inngått en lang rekke avtaler med media i løpet av året, noe som betydde et skifte i hvordan store pokerturneringen skulle bli overført. I slutten av mars annonserte Harrah's at de hadde inngått en fire års avtale med Bluff Media som skulle dekke det meste av WSOP som ikke var TV-relatert. Avtalen gjorde at Bluff ble "offisiell digital og radio-avsender fra WSOP". Kort etter tilføyde Bluff den erfarne gjengen fra PokerNews slik at vi i fellesskap kunne sørge for best mulig dekning av WSOP-eventene.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories