Pokeråret 2007 - Januar

Pokeråret 2007 - Januar 0001

I tiden fremover vil vi hos PokerNews kikke tilbake på tåret som har gått i pokerverdenen, og vi starter naturligvis med januar. Det var en måned som startet rolig men som til slutt var tettpakket med store turneringer, juridiske slagsmål og viktige nyheter fra pokerverdenen. Med skandinaviske øyne var det stort å se at Gus Hansen vant Aussie Millions og tok skrittet inn på turneringsscenen igjen. I USA handlet det mye om juridiske slagsmål rundt NETeller. Mot slutten av måneden kom en rekke nyheter som markerte en turbulent og begivenhetsrik pokermåned. De største overskriftene finner du her:

Gus Hansen vinner Aussie Millions - Den første store pokerturneringen i 2007 ble holdt "down under", Aussie Millions i Melbourne. Det ble en av spillets største stjerner som tok førstepremien, danske Gus Hansen vant 1,5 millioner australske dollar. Hansen var heads up mot den unge internettstjernen Jimmy "gobboby" Fricke, etter at de to hadde kjempet mot et sterkt finalebord som blant andre inkluderte Andrew Black, Kristy Gazes og Marc Karam. Den andre turneringene i Aussie Millions ble vunnet av Erick Lindgren, Jesse Jones og Gary Benson.

NETellers bakmenn anklaget for hvitvasking av penger - I USA fortsatte den kontroversielle UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) med å gjøre livet surt for pokerverdenen, og i starten av 2007 ble de kanadiske NETeller-eierne Stephen Eric Lawrence og John David Lefebvre. De ble begge anklaget for å være med på hvitvasking av penger da amerikanske spillere brukte NETeller til å sette inn penger på utenlandske gamblingsider. Det meste av det handlet om sportsgambling, men pokerverdenen ble også rammet av denne saken. NETellers nøkkelrolle i denne saken og statusen som hovedfiende for de amerikanske advokatene ble tydelig.

NETeller fryser amerikanske innskudd - Kun få dager etter arrestasjonen av Lawrence og Lefebvre bestemte NETeller seg for å fryse alle konti hos amerikanske kunder, slik at anklagerne lettere kunne fortsette med etterforskningen. Frysningen skjedde selv om Lawrence og Lefebvre ikke lenger sto bak NETeller og selve virksomheten ikke var anklaget. I alt ble det frosset omtrent $150 millioner, noe som skapte stor skepsis rundt fremtiden for onlinepoker i USA.

WTO avgjør saken mellom USA og Antigua - Det var dog også positive nyheter for amerikanske spillere. Mot slutten av måneden bekreftet verdens handelsorganisasjon at de i en avgjørelse hadde favorisert Antigua i en sak hvor landet anklaget USA for å lage ulovlige handelsblokader i forhold til internettpoker. Saken hadde gått hos WTO i årevis og avgjørelsen ble viktig da den gjorde det vanskelig for ISA å sette begrensninger for utenlandske spilltilbydere.

Bodog avslutter Jamie Golds sponsoravtale - 'på slutten av måneden annonserte Bodog at de trakk seg fra mange av sine USA-baserte reklamefremstøt. Som en del av dette avsluttet de også samarbeidet med WSOP Main Event-vinneren fra 2006, Jamie Gold. Jamie Gold hadde fått en del sprekker i imaget mot slutten av 2006 og det var nok også en av grunnene til at Bodog tok avgjørelsen. I en rettssak ble Jamie Gold dømt som taper da en av hans tidligere venner, Bruce Crispin Levser, krevde halvparten av Golds premie fra WSOP. Bodogs meget korte og lite utdypende pressemelding beskrev skilsmissen slik: "Bodog har vært fornøyde med samarbeidet med Herr Gold, og vi ønsker han hell og lykke fremover."

PokerNews vokser og snakker flere og flere språk - PokerNews var fortsatt i tet når det gjelder å tilby pokerspillere nyheter på flere språk. I januar ble det etablert sider på tyrkisk, hebraisk og rumensk. I skrivende stund er PokerNews tilgjengelig på 27 forskjellige språk, noe som virkelig indikerer at poker er et verdensomspennende spill.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories