WSOP 2018

Pokeråret 2007 - Mai

Pokeråret 2007 - Mai 0001

I mai startet nedtellingen til WSOP for alvor og de siste vinnerne i pre-WSOP-turneringene ble funnet i form av Lou Esposito og Cory Caroll. Full Tilts Online pokerserie fant også en vinner og som alltid var det jus og rettssaker på dagsordenen. Her er et kort sammendrag av mai 2007:

Lou Esposito vinner New Orleans Circuit-eventen - Den siste WSOP Circuit-eventen før pokerverdenen fokuserte på Las Vegas ble spilt i mai måneds fjerde uke. Det var 346 spillere til start i New Orleans og en premiepott på $1,6 millioner var den største i Louisianas historie. Da støvet hadde lagt seg etter tre dagers spill, var det Lou Esposito som ble hyllet som vinner, noe som ga ham $516..801, en billett til WSOP Main Event, og en diamantbesatt ring. Clint Schaefer endte på andreplass, David Fox på tredje og Phil Gordon på fjerde.

USA trekker seg fra WTOs GATS-avtale - Den årelange kampen i WTO mellom USA og en lang rekke land som mener at USA bryter reglene når de stenger for gambling over grenser endret karakter i mai. Etter at USA hadde tapt alle avgjørelser og appeller i saken mot Antigua valgte de å trekke seg fra hele den delen av WTO. USA trakk seg fra den avtalen man i WTO kaller GATS (General Agreement on Tariffs and Services) som ble inngått i 1994. Dette var enda et kapittel i en lang historie som ennå er i gang.

Cory Carroll vinner WSOP Circuit på Caesars Palace - Den canadiske onlinestjernen Cory "ugotpzd" Carroll fikk sitt gjennombrudd på livescenen i mai, da han vant WSOP Circuit på Caesars Palace. Carroll hadde allerede vunnet en lang rekke onlineseire da han slo Justin Peche og tok førsteplassen og de $506.175 som fulgte med. Dette på tross av et meget hardt finalebord med Davit "The Dragon" Pham og Chad Brown.

"John_McClane17" vinner FTOPS IV Main Event - Full Tilts FTOPS IV-serie i mai inneholdt ti events og skapte premiepenger på nesten 6 millioner dollar, hvorav nesten 1,9 millioner skulle deles ut under Main Event. Turneringen ble vunnet av den anonyme og nesten mystiske "John_McClane17"" som før seieren ikke hadde noen historikk å nevne som onlinespiller. Allikevel vant han førsteplassen og $336.217,95.

Citadel trekker seg fra det amerikanske markedet - Mens NETeller var den største å første av de online betalingssted som fikk frosset betalinger av amerikanske finansmyndigheter i løpet av 2007, så fulgte e-lommebokselskapet Citadel Commerce (MyCitadel) i kjølvannet. De fikk omtrent $9 millioner frosset av regjeringen. Grunnen var at Citadel, på samme måte som NETeller, hadde en lang rekke kunder som brukte siden til å sette inn og ta ut penger hos bookmakere. Resultatet av konflikten ble, som i tilfellet med NETeller, at siden trakk seg fra det amerikanske markedet.

"Ante til Afrika"-innsamling annonsert - Poker har også folk som tenker på verdenen rundt seg, noe som ble bevist da Harrah's annonserte at de skulle ha en veldedighetsturnering dagen før WSOP Main Event, hvor man ville samle inn penger til Afrika. Turneringen skulle ha Don Cheadle og Annie Duke som verter. Offentliggjøringen av denne turneringen skjedde i mai og det viste seg raskt at turneringen skulle myldre av pokerkjendiser og andre stjerner fra Hollywood. Pengene gikk til krigsherjede Darfur og regioner i Sudan og Chad.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories